Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Tilburg town council meets with radical Imam who told Dutch Muslims not to pay taxes -concludes he is hindering intergration

Tilburg town council meets with radical Imam who told Dutch Muslims not to pay taxes -concludes he is hindering intergration

April 16, 2007

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article690611.ece/Gesprek_neemt_zorgen_over_Tilburgse_imam_niet_weg

Gesprek neemt zorgen over Tilburgse imam niet weg

(Novum) - De omstreden Tilburgse imam Ahmed Salam belemmert met zijn interpretatie van de islam de integratie van moslims. Dat concludeert de gemeenteraad van Tilburg na een gesprek met hem en zijn zoon op het stadhuis. Ook wekt de imam volgens de acht aanwezige fractievoorzitters niet de indruk zijn interpretatie van de islam te zullen veranderen.

De acht fractievoorzitters hadden de imam en zijn zoon Suhayb, die vaak voor hem als tolk optreedt, uitgenodigd om te praten over hun bijdrage aan de Tilburgse samenleving. De imam heeft tijdens het gesprek wel aangegeven een dialoog tussen moslims en niet-moslims 'erg belangrijk te vinden'. Volgens de raad wekte hij echter niet de indruk 'dat er vanuit zijn beleving veel ruimte komt om de integratie te bevorderen'.

Het gesprek volgde op een uitlating van de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman (PvdA). Die zei eind vorige maand dat de imam eigenlijk niet thuis hoort in Tilburg. Dat deed hij na berichten dat Salam de integratie van moslims bewust zou tegenwerken, bijvoorbeeld door ze op te roepen geen belasting te betalen. Zelf ontkent de imam dit gedaan te hebben.

Ook was de uitnodiging door de raad een reactie op een uitnodiging die de imam begin deze maand naar de gemeenteraad stuurde. Hij wilde de raad zijn beleving van de koran uitleggen. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Driek van Griensven liet destijds al weten dat de raad 'geen enkele behoefte heeft om te praten over de islam. "De politiek houdt zich niet bezig met de inhoud van welke religie dan ook."

Van Griensven zei voorafgaand aan het gesprek geen hoogstaande verwachtingen ervan te hebben. "We hebben niet de illusie dat hij zijn ideeŽn opeens verandert. Het gesprek dient ook als steunbetuiging aan de moslimgroepen die wel gewoon meedoen. We willen erop wijzen dat deze imam een uitzondering vormt."

In het verleden kwam Salam ook al eens in het nieuws, toen hij weigerde de hand te schudden van toenmalig minister voor Integratie Rita Verdonk (VVD).

Printer-friendly version   Email this item to a friend