Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Dutch Officials Attempt To Teach Traffic Etiquette To Muslim Invaders - Get Asked About Geert Wilders

Dutch Officials Attempt To Teach Traffic Etiquette To Muslim Invaders - Get Asked About Geert Wilders

December 1, 2015

Vluchtelingen nieuwsgierig naar Geert Wilders

De Palestijnse Mohammed en de Syrische Rama zijn tijdens verkeerslessen in Heerlen vooral benieuwd hoe machtig de PVV-leider is, wat zijn plannen zijn en hoe de Nederlandse bevolking daar tegenover staat. Ook opvallend: veel vluchtelingen vragen naar werk of hoe het zit met rijbewijzen.

Werken
Na het verblijf van enkele maanden binnen de muren van het asielzoekerscentrum in Imstenrade (Heerlen) kriebelt het. Rama, lerares Engels: "Ik leer momenteel Nederlands, dat is een voorwaarde om hier te mogen werken. Ik zou dan graag weer autorijden, maar kan dat met een internationaal rijbewijs? Of moet ik een nieuw rijbewijs halen?"

Mohammed is vooral nieuwsgierig naar multimedia. "Ik werkte als voice-over bij programma's en documentaires. Dat zou ik graag weer doen als het kan."

Lessen
Een groep vluchtelingen kreeg woensdag verkeersles in Heerlen. Veilig Verkeer Nederland brengt hen de basisregels bij. Bijvoorbeeld waar je moet rijden, wat verkeersborden betekenen, hoe voorrangsregels in elkaar zitten en wat te doen bij spoorwegovergangen. Met theorie en praktijklessen worden die vragen beantwoord.

Volgens de organisatie hebben vluchtelingen geen idee wat hun plek in het verkeer is.

Lees ook: Venlo wil geen fietsende asielzoekers meer op snelweg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Venlo wil geen fietsende asielzoekers meer op snelweg

Daan De Hulster

Veilig Verkeer Nederland gaat binnenkort verkeersles geven bij het asielzoekerscentrum (azc) in Venlo.

Het azc schakelt die organisatie in, omdat drie Syrische vluchtelingen uit het centrum deze maand 's nachts over snelweg A67 fietsten. Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

'Niet overreden'
Locatiemanager Robin van der Horst zegt, dat hij niet wil dat zijn bewoners worden overreden. De bewuste Syriėrs gingen anderhalve week geleden 's nachts een stukje fietsen en kwamen naar eigen zeggen per ongeluk op de snelweg terecht. Ze werden door de politie staande gehouden.

http://www.1limburg.nl/venlo-wil-geen-fietsende-asielzoekers-meer-op-snelweg

Printer-friendly version   Email this item to a friend