Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > More Than 160 Jihadis Left For ISIS From Holland - Numbers Steadily Increasing

More Than 160 Jihadis Left For ISIS From Holland - Numbers Steadily Increasing

December 8, 2014

Al 160 jihadisten vanuit Nederland vertrokken

Door: redactie
7-11-14 - 23:26 bron: ANP

Het aantal jihadstrijders dat vanuit Nederland naar SyriŽ of Irak afreist, neemt nog steeds toe. Volgens nieuwe cijfers van de inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD zijn het er ongeveer 160. Dat zijn er 20 meer dan begin september.

Dat heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vanavond gezegd in het televisieprogramma Pauw. Bij de 160 gaat het om 'bevestigde gevallen'. Volgens Plasterk is niet uit te sluiten dat er nog anderen zijn vertrokken die niet in beeld zijn bij de overheid. De meesten sluiten zich aan bij de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Ook zijn er meer Nederlandse jihadgangers omgekomen in SyriŽ of Irak. Het zijn er inmiddels 20, 5 meer dan begin september. De AIVD telt deze gevallen op basis van bevestigde informatie, aldus Plasterk. Daarom zou ook het aantal Nederlandse doden hoger kunnen zijn.

Volgens de minister zijn er in de afgelopen tijd in Nederland geen specifieke aanslagen verijdeld waarvan de plaats of het doelwit bekend was. Wel worden er regelmatig mensen opgepakt waarbij in hun bezittingen spullen worden aangetroffen 'die je niet gebruikt om een cake te bakken, zoals wapens', zei Plasterk.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3785328/2014/11/07/Al-160-jihadisten-vanuit-Nederland-vertrokken.dhtml

Printer-friendly version   Email this item to a friend