Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Dutch Satirist Sends "Anti Conversion" Bears To Salafist Muslim Lyceum

Dutch Satirist Sends "Anti Conversion" Bears To Salafist Muslim Lyceum

September 11, 2017

For more on the opening of the Salafist Lyceum see:

De lessen op het islamitische Cornelius Haga Lyceum beginnen dinsdag terwijl de stad argwanend toekijkt. Het zwijgzame schoolbestuur verhult veel onzekerheden...

https://www.parool.nl/amsterdam/wat-weten-we-over-het-islamitische-cornelius-haga-lyceum~a4515759/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=daacef4fc9fb296292379c26cba1c80298e3c453

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lubach stuurt 'antibekeerberen' naar islamitische school

Over de mannen die vorige week op het dak van de school klommen met een protestspandoek is Lubach in de eerste aflevering van het seizoen kort: "Wat een kutactie."

Toch maakt Arjen Lubach zich, net als diverse moslimorganisaties, zorgen over de salafistische grondslag die de nieuwe school in West zou hebben.

Volgens Lubach verwerpt de soennitische stroming de Nederlands rechtsstaat, én betrekt daar actief kinderen bij. Hij laat beelden zien van klaslokalen vol kinderen die te horen krijgen dat ze geslagen mogen worden als ze niet bidden voor hun tiende, dat meisjes hun stem zouden moeten verhullen voor de wereld, en dat afvalligen simpelweg de dood verdienen.

De 'indoctrineerbeer'.
De 'indoctrineerbeer'. © Zondag met Lubach

'Dank aan Allah'
Ook is een meisje te zien met een elektronische knuffelbeertje dat Allah-gerelateerde teksten predikt.

"Als ik nies, zeg je... Dank aan Allah," zo verkondigt de 'indoctrineerbeer'. "Als ik klaar ben met niesen, zeg ik... Dank aan Allah."

Aan de islamitische school in West kan Lubach - die vorig jaar al pleitte voor het afschaffen van religieuze scholen - weinig doen, aangezien deze vorm van vrijheid van onderwijs in de Grondwet is vastgelegd.

Daarom besluit Lubach een vracht pratende 'antibekeerberen' naar de kinderen van de school op de Naritaweg te sturen. "Je mag er zijn, ook als je salami eet," zegt een bruin exemplaar. Een andere pluizige knuffel scandeert zachtjes: "Hoofd, schouders knie en teen, onbedekt."

Lees ook: Wat weten we over het islamitische Cornelius Haga Lyceum?

En: Arjen Lubach achter wereldwijd bekeken GoT-trailer

Kijkcijfers

Het zevende seizoen van Zondag met Lubach op NPO3 is begonnen met 665.000 kijkers. Dan zijn er minder dan het gemiddelde van vorig seizoen, toen regelmatig de miljoen kijkers werd gehaald.

De satirische show moest het zondag afleggen tegen de eerste aflevering van Meisje van plezier op RTL 4 (1 miljoen kijkers) en Hotel Romantiek op NPO1 (965.000), blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). (anp)

https://www.parool.nl/kunst-en-media/lubach-stuurt-antibekeerberen-naar-islamitische-school~a4515939/

Printer-friendly version   Email this item to a friend