Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Three "Men" Arrested In Holland For Planning And Financing Jihad Attacks

Three "Men" Arrested In Holland For Planning And Financing Jihad Attacks

November 25, 2014

Drie mannen uit Arnhem en Eindhoven zijn dinsdagochtend opgepakt in verband met terrorisme.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat een van de verdachten een 26-jarige teruggekeerde SyriŽganger uit Arnhem is, die verbonden zou zijn aan Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan al-Qaeda.

De twee anderen zijn mannen van 26 en 30 jaar. Justitie verdenkt een van hen van het financieel ondersteunen van jihadstrijders in SyriŽ.

De drie mannen worden ervan verdacht dat zij betrokken zijn bij het voorbereiden van terroristische misdrijven en dat zij zich wilden aansluiten bij Jabhat al-Nusra. Het onderzoek loopt sinds de zomer en begon naar aanleiding van informatie van de AIVD.

Huiszoekingen

Op 30 oktober waren er in het kader van dit onderzoek huiszoekingen in negen woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven. Toen was er volgens het OM nog geen aanleiding om personen aan te houden. Tijdens die acties zijn computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons in beslag genomen. Dit gebeurde ook met de paspoorten van zes mannen.

De onderzoeken hiernaar richten zich ook op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. Deze beweging is een gewapende groepering die is gelinkt aan al-Qaeda en de organisatie is actief in de Syrische burgeroorlog. Jabhat al-Nusra wil net als Islamitische Staat (IS) een kalifaat stichten.

Volgens deinlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD waren er begin deze maand in totaal ongeveer 160 mensen uit Nederland naar SyriŽ of Irak afgereisd om daar deel te nemen aan de gewelddadige jihad.

http://www.nu.nl/binnenland/3937848/drie-terreurverdachten-aangehouden-in-arnhem-en-eindhoven.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend