Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Live Leak removes Fitna film from internet - still available on Arutz 7

Live Leak removes Fitna film from internet - still available on Arutz 7

July 1, 2008

MIM: According to the director of Fitna the film has been removed by LiveLeak without any announcement. He also points out that no journalists have commented on this act of censorship. Scarlet Pimpernel,(a pseudonym for the director of Fitna) writes that there is no complete version of the film to find on the internet and that both YouTube and LiveLeak have probably caved to threats and removed Fitna. He points out that there is no dearth of anti Fitna films to be seen on the internet.

It appears that the Fitna director is unaware that Fitna can be seen on the Arutz 7 Israel National News website.

To see Fitna go to:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125728

MIM: Dutch news article about the disappearence of Fitna on LiveLeak.

Fitna silently disappears from the internet
http://www.elsevier.nl/nieuws/internet_en_gadgets/artikel/asp/artnr/206380/zoeken/ja/

'Fitna geruisloos van internet verdwenen'

dinsdag 20 mei 2008 15:47

Internetprovider LiveLeak heeft zonder aankondiging de koranfilm Fitna van partijleider van de PVV Geert Wilders verwijderd van LiveLeak.com.
Koranfilm Fitna niet meer op LiveLeak te zien Dit schrijft Scarlet Pimpernel, de regisseur van de film die onder een pseudoniem werkt, dinsdag in de Volkskrant. De film Fitna is in zijn volledige vorm en inhoud niet meer te vinden. Ook is op YouTube geen volledige versie van de film meer te zien.

Internetcensuur


‘Het werd LiveLeak misschien aan bedreigingen weer eens te veel. Het niet op hun site vermelden van de verwijdering heeft LiveLeak mogelijk uit angst voor negatieve publiciteit weggelaten', schrijft Pimpernel. De regisseur noemt de verwijdering ‘aanhoudende internetcensuur' en vindt het een ernstige beperking van de vrije meningsuiting.

Bedreigingen


Eén dag nadat Fitna was uitgebracht, eind maart, haalde LiveLeak ook de film van internet. Uit een verklaring die op de website verscheen, bleek dat medewerkers van LiveLeak ernstig werden bedreigd. Enkele dagen later werd de film echter weer geplaatst. Lees alles over de koranfilm in het dossier
Door Inge Grootoonk
-------------------------------------------------

MIM: An article by Scarlet Pimpernel (a pseudonym for the Fitna director) decrying the censorship of the film which was taken off both LiveLeak and YouTube.


Fitna is geruisloos afgevoerd van LiveLeak

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/583/Fitna_is_geruisloos_afgevoerd_van_LiveLeak

Geert Wilders' film Fitna is geruisloos verdwenen van LiveLeak. En geen journalist die gewag maakt van deze censuur.
Als regisseur neem je vaak een totaalshot van waar je bent of waarnaar je kijkt. Zo ook een pagina van de krant. Zaterdag 10 mei keek ik naar de ‘interview'-pagina in het Vervolg en viel mij iets leuks op.


Wave, Deining en Wassen & Watergolven waren de verschillende koppen op deze pagina. Was ik op een kapperspagina gestuit? Nee, de overeenkomsten berustten op puur toeval. Glimlachend startte ik met de inhoud. De Wave ging over een nog uit te voeren wetenschappelijk onderzoek over de wave in een volle Kuip. Een hoogtepunt voor de wetenschap, lijkt mij. Deining was een filosofisch pleidooi en citaat van Jan Tromp over de Franse schrijver en filosoof Julien Benda. Wassen & Watergolven ging over Bevrijdingsdag.

Tot zover geen schokkende zaken. Pinksteren. Toch bleef het woord demagogie bij mij hangen, een paar keer gebruikt door Jan Tromp in zijn stuk Deining en het door hem benoemde misbruik van het beroep op het vrije woord, door het krenken en verwensen tot politiek speerpunt te maken.

Vermeende verwensingen

De demagogische neergaande spiraal van filosoof Benda, veroorzaakt door populistische en nationalistische politici, die mogelijk zelfs eindigt in oorlog. Fitna, de door mij geregisseerde en geproduceerde korte film bleek, eenmaal live, zowel in Nederland als ook wereldwijd mee te vallen. Omdat Fitna in principe niet krenkt en er vooral van feiten en didactiek sprake is.

Vermeende verwensingen kunnen feitelijk worden gecategoriseerd als ‘de strijd tegen'. De mediahype rondom Fitna en de zoektocht naar een platform om ontwikkelde angsten en frustraties te kunnen plaatsen, sloegen om in teleurstelling over het uitblijven van schermutselingen of erger. Straks is de film alleen nog in stukken te zienDe mens kan sensatiegericht zijn en verkneukelt zich nogal eens middels ramptoerisme. Het liefst per fiets bereikbaar. Het brood bleef maandenlang komen, de spelen werden echter uiteindelijk afgelast.

De Red Alert scenario's konden de prullenbak in en men moest gaan praten over de inhoud. En dat is saai. En blijkt vooral ongewenst door de aangevallenen, lees vooral de moslimleiders. Van discussie wil men niet (meer) weten. Het meest gebruikte woord ‘plak- en knipwerkfilmpje' leek de oplossing om de opgelopen frustraties enigszins het hoofd te bieden. Het meest bekeken plak- en knipwerkje ter wereld wel te verstaan.

Internetcensuur

Misschien dat Jan Tromp dan toch antwoord kan geven op de aanhoudende internetcensuur van Fitna. Een ernstige beperking van de vrije meningsuiting. Fitna is in zijn volledige vorm en inhoud, behoudens een enkele moeilijk vindbare internetsite, niet – zomaar – meer te vinden. Geen LiveLeak-, maar ook geen volledige YouTube-versie. Wel zijn er de duizenden commentaren en tientallen anti-varianten te vinden. Zonder aankondiging of vermelding op hun site heeft LiveLeak, onze provider, Fitna verwijderd. Het werd LiveLeak misschien aan bedreigingen weer eens te veel. Het niet op hun site vermelden van de verwijdering heeft LiveLeak mogelijk uit angst voor negatieve publiciteit weggelaten. Want waar de media maandenlang over elkaar heen rolden, is er thans geen journalist die over de verwijdering schrijft of heeft geschreven, of het ook maar is opgevallen. Als de censuur aanhoudt, is de Volkskrant-analyse straks nog het enige vindbare totaalproduct van Fitna op internet. De beweging is er alleen uit en de muziek verstomd.

Scarlet Pimpernel is de pseudonieme regisseur van Fitna.

Printer-friendly version   Email this item to a friend