Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Wilders Warns NL PM For Returning Jihadis - 'If One ... Attacks Rutte Will Have Blood On His Hands'

Wilders Warns NL PM For Returning Jihadis - 'If One ... Attacks Rutte Will Have Blood On His Hands'

January 14, 2015

Wilders Waarschuwde Rutter Over Aanslagen Teruggekeerde Jihadgangers Als een teruggekeerde jihadganger in Nederland de kans krijgt om een aanslag te plegen dan heeft premier Mark Rutte bloed aan zijn handen. Dat stelt PVV-leider Geert Wilders tegenover NU.nl.

De verwachting was dat de Kamer dinsdag een debat zou voeren over de aanslag door moslimextremisten in Parijs van vorige week, maar dit wordt verplaatst naar woensdag. Minister Ivo Opstelten (Justitie) zit dinsdag vast voor een debat in de Eerste Kamer.

Wereldwijd is met afschuw gereageerd op de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Ook in de Tweede Kamer klonk een brede roep om steviger werk te maken van de aanpak van terrorisme, bijvoorbeeld door de inlichtingdiensten internationaal meer samen te laten werken.

Volgens Wilders gaat die aanpak echter niet ver genoeg. "Jihadgangers die naar SyriŽ willen gaan worden tegengehouden maar niet gevangengezet. Zij lopen dus vrij rond", aldus de PVV-leider, die zelf op een dodenlijst van al-Qaeda staat.

"Terugkeerders mogen het land gewoon weer in en de meeste daarvan zitten ook niet vast maar lopen nu vrij rond. Levensgevaarlijk en oerdom. Als een van hen een aanslag pleegt in Nederland, heeft het kabinet Rutte bloed aan zijn handen."

Bekijk de reactie van Wilders:

http://www.nu.nl/politiek/3971651/wilders-waarschuwt-rutte-aanslagen-teruggekeerde-jihadgangers.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend