Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Belgian Police Seeking Bomber Who Fled Airport - Came With Two Other Suicide Bombers Wearing Gloves On Left Hands

Belgian Police Seeking Bomber Who Fled Airport - Came With Two Other Suicide Bombers Wearing Gloves On Left Hands

March 23, 2016

CCTV image released of Brussels jihad mass murderers, one being hunted as fugitive

Foto, verspreid door de Belgische justitie

"They possibly hid the suicide bomb belt detonator under the gloves"

Police are looking for the man with the black hat and white jacket.

The police ask not to hesitate to make contact with the police if you recognize the man. Any other useful information you have over the attacks in Zaventem and Brussels would be greatly appreciated by the investigators, said the police. Discretion is guaranteed.

Contact can be made with the police at the free telephone number 0800/30.300 or via the email address [email protected]

Er kan contact worden opgenomen met de politie op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via het e-mailadres[email protected].

Wie de twee anderen zijn, is onbekend. Allicht geen onbelangrijk detail: twee van de drie terroristen die de aanslagen op Zaventem pleegden, en net die twee die bij de zelfmoordaanslagen om het leven kwamen, droegen bij het binnenwandelen van de luchthaven een handschoen aan de linkerhand. Dat is te zien op camerabeelden terwijl ze met hun - inmiddels voortvluchtige - kompaan een bagagekar vooruitduwen.

"Mogelijk verborgen ze onder die handschoen het ontstekingsmechanisme van hun bommengordel", aldus een bron bij Defensie. "Zo'n mechanisme waarmee je de explosieven kan laten afgaan - een elektronische drukknop - hoeft niet groot te zijn. De draad waarmee het mechanisme verbonden is met de bom, zou in dit geval perfect via de mouw kunnen zijn weggestoken."

De man, met zwart hoedje en witte vest, stond helemaal rechts op de beelden die eerder op de dag werden verspreid, naast twee andere andere mannen. In het opsporingsbericht van de politie wordt ingezoomd op de man.

"De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016", klinkt het.

De politie vraagt niet te aarzelen om contact op te nemen met de politie, als u de man herkent. Ook als u andere nuttige informatie over de aanslagen in Zaventem en Brussel hebt, weten de speurders dat graag, zegt de politie. Discretie wordt verzekerd.

Er kan contact worden opgenomen met de politie op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via het e-mailadres[email protected].

http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2654485/2016/03/22/Dit-zijn-de-verdachten-van-de-aanslag-in-Zaventem-verstopten-twee-van-hen-ontsteker-in-

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

"They Wanted To Cause Many More Deaths, But Because The Taxi Was Too Small The Terrorists Couldnt Bring All The Bombs With Them"

Ze wilden nog veel meer doden maken, maar door te kleine taxi konden terroristen niet alle bommen meekrijgen

Minstens 34 doden en 230 ­gewonden: de tol van de terreur in Zaventem en Brussel is loodzwaar. Toch wijst alles erop dat de daders nóg meer slachtoffers ­wilden maken.

Toen de opsporingsfoto van de drie vermoedelijke terroristen in Zaventem gisternamiddag verspreid werd, stapte een taxichauffeur meteen naar de politie. Hij herkende de ­mannen, want hij had hen in alle vroegte naar de lucht­haven gebracht. Het was de taxichauffeur opgevallen dat hij de verdachten niet mocht helpen met hun bagage. Bovendien wist hij de speurders te vertellen dat het trio veel te veel bagage wilde meenemen, méér dan er in zijn taxi paste. Daardoor moesten ze noodgedwongen enkele ­tassen achterlaten. En daar waren ze boos over.

Zware spijkerbommen
De politie haastte zich na de tip naar de woning waar het trio opgepikt werd, in de stationsbuurt van Schaarbeek, en vond er de koffers. Er bleken zware spijker­bommen in te zitten. Bij de huiszoeking werden verder ­chemische producten en een vlag van terreurgroep IS aangetroffen. De voortvluchtige verdachte was niet in het huis aanwezig.

Op de luchthaven ontploften uiteindelijk twee bommen. Maar er was ook nog een ­derde die niét explodeerde. Bronnen hebben het over een krachtig springtuig van vele tientallen kilo's dat voor nog veel meer slachtoffers had kunnen zorgen.

Salah Abdeslam
Speurders vragen zich af waarom de aanslag net nu plaatsvond, één week voor de erg drukke paasuittocht. Er wordt ge­opperd dat de ­terroristen hun plannen ­vervroegd hebben, mogelijk door de arrestatie van Salah Abdeslam. De vingerafdrukken van Abdeslam werden gevonden in het appartement in Vorst waar ook ontstekings­mecha­nismen aangetroffen werden. Die zouden bestemd geweest zijn voor de aanslag in Zaventem. Mogelijk was daarbij zelfs een rol weggelegd voor Abdeslam.

Bovendien liet de opgepakte terrorist uitschijnen dat hij wil praten in ruil voor strafvermindering. Ook dat kan de daders op­gejaagd hebben.

Lees woensdag alles over de terroristische aanslagen in Brussel in speciale editie van Het Laatste Nieuws. In papieren versie of in onze digitale krant.

http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2654843/2016/03/23/Ze-wilden-nog-veel-meer-doden-maken-maar-door-te-kleine-taxi-konden-terroristen-niet-alle-bommen-meekrijgen.dhtml

Who Is Terror Suspect Najim Laachraoui?

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/03/wie-is-terreurverdachte-najim-laachraoui-284383/

Printer-friendly version   Email this item to a friend