Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Dutch Village Of 160 Inhabitants Rejects Center Where 500 "Asylum Seekers" Would Be Housed - Others To Be Inundated

Dutch Village Of 160 Inhabitants Rejects Center Where 500 "Asylum Seekers" Would Be Housed - Others To Be Inundated

December 15, 2014

MIM: The fact that this proposal was even seriously considered and had to be forcefully rejected by the residents of Rijs in Friesland is a testament to the total insanity of Holland's immigration policies. The mayor of the province of Middle Drente has proposed that 1,400 asylum seekers be housed in a vacation park but that was considered too many given the fact that the village itself has 140 residents and instead has 'assured' concerned residents that the amount wont exceed1,000!

Geen Asielzoeker Centrum In Rijs

Er komt geen asielzoekerscentrum in het Friese dorp Rijs. Dat is besloten na een gesprek tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren.

Volgens het COA is er onvoldoende bestuurlijk draagvlak voor een asielzoekerscentrum. Samen met de gemeente gaat de organisatie nu op zoek naar een andere locatie bij Balk, Lemmer of Joure. Daar moeten vijfhonderd asielzoekers worden opgevangen.

In Rijs was veel verzet tegen de komst van zo'n groot aantal asielzoekers. Het dorp heeft 160 inwoners.

http://nos.nl/artikel/2009164-geen-asielzoekerscentrum-in-rijs.html

--------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.nu.nl/binnenland/3952176/fries-dorpje-rijs-krijgt-geen-groot-centrum-asielzoekers.html

Fries Dorpje Rijs Krijgt Geen Groot Centrum Asielzoekers

Het dorpje Rijs in de gemeente Friese Meren krijgt geen groot asielzoekerscentrum. Dat hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad vrijdagavond besloten.

In Rijs is verzet tegen de komst van een groot aantal asielzoekers. In het dorpje wonen 160 mensen. Veel inwoners vrezen dat het grote aantal asielzoekers de rust in het dorp niet ten goede komt.

Het college van burgemeester en wethouders gaat nu in overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om een asielzoekerscentrum te openen in een van de kernen van Friese Meren. Het gaat dan om Lemmer, Balk en Joure.

De bedoeling was dat de asielzoekers gehuisvest zouden worden in het pand van een voormalige instelling voor jongeren met gedragsproblemen. De extra vergadering van vrijdag was nodig omdat er donderdagavond tijdens de raadsvergadering geen besluit was genomen.

Oranje

Eerder ontstond in Oranje (Drenthe) onrust over de komst van honderden asielzoekers. Oranje telt 140 inwoners. Het gemeentebestuur van Midden-Drenthe bekijkt nu hoeveel asielzoekers het dorpje aankan.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is bij de plannen betrokken. Hij was op 2 december in Oranje om met de verontruste inwoners te praten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Burgemeester Wil Geen 1,400 Asiel Zoekers In Drentse Vakantie Park

Er komen geen 1.400 asielzoekers naar een vakantiepark bij het Drentse dorpje Oranje.

Dat zei waarnemend burgemeester Ton Baas (VVD) van de gemeente Midden-Drenthe, waaronder Oranje valt, maandagavond tijdens een extra raadsvergadering in Beilen.

Baas liet in het midden hoeveel vluchtelingen er dan wel zullen komen, "maar al naar gelang de omstandigheden zullen dat er nooit meer zijn dan duizend".

Een meerderheid van de raad had eerder op de avond al duidelijk gemaakt dat 1.400 asielzoekers, in een dorpje dat 140 inwoners telt, te veel is.

Stevige kritiek

Veel partijen hebben stevige kritiek op het college van B en W. Dat handelde volgens hen onzorgvuldig en ondoordacht door buiten de raad om met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) harde afspraken te maken over de opvang van 1.400 vluchtelingen.

Burgemeester Baas erkende dat de besluitvorming "anders had gemoeten".

De emoties liepen tijdens de raadsvergadering soms hoog op. Zo beschuldigde GroenLinks de lokale partij Gemeentebelangen S-B-W (Smilde-Beilen-Westerbork) van racisme, die op haar beurt publieke excuses eiste. Omdat GroenLinks dat weigerde, kondigde Gemeentebelangen aanvankelijk aan dinsdag aangifte te doen bij de politie wegens smaad. Aan het eind van de raadsvergadering werden alsnog excuses gemaakt en komt het dus niet tot aangifte.

Reactie COA

Het COA wilde maandagavond nog niet inhoudelijk reageren op het standpunt van Midden-Drenthe. "We gaan snel in gesprek met het college", zei een woordvoerster.

Friesland

Een informatieavond voor inwoners van het dorpje Rijs, in de gemeente Friese Meren, over de komst van vijfhonderd asielzoekers is maandagavond op het laatste moment afgeblazen. Ook daar was veel kritiek dat een klein dorp wordt overspoeld door vluchtelingen.

Volgens het COA zijn tijdens een gesprek met het college van B en W van Friese Meren eerder op de dag opeens "nieuwe inzichten gerezen". De woordvoerster wilde geen daarover geen nadere uitleg geven.

http://www.nu.nl/politiek/3937065/burgemeester-wil-geen-1400-asielzoekers-in-drents-vakantiepark.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend