Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > NL Muslims Fund Jihad In Yemen - Stealth Jihadist MP Ahmed Marcouch 'Convinced Dead Mujahid Went There To Study'

NL Muslims Fund Jihad In Yemen - Stealth Jihadist MP Ahmed Marcouch 'Convinced Dead Mujahid Went There To Study'

November 12, 2013

MIM: Ahmed Marcouch is a Labour Party lawmaker and member of parliament. He is a stealth jihadist and has voiced his admiration for Yusuf Al Qaradawi. He says he is 'convinced' that the dead "Dutch" Muslim Ibrahim El Bey 'went to Yemen to study' and tells the media that he comes from an 'average Moroccan family" whom he knows well. A mosque in Amsterdam held a memorial service for the dead jihadi.

See:"Dutch" Moroccan Jihadi Killed In Yemen - Mosque In Amsterdam Holds Memorial Service - No Sign Of Condemnation http://www.militantislammonitor.org/article/id/6154

Marcouch also proposes that there should be more madrassas in Holland obstensibly to preclude Muslim youth from going abroad to study. This idea is totally disingenuous since it is a known fact that many Western jihadis became radicalized while in the West.

Jihad in Jemen bekostigd met Nederlandse giften

Door: Janny Groen − 07/11/13, 05:01

In Nederland en BelgiŽ wordt geld ingezameld voor de jihad in Jemen. Ook de vorige week in Jemen gesneuvelde Marokkaanse Amsterdammer Ibrahim el Bey, alias Brahim Abu Hudayfal, was daarbij betrokken. Nederlandse 'broeders in het geloof' maakten in augustus 1.850 euro naar hem over.

  • 'Het risico is dat jongeren daar in een fuik terechtkomen, worden gebrainwasht.'
    PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch, die de familie van Ibrahim goed kent

Op de site selefienederland.nl wordt keurig verantwoording afgelegd over de donaties: 1.460 euro is bestemd voor de jihad, 100 euro voor behoeftigen, 90 euro voor de beveiliging van de koranschool in Damaj. Die wordt geregeld aangevallen door sji'itische moslims.

Of nog meer geld naar de 25-jarige Amsterdamse student aan die koranschool is overgemaakt, is onduidelijk. Wel meldt 'broeder' aboe Maryam Iliyas-al-Afghaanie eind augustus op de site niet te zullen stoppen met het steunen van 'het soennitische bolwerk Damaj'. Hij roept sympathisanten op nog meer bijdragen te leveren aan de jihad tegen 'de vervloekte' sji'iten.

Ook in Antwerpen en Borgerhout wordt geld gevraagd voor de strijd in Damaj. In de Belgische oproep van eind oktober staat dat sji'iten huizen zijn binnengedrongen, vrouwen en kinderen hebben vermoord en de eer van 'onze zusters' hebben gekrenkt. Geld is nodig voor de strijd, maar ook voor humanitaire hulp. Er is een groot tekort aan 'medicijnen, babymelk, gasflessen, rijst en deeg'.

Brainwash
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch, die de familie van Ibrahim goed kent, is ervan overtuigd dat hij naar Jemen is afgereisd met de oprechte bedoeling kennis op te doen over de islam. De koranschool in Damaj staat hoog aangeschreven, zegt hij. Ibrahim is met toestemming van de familie naar Jemen gegaan. Marcouch: 'Het risico is dat jongeren daar in een fuik terechtkomen, worden gebrainwasht.'

Als Ibrahim voor zijn vertrek jihadgeld had ingezameld, had dat hem verbaasd. Hij kwam uit een 'doorsnee Marokkaanse familie', zegt Marcouch, maar was wel intensief bezig met het salafisme (ultra-orthodoxe islam).

  • Ibrahim heeft 1.200 euro gespaard, gaat langs bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, de vroegere IB-groep) om zijn studieschuld (1.100 euro) af te betalen. Voor zijn ideaal, studeren aan een buitenlandse koranschool, heeft hij dan geen geld meer.

Of Ibrahim in Damaj zelf aan de gewapende strijd deelnam? 'Ik weet niet precies wat daar is gebeurd. Maar ik kan me voorstellen dat hij de school met geweld heeft verdedigd. De school is omsingeld door sjiieten. Als je bij een bepaalde stroming bent betrokken, loop je niet weg. Vooral niet als er wordt ingehamerd dat het een eer is aan het gewapend verzet te mogen deelnemen.'

Dagboek
Selefienederland.nl plaatste deze week een deel van Ibrahims dagboek op de site, maar daarin wordt met geen woord gerept over de jihad. Ibrahim schrijft dat hij sinds zijn 15de praktiserend moslim is. Hij volgt een mbo-opleiding, maar besluit de studie niet af te maken.

Ibrahim heeft 1.200 euro gespaard, gaat langs bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, de vroegere IB-groep) om zijn studieschuld (1.100 euro) af te betalen. Voor zijn ideaal, studeren aan een buitenlandse koranschool, heeft hij dan geen geld meer.

Hij zoekt werk. Maar de baantjes die hij kan krijgen, slaat hij af. Hij moet werken met vrouwen, of een pak aan, dat druist in tegen zijn geloof. Ibrahim ontmoet een broeder bij een moskee die hem religieus verantwoord werk aanbiedt. Na vier maanden heeft Ibrahim genoeg geld, hij boekt een enkeltje Jemen.

Via een Jemenitische 'broeder' die hij in Rotterdam ontmoet, komt hij in Damaj terecht. Het walhalla voor een salafist, schrijft hij. 'Ik raad iedereen aan om te gaan, er is geen plek op aarde na Mekka en Medina, zoals hier. Alsof je in de wolken bent.' Hij schrijft over vrouwen in niqab, over eindeloze gebedssessies.

Jaarlijks vertrekken enkele tientallen Nederlandse jongeren naar koranscholen in het buitenland. Marcouch vindt dat ouders en autoriteiten dergelijke reizen moeten ontmoedigen. En dat gezocht moet worden naar alternatieve religieuze scholing in Nederland.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3540234/2013/11/07/Jihad-in-Jemen-bekostigd-met-Nederlandse-giften.dhtml

Printer-friendly version   Email this item to a friend