Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Belgian Jihadi Fighter And Recruiter Killed In Syria

Belgian Jihadi Fighter And Recruiter Killed In Syria

September 13, 2013

"...'3 days ago we all were allowed to slit someone's throat' he is reported to have said in a tapped telephone conversation.When his brother expressed his disapproval, Eloussaki answered: 'Ah, a Kalishnikov or a knife ,what difference does it make. They are Shiites and Alawites, and must be killed'..."

class="k1 mrg articletype_default">Belgische Jihadleider gedood in Syrië

De leider van de Belgische strijders die in Syrië vechten, is daar om het leven gekomen. Dat heeft de Vlaamse omroep VRT vrijdag gemeld.

Houssien Elouassaki (22) vertrok vorig jaar naar Syrië en zou vorige maand al zijn gedood. Hij was in Vilvoorde leider van de inmiddels opgedoekte extremistische groepering Sharia4Belgium en ronselde moslimjongeren voor de strijd in Syrië.

Hoe Elouassaki om het leven is gekomen, is niet bekend. Volgens de VRT hebben sommige bronnen gemeld dat hij door medestanders is omgebracht.

Hij zou één van de mannen zijn geweest die hebben meegedaan aan een onthoofding in Syrië waarvan een geruchtmakend filmpje op internet werd geplaatst.

De keel doorsnijden
De Vlaamse krant De Morgen citeerde in juni uit een onderzoeksrapport over Elouassaki en zijn groep van enkele tientallen Syrië-strijders in de buurt van Aleppo, waarbij behalve Belgen ook Nederlanders zouden zijn aangesloten.

'3 dagen geleden mochten we allemaal een persoon de keel doorsnijden', zou hij in een afgeluisterd telefoongesprek hebben gezegd. Toen zijn broer zijn afkeuring uitsprak, antwoordde Elouassaki: 'Ach, een kalasjnikov of een mes, wat maakt het uit. Het zijn sjiieten en alawieten, die moeten dood'.

De groep van Elouassaki zou soms hebben samengewerkt met de terreurgroep Jabhat al-Nusra.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3509153/2013/09/13/Belgische-Jihadleider-gedood-in-Syrie.dhtml

Printer-friendly version   Email this item to a friend