Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Muslima From Holland Who Returned After Marrying Two ISIS Jihadists Will Not Be Prosecuted Due To "Lack Of Evidence"

Muslima From Holland Who Returned After Marrying Two ISIS Jihadists Will Not Be Prosecuted Due To "Lack Of Evidence"

May 19, 2015

MIM: The headline reads "Jihad bride Aicha from Maastricht will not be prosecuted". This is beyond absurd. Aisha married a prominent ISIS jihadist a Turk who was in the Dutch military and is known to authorities and then a Tunesian jihadist.None the less the public prosecutor said 'there is no evidence she took up arms'. Her lawyer argued that she went to ' Syria ' to help residents and refugees'. Also her mother did not go into Syria as was widely reported in the media to get her back but picked her up at the border of Turkey and Syria.

Update 5/31/15: Aicha has fled the safehouse where she was placed in Masstricht and has been sighted in 'radical Muslim circles' in The Hague and Rotterdam. The municipality 'was not available for comment'. (see complete article below).

Jihadbruid Aïcha uit Maastricht wordt niet vervolgd


De Maastrichtse jihadbruid Aïcha, die vorig jaar trouwde met een Nederlandse jihadist en vervolgens door haar moeder werd teruggehaald, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie seponeert haar zaak wegens gebrek aan bewijs.

Dit bevestigt Françoise Landerloo, de advocaat van Aïcha, aan RTL Nieuws. Het OM zou geen bewijs hebben gevonden dat Aïcha zich heeft aangesloten bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Limburgse OM is 'uit onderzoek gebleken dat zij niet heeft deelgenomen aan de gewapende strijd.'

'Terecht heeft het OM geconcludeerd dat er geen bewijs is dat mijn cliënte zich aan een strafbaar feit schuldig heeft gemaakt. Zij is naar Syrië gegaan om hulp te verlenen aan bewoners en vluchtelingen,' aldus Landerloo.

De negentienjarige Aïcha, zou begin vorig jaar heimelijk met de trein naar Turkije zijn vertrokken en via dat land in Syrië zijn beland. Daar zou ze in het IS-bolwerk Raqqa zijn getrouwd met de bekend Nederlandse ex-militair en jihadist Yilmaz. Zij kende hem niet persoonlijk maar alleen van de media. Het huwelijke strandde echter snel, waarna ze bij een Tunesische jihadist belandde en heimwee naar Nederland kreeg.

Haar moeder Monique besloot daarop om naar Syrië af te reizen om haar dochter terug te halen. In november kwamen de twee terug naar Nederland. Uiteindelijk bleek dat de moeder nooit in Syrië was, maar dat ze haar dochter bij de Turks-Syrische grens ophaalde. De twee keerden in november terug naar Nederland, waarna Aïcha gelijk werd opgepakt. Na een week kwam ze weer vrij en dook ze onder op een geheim adres.


http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/5/Maastrichtse-jihadbruid-Aicha-wordt-niet-verder-vervolgd-1763701W/?intcmp=articleslider&masterpageid=158493

'Jihadbruid Aïcha in radicaal gezelschap in Randstad'

dinsdag 31 maart 2015 - 8:22

http://www.1limburg.nl/jihadbruid-aicha-radicaal-gezelschap-randstad

De Maastrichtse jihadbruid Aïcha zou zich op dit moment in kringen van radicale moslims bevinden in de Randstad.

Dat meldt de Telegraaf dinsdagmorgen.

Safehouse ontvlucht
De 19-jarige Aïcha werd vorig jaar door haar moeder teruggehaald uit Syrië nadat ze daar vrijwillig heen gereisd was om te trouwen met een radicale moslim. Na haar terugkeer in Nederland werd ze in een zogeheten safehouse geplaatst. Nadat haar voorlopige hechtenis werd opgeheven, vertrok ze daar. Daarna zou ze haar heil hebben gezocht bij "broeders in radicale kringen in Den Haag en - volgens de laatste berichten - nu in Rotterdam."

Niet bevestigd
Het Openbaar Ministerie Limburg kan dat niet bevestigen. "Wij bekijken alleen nog of de jonge vrouw strafrechtelijk vervolgd wordt. Dat besluit valt binnenkort." Voor de rest valt Aïcha onder verantwoordelijkheid van de gemeente, aldus een woordvoerster van het OM. De gemeente Maastricht was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Lees alle berichten over de Maastrichtse jihadbruid Aïcha

1/3/15 Update

'Terror Suspect' Rotterdam Is Jihad Bride Aicha

MIM: This latest story is beyond outrageous. Aicha was one of two people arrested due to a terror threat against the National Fireworks In Rotterdam. She and another man were released when 'an investigation concluded that they weren't planning an attack'. Her lawyer claims that it was 'not necessary' to hold her for two days. He stated that since she was arrested in her night clothes it is enough evidence to prove that she wasn't planning to go to Rotterdam in order to attack the celebration. He plans to demand financial restitution for 'damages'. The male co suspect was also released. He was going to help the woman with transportation...

'Terreurverdachte' Rotterdam Is Jihad Bruid Aicha

De uit Syrië teruggekeerde Aïcha uit Maastricht is een van de twee mensen die zijn opgepakt vanwege een mogelijke terreurdreiging bij het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam. Dat vertelde haar advocate Françoise Landerloo aan RTL Nieuws. De vrouw van 20 werd samen met een man uit Maastricht vrijgelaten, omdat uit onderzoek bleek dat ze niet van plan waren om een aanslag te plegen bij de Erasmusburg tijdens de jaarwisseling.

Thuis opgepakt

De politie kwam volgens haar advocate op Oudejaarsavond drie keer bij Aïcha aan de deur en iedere keer was ze thuis. Rond 23.45 uur werd ze meegenomen. "Ze had haar nachtkleding al aan. Dat is genoeg bewijs dat ze niet in Rotterdam was om een aanslag te plegen", zegt Landerloo. Landerloo begrijpt dat het Openbaar Ministerie een onderzoek begon nadat er een tip was binnengekomen over de vrouw, maar noemt het "volstrekt onnodig om iemand daarna nog twee dagen vast te houden". De advocate van Aïcha zal een schadevergoeding eisen. Haar mannelijke medeverdachte werd vandaag ook vrijgelaten. Hij zou de vrouw hebben willen helpen met vervoer.

Trouwen met jihadstrijder

Aïcha vertrok in het voorjaar van 2014 naar Syrië om daar te trouwen met een Nederlandse jihadstrijder. Enkele maanden later liet ze haar moeder in Nederland weten dat ze graag terug naar huis wilde, maar het gebied niet mocht verlaten. Haar moeder reisde twee keer naar Syrië om haar mee te nemen naar Nederland. In oktober 2014 lukte dat. Eenmaal terug in Nederland zat Aïcha een week vast. In mei 2015 besloot het OM om haar niet te vervolgen voor het afreizen naar Syrië. http://nos.nl/artikel/2078315-terreurverdachte-rotterdam-is-jihadbruid-aicha.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend