Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Geert Wilders To Be Prosecuted For His Remarks About Moroccans In Holland

Geert Wilders To Be Prosecuted For His Remarks About Moroccans In Holland

December 18, 2014

Also see: Wilders Stands By His "Less Moroccans" Remarks In Cross Examination By Police - Faces Prosecution http://www.militantislammonitor.org/article/id/6758

OM Vervolgt Geert Wilders Wegens Discriminatie

Het Openbaar Ministerie gaat PVV-leider Geert Wilders vervolgen wegens discriminatie. Hij wordt vervolgd voor het beledigen van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat.

Aanleiding voor de vervolging zijn de uitlatingen van Wilders over Marokkanen op 12 en 19 maart 2014 in Den Haag. Op 12 maart zei Wilders tijdens zijn verkiezingscampagne in Loosduinen dat hij "in Den Haag als het even kan wat minder Marokkanen" zou willen zien.

Minder, minder, minder

Een week later, op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen, hield Wilders een toespraak in een Haags café. Daar vroeg hij zijn aanhang of ze meer of minder Marokkanen wilden. Toen het publiek "minder, minder" scandeerde, zei Wilders: dan gaan we dat regelen.

Ruim 6400 mensen deden aangifte tegen de politicus. Het OM heeft de uitspraken van Wilders onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat ze discriminerend zijn. "Politici mogen ver gaan in hun uitspraken, dat brengt de vrijheid van meningsuiting met zich mee, maar die vrijheid wordt begrensd door het verbod op discriminatie", zegt het OM.

Verhoord

Geert Wilders is op 8 december als verdachte gehoord. Volgens het Openbaar Ministerie heeft dat gesprek geen nieuwe inzichten opgeleverd. Wilders kwam met een verklaring en heeft verder geen vragen van de Rijksrecherche beantwoord, zegt het OM. Na het verhoor is definitief besloten om de PVV'er te vervolgen.

Onbegrijpelijk besluit"

Wilders noemt de vervolging een onbegrijpelijk besluit. "Ik heb gezegd wat miljoenen mensen denken en vinden", aldus de PVV-leider.

Het is niet bekend wanneer de zaak voorkomt.

Click on link for videos:http://nos.nl/artikel/2009573-om-vervolgt-geert-wilders-wegens-discriminatie.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Large Number Of Dutch Find Prosecution Of Wilders A Good Decision

Groot deel Nederlanders vindt vervolging Wilders goede beslissing

In het opinieonderzoek van Maurice de Hond van deze week zijn er ook vragen gesteld over de beslissing van het OM om Wilders te gaan vervolgen. In totaal vindt 46 procent dat een goede beslissing.

Er zijn twee kampen te onderscheiden; aan de ene kant D66 en PvdA-kiezers, aan de andere kant VVD en PVV kiezers die vinden dat Wilders niet vervolgd zou moeten worden. Bij de D66-kiezers vindt 80 procent het een goede beslissing Geert Wilders te vervolgen en van de VVD-kiezers 30 procent dat, zo blijkt uit het onderzoek. (pdf)

Strafmaat

Voor wat betreft de straf die Wilders dan nu moet krijgen, hoopt 45 procent van de Nederlanders hoopt op vrijspraak en 16 procent op gevangenisstraf. 55 procent denkt dat het proces een positief effect zal hebben op de populariteit van Wilders. Dat wordt ook door 43 procent van de D66-kiezers gevonden.

http://politiek.thepostonline.nl/2014/12/21/nederland-vindt-vervolging-wilders-goede-beslissing/

Printer-friendly version   Email this item to a friend