Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Curfew in Dutch neighborhood as Moroccan youth threaten "Paris like" riots

Curfew in Dutch neighborhood as Moroccan youth threaten "Paris like" riots

October 9, 2007

MIM: For the latest news see: "Riots and Radicals Rising in the Netherlands"

http://worlddefensereview.com/esman103007.shtml

Ban on gatherings in Kanaleneiland-noord is strictly enforced

10/10/07

http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article814715.ece/Grimmige_sfeer_in_Utrechtse_wijk

Samenscholingsverbod Kanaleneiland-noord wordt streng gehandhaafd Rob Pietersen

Jongeren uit Kanaleneiland voorspellen 'Parijs-achtige toestanden' in hun wijk, waar nu een samenscholingsverbod van kracht is.

Verongelijkt doen Marokkaanse jongeren in de Utrechtse wijk Kanaleneiland-noord hun verhaal. Ze voelen zich gediscrimineerd, nu weer door het samenscholingsverbod. „Als in het winkelcentrum oude vrouwtjes naar hun tasjes grijpen omdat ze me als straatrover zien, dan denk ik: geef me een kans. Wat heb ik misdaan?"

Maar net op het moment dat er begrip voor de jongens gloort, komt hun minder politiek-correcte kant pijnlijk aan de oppervlakte. „Van ons had Mohammed B. dat varken van een Van Gogh met rust mogen laten. Maar hij had Hirsi Ali moeten opensnijden." En: „We krijgen hier straks Parijs-achtige toestanden. Als de eerste klap straks valt, begint de oorlog."

Het zijn de twee kanten van Kanaleneiland, waar twee culturen botsen, waar twee werelden worstelen met hun eigen waarheid. Met een samenscholingsverbod moet de rust in de wijk weerkeren. Burgemeester Brouwer hoopt dat de strijd tegen de veelal Marokkaanse relschoppers en onruststokers toch nog gewonnen kan worden. De doelgroep twijfelt of het samenscholingsverbod iets zal uithalen. „Er wonen in deze wijk vijftien echte criminele jongens en volgens de politie tachtig meelopers. Maar als de politie het met veel machtsvertoon denkt te kunnen oplossen, doet iedereen mee. We kennen elkaar allemaal. En we zijn bijna allemaal even gefrustreerd en kwaad."

De jongens zeggen: „Burgemeester Brouwer heeft het hier zelf uit de hand laten lopen. Vroeger noemden we dit winkelcentrum 'het bloemeneiland', nu durven mensen er niet meer heen. Brouwer zat erbij en keek ernaar. Nu ziet ze na al die jaren ineens dat het hier een getto is. Dat is politiek. Nu wordt het Vogelaar-geld verdeeld en zijn we ineens belangrijk."

Op de hoek van de Marshall-laan houdt een politieauto zaterdagmiddag halt. Een raampje gaat naar beneden, een politieman roept naar een groepje jongens dat daar 'samenschoolt'. „Hij wilde m'n naam noteren", doet een van de jongens later stoer verslag aan zijn kameraden. „Ik heb hem gevraagd waarom hij niet lekker rustig achter zijn bureautje gaat zitten."

Ze stonden daar gewoon wat te praten. Misschien over meisjes, misschien over voetbal of auto's. Misschien zelfs over het weer. Maar de agent vertelt ze dat vier jongens het toegestane maximum is. Dus lopen er een paar de hoek om –tot de politie is verdwenen. En dat een hele zaterdag lang.

De politiewagen is nog niet weg, of de jongens zijn afgeleid door een auto met drie meisjes. „Kankerhoer", roepen de jongens. Het meisje achter het stuur schrikt, trekt aan haar stuur, ziet in haar achteruitkijkspiegel een middelvinger en botst bijna op een andere auto.

De jongens hernemen hun betoog alsof er niets gebeurd is. Over discriminatie, ongelijke kansen als voedingsbodem en excuus voor een crimineel bestaan. Eén van hen: „Denk je dat ik een kruimelcrimineel was geworden als ik gewoon ergens 1.500 euro per maand had kunnen verdienen? Als ik solliciteer, als ik op straat loop, als ik een winkel in kom: het lijkt alsof er een strafblad op mijn voorhoofd geplakt is.

------------------

MIM: In a brazen move to undermine Dutch legal authority Moroccan groups protest ban on gatherings claim it will have a "stigmatising effect". They also claimed that people who live in the district are already in debt and any fines resulting from disobeying the ban will exacerbate the problem.

RegioredactieGeplaatst: 16-10-2007 | 10:57

Protest na verbod op samenscholing Kanaleneiland

UTRECHT - De Marokkaanse Vereniging Voor Eenheid (MVVE) en de stichting Beheers Organisatie Etnische Groepen (BOEG) waarschuwen de gemeente Utrecht voor de negatieve effecten van het samenscholingsverbod in de wijk Kanaleneiland.

De gemeente stelde dit samenscholingsverbod onlangs in om overlast in de wijk Kanaleneiland tegen te gaan. Groepjes van vijf of meer jongeren worden opgepakt. Ze krijgen een boete van minimaal 200 euro of vijftien uur werkstraf.

Deze week ontvangt de gemeente een protestbrief tegen het verbod namens tien organisaties en moskeeën.

De Utrechtse D66-fractie schaart zich achter MVVE. Het samenscholingsverbod zou onzinnig zijn en stigmatiserend werken. Bovendien zou het college eerst met de Marokkaanse gemeenschap moeten overleggen voordat hij een verbod instelt, aldus raadslid Oskam.

De Marokkaanse vereniging wijst ook op de financiële gevolgen van het verbod. Veel inwoners van Kanaleneiland-Noord hebben hoge schulden. De hoge boetes zouden dit probleem versterken.

http://www.refdag.nl/artikel/1319149/Protest+na+verbod+op+samenscholing+Kanaleneiland.html

-------------------------

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/criminaliteit/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/10_oktober/15/criminaliteit/1015_2145_Stadsdeel_bezoek_familie_Bilal_P.xml

MIM: In another unrelated incident a Moroccan man who had contact with the Hofstad terrorist group stabbed two agents in a Dutch police station and was shot. The district council head Marcouch himself a Moroccan Muslim went to visit the parents and appeal for calm. According to reports the Muslim had a history of violent attacks and stabbed someone with a screw driver at age 13. He was diagnosed as schizophrenic.

On Monday night, 15 October 2007, twenty to thirty youngsters rioted in Slotervaart, the area of Amsterdam where a day earlier a young man was shot dead by a policewoman after he had severely wounded her and another policeman by stabbing. The rioters threw stones through the windows of the police office, burnt a car and damaged other cars. A group of policemen now guards the police office.
http://badnewsfromthenetherlands.blogspot.com/

Stadsdeelvoorzitter bezoekt ouders Bilal B. October 15, 2007

De stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart heeft de ouders bezocht van de man die twee agenten neerstak. Beheerst

B. werd zondag doodgeschoten nadat hij twee agenten neerstak op het politiebureau. Marcouch had eerder op de dag tijdens een bijeenkomst aan de bewoners van Slotervaart gevraagd zich beheerst te gedragen nadat de identiteit van de man bekend werd.

Verklaring

De 22-jarig Bilal B. verwondde op zijn dertiende iemand met een schroevendraaier. Sindsdien zat hij geregeld vast. Ook had hij contacten met de Hofstadgroep. De familie van B. heeft verklaard dat B. aan schizofrenie leed. De ziekte werd geconstateerd toen B. in april in een kliniek was opgenomen. De familie vond dat B. te vroeg uit de kliniek werd ontslagen.

--------------------------------------

'Bilal B. possibly wanted to commit suicide '

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/174788/

'Bilal B. wilde mogelijk zelfmoord plegen'

dinsdag 16 oktober 2007 08:57

De 22-jarige Marokkaan Bilal B., die zondagmiddag in een politiebureau in Amsterdam Slotervaart werd doodgeschoten nadat hij twee agenten levensgevaarlijk verwondde, was er mogelijk op uit om doodgeschoten worden.

Het politiebureau in Amsterdam Slotervaart
Het politiebureau in Amsterdam Slotervaart

Volgens De Telegraaf houdt justitie er rekening mee dat B. ‘suïcide by cop', zoals het fenomeen in Amerika wordt genoemd, probeerde te plegen.

Bilal B. leed aan schizofrenie en had last van wanen en ernstige zelfmoordneigingen. Overigens is zelfmoord in de islam verboden.

Messteken
B., die al op 13-jarige leeftijd zijn eerste taakstraf kreeg omdat hij iemand met een schroevendraaier in zijn hoofd had gestoken, was opgenomen in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Zondagmiddag ging hij onder begeleiding naar buiten. Hij ontsnapte aan zijn begeleider en stormde het politiebureau aan het August Allebéplein binnen om met een mes twee agenten aan te vallen.

Een vrouwelijke brigadier werd in haar borst en rug gestoken, een mannelijke agent liep vijf steek- en snijwonden in het gezicht en schouder op. Beiden zijn geopereerd en zouden het naar omstandigheden goed maken.

Ondanks oproepen tot kalmte en massale aanwezigheid van politie hebben tientallen Marokkaanse jongeren gisteravond vernielingen aangericht in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

Lees ook de blog van Leon de Winter Bilal B. schizofreen door consanguïne ouders?

Door Anna Dijkman

--------------------------------------------------

MIM: Was this a terrorist attack intended to get the police to shoot Bilal B. so he would die as a martyr trying to kill them. Is his schizophrenia a result of a genetic defect caused by marriage of close family members according to Muslim custom?

Bilal B. schizofreen door consanguïne ouders?

dinsdag 16 oktober 2007 09:58

Toen zondag de eerste berichten over de aanslag op twee politieagenten van het bureau August Allebéplein in Amsterdam op de radio klonken, werd over de dader bericht dat hij een ‘Nederlander' was. De meeste luisteraars vroegen zich, bevooroordeeld of niet, of hij daarnaast ook van Marokkaanse afkomst was.

Volgens de media had de politie moeite om de dader te identificeren. Dat klinkt onaannemelijk. Hij figureerde volop in de databanken van justitie. Het lijkt er eerder op dat de overheid in de maag zat met de manier waarop over hem moest worden bericht.

Een dader van Marokkaanse afkomst die zonder aanleiding politieagenten aanvalt met het doel hen te doden is voor de Amsterdamse politie en gemeente een lastig te verkopen bericht.

Schroevendraaier
Volgens de berichten van gisteren was hij inderdaad van Marokkaanse afkomst. Hij kwam al in 1998 met de politie in aanraking nadat hij iemand met een schroevendraaier ernstig verwond had. Hij moet toen 13 of 14 geweest zijn, ofwel: een jongen met ernstige gedragsstoornissen.

Daarna werd hij voor ‘vermogensdelicten' veroordeeld. In april van dit jaar werd hij gedwongen opgenomen in de Valeriuskliniek en afgelopen week meldde hij zich daar opnieuw omdat hij suïcidale neigingen zou hebben. Hij werd zaterdag opgenomen. De volgende ochtend verliet hij de kliniek met een begeleider en wist om half twaalf aan diens toezicht te ontkomen.

Nadat hij bij een naburige moskee had gevraagd waar het politiebureau was, liep hij een half uur na zijn verdwijning het politiebureau binnen, met een mes, dat hij dus uit de kliniek heeft meegenomen of in dat half uur ergens heeft bemachtigd. Aangezien hij naar het adres van het bureau heeft gevraagd, lijkt zijn aanval op een daad met voorbedachte rade. Hij wilde politieagenten doden.

Zelfmoord
Mohammed Bouyeri wilde op eigen wijze ook zelfmoord plegen. Hij probeerde te sterven via de kogels van de politie en als martelaar zijn plek in het paradijs te bemachtigen.

Zijn opzet mislukte, ook al raakte hij gewond in een vuurgevecht met de politie. Was Bilal B. hetzelfde van plan geweest? De islam verbiedt zelfmoord, maar: was zijn aanval een voorbedachte terroristische aanval met als doel ongelovigen te doden en vervolgens als martelaar te sterven? Hij heeft in kringen rond de Hofstadgroep verkeerd, zo is inmiddels bekend, waar de martelaarsdood als een begeerlijke manier beschouwd wordt om naar het hiernamaals te reizen.

Consanguïniteit
Het is ook interessant om te weten of de geesteszieke Bilal B. – die naar verluidt schizofreen was - uit een familie komt waar meer geestesziekten voorkomen. Er is bij mijn weten in Nederland weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen van huwelijken tussen mensen die neef en nicht zijn (consanguïniteit of bloedverwantschap).

Er rust een taboe op het onderzoek naar de lichamelijke en geestelijke effecten op kinderen die geboren worden uit dergelijke huwelijken, ook al komen ze door de immigratie van Marokkanen en Turken tegenwoordig veelvuldig voor.

Is er enig verband tussen gedragsstoornissen van Marokkaanse jongeren en het fenomeen dat hun ouders via het ‘bloed' met elkaar verbonden zijn? In het Verenigd Koninkrijk is bekend dat kinderen van consanguïne Pakistaanse immigranten een 16 keer hogere kans op genetische defecten hebben dan de gemiddelde Brit. Is schizofrenie ook een gevolg van dergelijke huwelijken?

Testen
Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de genetische effecten van huwelijken in de besloten ultra-orthodoxe joodse gemeenschappen. Zo is bekend dat de verouderingsziekte Tay-Sachs daar veel voorkomt. Huwelijkspartners laten zich daarop testen voordat ze met elkaar in het huwelijk treden.

Let op, ik beweer niet dat Bilal B. het kind is van consanguine ouders, daarover is niets bekend, maar zijn geestesziekte roept het lastige thema op van ziektes veroorzaakt door culturele gewoonten.

Het lijkt me dus in het algemeen wenselijk om, gezien de andere huwelijkspatronen van immigranten uit niet-westerse culturen, onderzoek te doen naar de gevolgen daarvan (zie ook het uitstekende afscheidscollege van professor Lotty Eldering van april 2002, 'Enkele episodes uit het leven van Marokkaanse en Turkse gezinnen').

Nogmaals: ik heb geen idee of dat voor Bilal B. ook geldt.

De vraag die de aanval van de geesteszieke Bilal B. wel oproept, is of hij ondanks of dankzij zijn ziekte op klassiek jihadistische wijze afscheid van het aardse leven had willen nemen.

Leon de Winter

http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/174801/weblogid/59/index.html

-----------------------------------------------------------------------------------------
MIM: "Bilal B. schizophrenic due to co sanguine parents?" translated excerpt

"According to the yesterday's news the [perpetrator] was indeed of Moroccan descent. He has been in trouble with the law after he had gravely wounded someone with a screw driver. He must have been 13 or 14 at the time a youngster with serious mental disturbances…He was sentenced …in April of this year he was forefully placed in the Valerius clinic and last week he entered there again because he had suicidal intentions. He was admitted on Saturday. The next morning he left the clinic in the company of a monitor and by 11:30 was able to escape from their scrutiny.

After he asked a nearby mosque where the nearest police station and a half an hour after his disappearance he walked into the police station with a knife, which he must have taken with him from the clinic or which he obtained within that half hour. Given that he asked the address of the police station, the attack appears to be preplanned. He wanted to kill police officers." Islam forbids suicide,but : was his attack a premeditated terrorist attack with the aim of killing infidels and afterwards to die as a martyr? He had been associated with the Hofstadgroep…where the martyrs death is regarded as a desirable way to journey to paradise. It is also interesting to know if the mentally ill Bilal B- who was apparently schizophrenic- comes from a family where more mental illnesses are present.

There is to my knowledge in little research done in Holland about the consequences of marriages between people who are niece and nephew (co sanguinity or blood relations) . There is a taboo on the physical and mental effects of children who were born out of such marriages , even though they are very common among immigrants from Morocco and Turkey… Is there a connection between mental illnesses of Moroccan youth and the phenomenon that their parents are related to each other by 'blood'. In the UK it is known that children from co sanguine Pakistani immigrants have a 16% higher chance of genetic defects than the average Briton. Is schizophrenia a result of such marriages? The question that the attack from the mentally ill Bilal B.raises, is if he in spite or because of his sickness in classic jihadist manner wanted to depart from this earthly life. http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/174801/weblogid/59/index.html

----------------------------------------------

Man shot dead attacking Amsterdam police had mental problems, possible terrorism link

http://www.iht.com/bin/printfriendly.php?id=7893771

AMSTERDAM, Netherlands: A man shot dead by Amsterdam police after he stabbed two officers had a history of mental problems, and had at one point been interrogated as a witness in a terrorism case, the city's district attorney said Monday.

The man who was shot dead Sunday was identified as 22-year-old Bilal B., a Dutch man of Moroccan descent, District Attorney Leo de Wit said Monday. He said the man, who had been in a psychiatric hospital as recently as Sunday morning, was an associate of the "Hofstad Group" — a group of radical Dutch Muslims that includes Mohammed Bouyeri, serving a life sentence for the 2004 murder of filmmaker Theo van Gogh. In 2005 "Bilal B. had contacts with members of the Hofstad group, and there were discussion about that" with the Dutch secret service, De Wit told reporters at a news conference together with the mayor and chief of police. "On Oct. 14, 2005, two years ago yesterday, a number of members of the Hofstad group were arrested," he said. "At that point, Bilal was interrogated and was a subject of interest." But no further action was taken in Bilal B.'s case. According to a police version of Sunday's events, Bilal B. walked into the police station around noon (1000 GMT) in a predominantly immigrant neighborhood of western Amsterdam. "Almost immediately, he leapt over the counter and began to stab the female duty officer with a knife," police said in a statement Sunday. The officer tried to escape after being stabbed in the chest, "but the man (Bilal B.) ran after her and stabbed her twice in the back. Another officer who came to her assistance was stabbed in the neck and shoulder," the statement said. The injured female officer then shot Bilal B. and he died later of his injuries. Chief of Police Bernhard Welten said Monday both officers had been hospitalized with severe injuries but were expected to recover. De Wit said Bilal B. had been involuntarily committed to a mental hospital from April-August, and had been recommitted as recently as Friday at his own request. He was released with escorts on Sunday, but slipped their guard shortly before the fatal incident, De Wit said. In 1998, while still a juvenile, Bilal B. was arrested for a "pretty serious" act of violence, De Wit said. He also served nine months of a 15-month sentence after being convicted of "a number" of thefts in 2003, De Wit said.

-----------------------------------------------------

MIM: This from the "Bad news from the Netherlands" blog :


On Sunday, 14 October 2007, an attacker with a knife wounded two policemen in the Amsterdam Police Office of the Slotervaart neighborhood. A wounded female police agent shot at the attacker who died later that day. The two policemen were hospitalized. A few days earlier, in the same neighborhood, a 16 year old pupil at a technical college had been murdered by a 14 year old. http://badnewsfromthenetherlands.blogspot.com/

http://www.parool.nl/nieuws/2007/OKT/14/ams2.html

MIM: A Moroccan Muslim student was stabbed by to death by a Turkish student in an Amsterdam school. He made a joke about his last name Husayin.

De aanleiding voor de dodelijke steekpartij gisteren op een school in Amsterdam is een grapje over de achternaam van de 14-jarige dader Hüseyin. Even later doodde hij zijn twee jaar oudere klasgenoot Youssef met een vlindermes.


Youssef maakte een geintje over de naam van Hüseyin. Die pikte dit niet en stak Youssef neer met een vlindermes

Dat meldt Het Parool. De Turkse Hüseyin zat pas twee weken in de lwo-klas van het Technisch College aan de Vlaardingenlaan. Daar leerde hij voor automonteur.

Volgens klasgenoten hield hij van ruziemaken en ‘deed hij de hele tijd stoer'.

Eerder bedreigd
Zo bedreigde hij een ander klasgenootje al eerder met een mes. En ook Youssef bedreigde hij zelfs woensdag nog. Youssef, van Marokkaanse afkomst, prikte hem voor de gein met een schoolpasje, waarop Hüseyin direct zijn vlindermes liet zien en zei: ‘Ik ga je steken,' aldus Het Parool.

Een dag later, maakte Youssef het fatale grapje over de achternaam van de dader. (Youssef verbasterde de achternaam van Hüseyin tot een scheldwoord). De twee kregen weer ruzie. De Turkse jongen gooide uit woede een kraspen naar Youssef.

Bekvechten
De 16-jarige jongen riep toen tegen Hüseyin: ‘Na school wacht ik je op.' Dat gebeurde en na de les vlak bij de school begonnen ze te bekvechten.

De Turkse dader trok vervolgens zijn vlinders en stak Youssef neer.

Bloed
Youssef viel op de grond, maar stond weer op en keek volgens de Amsterdamse krant verbaasd om zich heen. Medescholieren riepen dat hij een hand tegen zijn hals moest houden, en dat deed hij.

Af en toe haalde hij die hand echter weer weg, om te kijken naar het bloed dat maar bleef stromen. Even later zakte hij in elkaar en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Hüseyin vluchtte na de steekpartij weg maar werd ingehaald door een groep leerlingen. Die sloegen de jongen in elkaar. Daarna werd hij terug mee naar school genomen, waar een bewaker hem dwong te kijken naar wat hij had aangericht.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/174415/

----------------------------------------------------------------------------------------

MIM:The wave of violent incidents in Rotterdam which has a large Muslim population has lead to a special investigation by police. Rotterdam is slated to become the first majority Muslim city in Europe.

http://www.ad.nl/rotterdam/article1745006.ece

Geweldsgolf verontrust Opstelten

ROTTERDAM - Burgemeester Ivo Opstelten liet zich gistermorgen direct informeren over de golf aan geweld in Rotterdam, waarbij dit weekeinde één dode viel.

Op de Rodezandhof was er afgelopen weekeinde een schietpartij.

,,Hij zit er bovenop," zo zegt zijn woordvoerder. Opstelten heeft de politie gevraagd de vijf steek- en schietpartijen te analyseren. Gekeken wordt of extra maatregelen nodig zijn. Gedacht wordt aan preventief fouilleren in het Rotterdamse centrum. Op dit moment mag de politie nergens in Rotterdam fouilleren.

De politie stelt vooralsnog dat de reeks incidenten berust op toeval. De schiet- en steekpartijen, waarbij in IJsselmonde onder meer een dode viel en in Delfshaven de adjunct-directeur en scholier van het Accent College zwaar gewond raakten, hebben niets met elkaar te maken, zo stelt de politie. ,,Dit soort incidenten komt helaas regelmatig voor. Nu valt het op omdat het kort op elkaar is. En omdat vanwege de steekpartij op een Amsterdamse school alle ogen zijn gericht op geweld."

Ondanks de bundeling van het wapengeweld van het afgelopen weekeinde stelt de politie dat de criminaliteitscijfers nog altijd dalen. Bovendien kenden bij een groot deel van de steek- en schietpartijen de verdachten en slachtoffers elkaar. ,,Er was sprake van langer lopende conflicten die escaleerden." Er zou geen verband zijn met het suikerfeest.

,,Vooralsnog zijn deze incidenten geen signaal dat een andere aanpak nodig is. Helaas kun je zulk geweld niet altijd voorkomen."

---------

http://africa.reuters.com/wire/news/usnL17188156.html

Leaders urge calm after Amsterdam immigrant unrest

Wed 17 Oct 2007, 10:17 GMT

AMSTERDAM, Oct 17 (Reuters) - Amsterdam community leaders appealed for calm in an immigrant neighbourhood on Wednesday after two nights of unrest following the police shooting of a man of Moroccan origin and a school stabbing of a teenager.

Ahmed Marcouch, chairman of the local council for the Amsterdam district of Slotervaart, called on the police to clamp down on the 20 to 30 Moroccan youths who burnt two cars, broke windows and threw stones on Monday and Tuesday night.

"I have urged tougher action against a group that is terrorising the street," ANP news agency quoted him as saying.

The violence started after police shot dead on Sunday a man of Moroccan origin who stabbed and injured two officers.

The 22-year-old, identified as Bilal B., had been undergoing treatment for psychiatric problems and had in the past been questioned for his contact with a group of Islamic militants linked to the murderer of Dutch filmmaker Theo van Gogh.

He was shot after he attacked officers in a Slotervaart police station, increasing tension in a neighbourhood already reeling from the death last week of a 16-year-old youth of Moroccan origin, stabbed by his 14-year-old classmate.

Muslim organisation Milli Gorus said it regretted the violence. "Milli Gorus wants to urge everybody to be calm and highlight our responsibility to prevent damage to social harmony," the group said in a statement.

Marcouch urged parents to keep their children inside in the evening.

"We need all our efforts as a neighbourhood to deal with these two dramas," he said. "What are children doing on the streets at 11 o'clock at night in an area where everybody knows what is going on at the moment?"

The Netherlands is home to about one million Muslims out of a population of 16 million, mostly concentrated in big cities. While there was some unrest after Van Gogh's murder in 2004, the country has largely avoided the kind of immigrant riots seen in France in 2005.

-------------------------------------

MIM: More on Bilal B.

Moroccan Muslim who attacked police wanted to die a martyr On October 15th Bilal B. walked into a police station near his mosque and stabbed and gravely wounded two police officers before being shot to death. The Dutch media was first told that the perpetrator was "a Dutchman" but subsequent reports revealed he was a 22 year old Moroccan Muslim with ties to the Hofstadgroep and went into the police station with the intent of committing suicide by police and engage in an act of jihad. The death sparked riots in his neighborhood leading Dutch authorities to fear a repeat of the unrest seen in the Paris suburbs last summer. A Moroccan Muslim local councilman Ahmed Marchouch went to console Bilal B.'s parents (who claim their son was schizophrenic) and appeal for calm.
According to one Dutch blogger : On Monday night, 15 October 2007, twenty to thirty youngsters rioted in Slotervaart, the area of Amsterdam where a day earlier a young man was shot dead by a policewoman after he had severely wounded her and another policeman by stabbing. The rioters threw stones through the windows of the police office, burnt a car and damaged other cars. A group of policemen now guards the police office.
http://badnewsfromthenetherlands.blogspot.com/

A Dutch journalist wrote that not only is the attempted murder of the two policeman a possible terrorist attack but that his schizophrenia is due to the fact that both his parents are close blood relatives. In a piece entitled "Bilal B. schizophrenic due to co sanguine parents?" Leon de Winter writes:

"According to the yesterday's news the [perpetrator] was indeed of Moroccan descent. He has been in trouble with the law after he had gravely wounded someone with a screw driver. He must have been 13 or 14 at the time a youngster with serious mental disturbances…He was sentenced …in April of this year he was forefully placed in the Valerius clinic and last week he entered there again because he had suicidal intentions. He was admitted on Saturday. The next morning he left the clinic in the company of a monitor and by 11:30 was able to escape from their scrutiny. After he asked a nearby mosque where the nearest police station and a half an hour after his disappearance he walked into the police station with a knife, which he must have taken with him from the clinic or which he obtained within that half hour. Given that he asked the address of the police station, the attack appears to be preplanned. He wanted to kill police officers."

Islam forbids suicide,but : was his attack a premeditated terrorist attack with the aim of killing infidels and afterwards to die as a martyr? He had been associated with the Hofstadgroep…where the martyrs death is regarded as a desirable way to journey to paradise. It is also interesting to know if the mentally ill Bilal B- who was apparently schizophrenic- comes from a family where more mental illnesses are present. There is to my knowledge in little research done in Holland about the consequences of marriages between people who are niece and nephew (co sanguinity or blood relations) . There is a taboo on the physical and mental effects of children who were born out of such marriages , even though they are very common among immigrants from Morocco and Turkey…

The question that the attack from the mentally ill Bilal B.raises, is if he in spite or because of his sickness in classic jihadist manner wanted to depart from this earthly life. http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/174801/weblogid/59/index.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend