Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Muslims In Holland Collect Money For Family Of Moroccan Armed Robber Who Was Shot Dead By Intended Victims

Muslims In Holland Collect Money For Family Of Moroccan Armed Robber Who Was Shot Dead By Intended Victims

April 5, 2014

Also see: "Muslims In Holland Hold Memorial In Mosque For Moroccan Armed Robber Shot Dead By Store Owner"

http://www.militantislammonitor.org/article/id/6388

MIM: According to the article below the Muslim community has held a collection for the family of the 29 year old Youssef F. who lived in Italy. The two armed thugs have been painted as victims by Moroccan Muslims in Holland and the jewelers who killed them in self defense have been receiving death threats.

Collecte voor overvaller Deurne

door Olof van Joolen en Bart Olmer

DELFT -

De Marokkaanse gemeenschap in ons land heeft een inzamelingsactie gehouden voor de familie van de 29-jarige Youssef F. Deze in Italië wonende Marokkaan was één van de twee mannen die een week geleden om het leven kwamen bij een overval, die hij met Abdel H. (20) op juwelier Goldies in Deurne pleegde.


  Abdel H. (foto) en Youssef F. overvielen juwelier Goldies en werden hierbij gedood. De inzamelingsactie die voor familie van Youssef F. is gehouden, heeft voor flinke commotie gezorgd. Foto: Facebook

  Via Facebook zamelde de Delftse stichting Bladi ruim drieduizend euro in. Het geld is bedoeld voor de begrafenis van F. in zijn geboorteland. Om te bewijzen dat ze echt voor deze doodgeschoten landgenoot geld ophaalde, plaatste de islamitische welzijnsstrichting een foto op internet van de verblijfsvergunning die de familie van Youssef, zijn ouders, zus en broer, sinds februari 2009 in Italië hebben. Het gezin staat geregistreerd op een adres in Turijn.

  Daarnaast zette Bladi een gedeelte van Youssefs Marokkaanse paspoort online met daarin duidelijk zichtbaar het Italiaanse visum dat nog tot deze zomer geldig is. Toen bleek dat het geld niet nodig was voor de repatriëring en ter aarde bestelling van het lichaam van F. is een deel van het opgehaalde bedrag gebruikt om de rekening van een Eindhovens mortuarium te voldoen. Daarnaast werd een ticket gekocht voor Youssefs broer Toufik. Het resterende bedrag gaat naar de nabestaanden.

  De inzamelingsactie zorgde voor beroering binnen de gemeenschap. Een klein aantal internetters liet onder topics over de collecte teksten achter als: „Deze jongen is neergeschoten in de nek door een varken…" Vervolgens lieten andere bezoekers van de pagina weten dit onacceptabel te vinden en eisten hun geld terug. Wat weer voor nieuwe verontwaardiging zorgde omdat gevers het onislamitisch vinden een gift terug te vragen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22474109/__Collecte_voor_overvaller__.html

  -----------------------------------------------------------------------------------

  http://www.blikopnieuws.nl/2014/justitie-gaat-vrouw-juwelier-deurne-niet-vervolgen

  Justice Will Not Prosecute Wife Of Deurne Jeweler

  Justitie Gaat Vrouw Juwelier Deurne Niet Vervolgen

  Deurne

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de juweliersvrouw uit Deurne, die twee overvallers dood schoot, niet vervolgens. Dit melden bronnen binnen justitie aan Omroep Brabant.

  Juwelier Goldies werd eind maart overvallen door twee mannen. De overval liep dusdanig uit de hand dat de vrouw de twee overvallers met een vuurwapen om het leven bracht.

  Na analysering van de camerabeelden en de verklaringen, heeft justitie besloten dat de vrouw uit noodweer heeft gehandeld.

  Het OM wil niet reageren op de berichten. Zij komt op 23 september met een volledige verklaring.

  Printer-friendly version   Email this item to a friend