Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Jihadis In Holland On Hunger Strike - Say Prison Regime Is "Too Strict" Want More "Psychological Support"

Jihadis In Holland On Hunger Strike - Say Prison Regime Is "Too Strict" Want More "Psychological Support"

December 23, 2014

Arnhemse jihadverdachten in hongerstaking

VUGHT - De 4 jihadverdachten uit Arnhem, Den Haag en Amsterdam die op de terroristenafdeling van de penitentiaire inrichting Vught verblijven, zijn maandag in hongerstaking gegaan. Dat meldt advocaat André Seebregts.

Het gaat om Hardi N. en Adil C. uit Arnhem, Azzedine C. (Abou Moussa) uit Den Haag en Mohammed B. uit Amsterdam. Volgens Seebregts is dat de gehele afdeling, die nu gezamenlijk in hongerstaking is. Het viertal wordt verdacht van het ronselen van mensen voor de jihad.

De verdachten zijn het niet eens met het strikte regime waaronder ze vastgehouden worden. Zo worden ze na bezoek standaard gevisiteerd en mogen ze elkaar niet zien. Pas als de eisen van hen worden ingewilligd, zullen ze hun hongerstaking stoppen.

Volgens advocaat Seebregts willen de verdachten ook een onderbouwing waarom zij als gevaar worden gezien terwijl ze op de streng bewaakte terroristenafdeling zitten. Ook zouden ze meer psychologische ondersteuning op prijs stellen.
http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2078719/arnhemse-jihadverdachten-in-hongerstaking.htm#.VJmT2AALs

Printer-friendly version   Email this item to a friend