Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Niqab Wearers Allowed Entry Into Dutch Parliament For Debate Over Burqa Ban

Niqab Wearers Allowed Entry Into Dutch Parliament For Debate Over Burqa Ban

November 23, 2016

Several niqab-wearers were also at the Parliamentary debate this afternoon.Initially they were denied entry into the building because according to the rules of Parliament face coverings are not permitted in the premises. That appeared to be a misunderstanding, and after showing identification they were allowed to enter.

"...Bij het Kamerdebat van vanmiddag waren ook enkele nikab-draagsters. Aanvankelijk mochten zij het gebouw niet in omdat volgens de regels van de Tweede Kamer gezichtsbedekking niet zou zijn toegestaan in het gebouw. Dat bleek een misverstand, waardoor zij na legitimatie toch door mochten..."

Nikab-draagsters bij debat in Tweede Kamer over 'boerkaverbod'

Verschillende nikab-draagsters zijn naar de Tweede Kamer gekomen om het debat bij te wonen over het 'boerka-verbod' ofwel het verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Aanvankelijk mochten zij het gebouw niet in omdat volgens de regels van de Tweede Kamer gezichtsbedekking niet zou zijn toegestaan in het gebouw. Dat bleek een misverstand, waardoor zij na legitimatie toch door mochten.

Gekkigheid

Kamerlid Van Klaveren van de Groep Bontes/Van Klaveren sprak in het debat de nikab-draagsters toe. "Ik vind het goed dat we een eind maken aan deze gekkigheid. Het is geen gezicht. Letterlijk."

Kamervoorzitter Arib zei dat het niet de bedoeling is dat Kamerleden mensen op de publieke tribune toespreken, omdat zij niet mogen reageren.

Ook Kamerlid Kuzu maakte bezwaar. "Dit zijn gasten van de Tweede Kamer, die moeten met respect worden behandeld." Van Klaveren zei daarop dat hij het niet respectvol vindt dat mensen met een nikab aan in de Tweede Kamer zitten.

Beperkend

GroenLinks-Kamerlid Voortman maakte duidelijk dat zij het verbod beperkend vindt voor vrouwen en dat het een probleem oplost wat helemaal niet bestaat.

Daarop vroeg VVD-Kamerlid Azmani haar of zij het niet ongemakkelijk vond dat zij de nikab-draagsters op de tribune niet in het gezicht kon kijken. "We weten beiden niet wie daar zitten. Of het mannen zijn of vrouwen. Ik vertrouw de beveiliging van de Tweede Kamer wel, maar ik zie niet wie daar zit."

Kamervoorzitter Arib wees er opnieuw op dat het publiek niet kan reageren dus liever niet moet worden betrokken in het debat. "Dit is een beetje ongemakkelijk."

Het verbod op gezichtsbedekkende kleding kan naar alle waarschijnlijkheid rekenen op een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, CDA, SP, PVV en de Groep Bontes/Van Klaveren. GroenLinks en D66 vinden het nutteloos.

http://nos.nl/artikel/2144670-nikab-draagsters-bij-debat-in-tweede-kamer-over-boerkaverbod.html

Also see: Nikab-draagster: Door Boerkaverbod Kan Ik Niet Zijn Wie Ik Wil Zijn

Niqab Wearer: Due To Burka Ban I Cannot Be Who I Want To Be

http://nos.nl/artikel/2144709-nikab-draagster-door-boerkaverbod-kan-ik-niet-zijn-wie-ik-wil-zijn.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend