This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6010

Belgian Jihadi Fighter And Recruiter Killed In Syria

September 13, 2013

"...'3 days ago we all were allowed to slit someone's throat' he is reported to have said in a tapped telephone conversation.When his brother expressed his disapproval, Eloussaki answered: 'Ah, a Kalishnikov or a knife ,what difference does it make. They are Shiites and Alawites, and must be killed'..."

class="k1 mrg articletype_default">Belgische Jihadleider gedood in SyriŽ

De leider van de Belgische strijders die in SyriŽ vechten, is daar om het leven gekomen. Dat heeft de Vlaamse omroep VRT vrijdag gemeld.

Houssien Elouassaki (22) vertrok vorig jaar naar SyriŽ en zou vorige maand al zijn gedood. Hij was in Vilvoorde leider van de inmiddels opgedoekte extremistische groepering Sharia4Belgium en ronselde moslimjongeren voor de strijd in SyriŽ.

Hoe Elouassaki om het leven is gekomen, is niet bekend. Volgens de VRT hebben sommige bronnen gemeld dat hij door medestanders is omgebracht.

Hij zou ťťn van de mannen zijn geweest die hebben meegedaan aan een onthoofding in SyriŽ waarvan een geruchtmakend filmpje op internet werd geplaatst.

De keel doorsnijden
De Vlaamse krant De Morgen citeerde in juni uit een onderzoeksrapport over Elouassaki en zijn groep van enkele tientallen SyriŽ-strijders in de buurt van Aleppo, waarbij behalve Belgen ook Nederlanders zouden zijn aangesloten.

'3 dagen geleden mochten we allemaal een persoon de keel doorsnijden', zou hij in een afgeluisterd telefoongesprek hebben gezegd. Toen zijn broer zijn afkeuring uitsprak, antwoordde Elouassaki: 'Ach, een kalasjnikov of een mes, wat maakt het uit. Het zijn sjiieten en alawieten, die moeten dood'.

De groep van Elouassaki zou soms hebben samengewerkt met de terreurgroep Jabhat al-Nusra.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3509153/2013/09/13/Belgische-Jihadleider-gedood-in-Syrie.dhtml

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6010