Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Moroccan Muslim Org In NL Publishes Lame Cartoon About Wilders - In Reaction To Plan To Broadcast Mohammed Cartoons

Moroccan Muslim Org In NL Publishes Lame Cartoon About Wilders - In Reaction To Plan To Broadcast Mohammed Cartoons

June 19, 2015

Geinig. Zaterdag 12.55 uur NPO2 negen Mohammed cartoons. Ook heel leuk

. #vrijheidvanmeningsuitinghttps://t.co/bh7QBXH81e

ó Geert Wilders (@geertwilderspvv) June 17, 2015

Moskeeen Publiceren Cartoon Over Wilders

De koepelorganisatie van Marokkaanse moskeeŽn in Nederland heeft een cartoon naar buiten gebracht waarin PVV-leider Geert Wilders op de hak wordt genomen. De spotprent is een reactie op plannen van Wilders, die Mohammed-cartoons wil tonen in de zendtijd voor politieke partijen.

Op de spotprent is Wilders te zien als een ontevreden kind, dat 'Minder, minder' schreeuwt, tegen de achtergrond van een bom. In de schaduw van de bom lopen andere mensen rustig door, het geschreeuw negerend. Zij bouwen ondertussen rustig verder aan Nederland, zegt woordvoerder Aissa Zanzen van de Raad van Marokkaanse MoskeeŽn Nederland (RMMN).

"Schreeuwlelijk

"We willen met deze cartoon laten zien dat geen enkele schreeuwlelijk onze samenleving uit elkaar kan drijven", zegt Zanzen. "Wij accepteren zijn polarisatie niet." Volgens Zanzen is met humor reageren of negeren de beste manier om op de beledigingen en provocaties van Wilders te reageren, omdat de PVV-leider volgens hem de dialoog niet wil aangaan. "Hij zendt alleen."

De moskeeorganisatie, die zo'n tachtig Marokkaanse moskeeŽn in Nederland zegt te vertegenwoordigen, gaat de spotprent ongeveer vijfhonderd keer afdrukken. MoskeeŽn en stichtingen kunnen de poster ophangen. Zanzen onderzoekt nog of de cartoons bij bushaltes kunnen worden opgehangen.

"Geinig

De cartoon, die is gemaakt door een aantal jongeren, wordt dit weekend via social media verspreid. Zanzen doet daarnaast een oproep aan creatieve geesten om op andere ludieke manieren met de pen of kwast te reageren op de actie van Wilders.

Later op de dag reageerde Wilders op de spotprent via Twitter. "Geinig", aldus Wilders. Hij meldde verder dat er zaterdag om 12.55 uur negen Mohammed-cartoons worden getoond op NPO 2. "Ook heel leuk. #vrijheidvanmeningsuiting."

http://nos.nl/artikel/2041990-moskeeen-publiceren-cartoon-over-wilders.html

MIM: The NPO claims that there was a "mistake" and did not broadcast the Mohammed cartoons on Saturday as was announced. They now say the cartoons will be broadcast on Wednesday.Geert Wilders put them on YouTube.

https://m.youtube.com/watch?v=dc0yJF9dzx0

Printer-friendly version   Email this item to a friend