Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Al Qaeda calls for the murder of Geert WIlders

Al Qaeda calls for the murder of Geert WIlders

February 27, 2008

NIS News Bulletin
'Al Qaeda Fatwa against MP Wilders'

AMSTERDAM, 28/02/08 - The terrorist network Al-Qaeda has given orders for the assassination of MP Geert Wilders, newspaper De Telegraaf reports. The Party for Freedom (PVV) leader must be 'slaughtered', the orders say, because he has insulted Islam and the prophet Mohammed.

The newspaper based its report on a recent message on a protected web forum of internet site al-ekhlaas.net, which De Telegraaf claims is affiliated with Al-Qaeda. The internet threat, which was posted on 28 January, was intercepted by the American research institute SITE Intelligence Group, the newspaper reports.

"In the name of Allah, we ask you to bring us the neck of this unbeliever who insults Islam and the Muslims and ridicules the prophet Mohammed," the site says about Wilders, according to the newspaper.

The message honours Mohammed Bouyeri as a hero. This Amsterdam-born Moroccan Muslim cut Islam-critic Theo van Gogh's throat on 2 November 2004. The message also appeals for readers to "terrorise" the Netherlands to prevent Wilders' controversial film on the Koran from being broadcast.

Wilders says his film is finished, and only still needs to be edited. He will try to show the film via an official broadcaster. He expects the negotiations to last between several days and several weeks.

Wilders has set up a separate website where his Koran film will be shown in any event. The host of this site, www.fitnathemovie.com, is located in the United States. Wilders also plans to put the film on the YouTube website.

The film takes place within the Koran, Wilders earlier explained, with the book opening and showing the viewer images of atrocities allegedly inspired by the verses. It lasts about 15 minutes and ends with a picture of the prophet Mohammed, to which "something happens", he added. http://www.nisnews.nl/public/280208_5.htm

Wilders zou de islam en de profeet beledigen
Wilders zou de islam en de profeet beledigen

Jihad tegen Wilders

door Joost de Haas AMSTERDAM - Vanuit het terreurnetwerk van Al-Qaeda is het bevel gegeven Geert Wilders te vermoorden wegens diens komende anti-Koranfilm. De PVV-leider moet volgens de oproep worden 'afgeslacht' omdat hij de islam en de profeet Mohammed beledigt.

Dit blijkt uit een recent bericht op het afgeschermde webforum van de aan Al-Qaeda verbonden internetsite al-ekhlaas.net. 'In de naam van Allah, wij vragen jullie ons de keel te brengen van deze ongelovige die de islam en de moslims beledigt en de profeet Mohammed belachelijk maakt', aldus de angstaanjagende boodschap.

Terroriseren

Mohammed B. wordt in het bericht als held geŰerd. Hij wordt gezien als een voorbeeldig moslim door de moord op Theo van Gogh. In de boodschap wordt ook opgeroepen Nederland te 'terroriseren' om uitzending van de omstreden film te voorkomen.

'Wij, de moslims van de wereld, moeten strijden tegen iedereen die de islam bespot. De Nederlanders willen niet dat er moslims in hun land bestaan, omdat zij bang zijn te worden vernietigd door de islam'. De internetdreiging is onderschept door het Amerikaanse onderzoeksinstituut SITE Intelligence Group, dat ook de Nederlandse overheid van informatie voorziet. SITE-analist Adam Raisman bevestigde de oproep gisteravond tegenover De Telegraaf. " Opvallend is dat Mohammed B. ook als icoon wordt ingezet bij oproepen tot geweld tegen landen die cartoons over de profeet publiceren", aldus Raisman. " De internetposting over Wilders gaat gepaard met foto's van Wilders en Van Gogh." Wilders heeft zijn Koranfilm eind deze week af. Uitzending zal mogelijk nog weken op zich laten wachten, zo heeft hij laten weten.

Executies

De terreuroproep van al-ekhlaas.net werd op 28 januari geplaatst, daags nadat Wilders in De Telegraaf onthulde dat zijn film zich afspeelt in de Koran, waarbij het heilige boek opengaat en de kijker beelden krijgt te zien van bijvoorbeeld onthoofdingen of executies. Later werd bekend dat de rolprent de titel 'Fitna' (Beproeving) krijgt. De ongeveer vijftien minuten durende film eindigt volgens Wilders met een afbeelding van de profeet Mohammed. " Met die prent gebeurt iets, ik zeg nog niet wat." Wilders beschikt over een aparte website waarop zijn Koranfilm zal worden vertoond. De host van www.fitnathemovie.com zit in de Verenigde Staten.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3405995/_Jihad_tegen_Wilders__.html?cid=rss

--------------------------------------------------------------

'Al-Qa'ida roept op Wilders te vermoorden'

woensdag 27 februari 2008 08:19

Het internationale terreurnetwerk Al-Qa'ida roept moslims op tot het 'afslachten' van PVV-politicus Geert Wilders wegens het beledigen van de islam en de profeet Mohammed.

De oproep tot de moord staat op een afgeschermd deel van de moslimextremistische website alekhlaas.net (expliciete beelden), dat is gelieerd aan Al-Qa'ida. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding (NCTb) is 'bekend met deze specifieke dreiging', zo laat een woordvoerder weten.

'In de naam van Allah, wij vragen jullie ons de keel te brengen van deze ongelovige die de islam en de moslims beledigt en de profeet Mohammed belachelijk maakt,' zo zou de tekst op de site luiden.

Koranfilm
De oproep tot een jihad tegen de Nederlandse politicus, geplaatst op 28 januari, werd ontdekt door het Amerikaanse onderzoeksinstituut SITE Intelligence Group.

Reden voor de oproep tot moord zou de koranfilm van Wilders zijn: die is volgens Wilders aan het einde van de week gereed en wordt uitgebracht op de website fitnathemovie.com.

'Vernietigd'
Op de Al-Qa'idasite wordt een link gelegd tussen de film van Wilders en de moord op filmmaker Theo van Gogh: 'De internetposting over Wilders gaat gepaard met foto's van Wilders en Van Gogh,' zegt Adam Raisman van SITE.

De moordenaar van Van Gogh, Mohammed Bouyeri, wordt op de site een 'voorbeeldig moslim' genoemd. En andere moslims worden opgeroepen Nederland te 'terroriseren' en uitzending van de omstreden koranfilm te voorkomen.

Dreiging
'Wij, de moslims van de wereld, moeten strijden tegen iedereen die de islam bespot. De Nederlanders willen niet dat er moslims in hun land bestaan, omdat zij bang zijn te worden vernietigd door de islam,' zo staat volgens de krant op de moslimextremistische site te lezen.

De NCTb zegt alles 'nauwgezet' te volgen, aldus de woordvoerder: 'We nemen alles mee in onze inschatting van de dreiging voor de heer Wilders.'

Door Robbert de Witt

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/194690/

Printer-friendly version   Email this item to a friend