Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Wilders To Lawmakers Who Opposed Integration Policy Rejecting Radical Group "Go Back To Turkey And Never Come Back!"

Wilders To Lawmakers Who Opposed Integration Policy Rejecting Radical Group "Go Back To Turkey And Never Come Back!"

November 14, 2014

http://www.nieuws.nl/algemeen/20141114/Wilders-wijst-gewezen-PvdAers-naar-Turkije

PVV-leider Geert Wilders wil dat de van oorsprong Turkse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk die uit de PvdA zijn gezet vertrekken naar Turkije en 'nooit meer terugkomen'. Dat heeft Wilders vrijdag via zijn twitterpagina laten weten.

"Mooi. Ik zou zeggen: snel naar Turkije vertrekken Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk en nooit meer terugkomen!", aldus Wilders die in de tweet refereert aan een onderzoek van peilingbureau Ipsos. Daaruit blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders het aantal inwoners van buitenlandse komaf te hoog vindt.

Boos op Asscher
Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk werden donderdag uit de Tweede Kamerfractie van de PvdA gezet. De twee hadden zich deze week de woede van hun fractie op de hals gehaald door openlijk af te geven op het integratiebeleid van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA).

----------------------------------------------------------------------

ma 17 nov 2014, 05:30

PvdA Limburg waarschuwde al voor Öztürk

'Duidelijk vriend van z'n thuisland'

„Deze man heeft onder zijn pak gewoon een Turkse vlag", zegt een prominent Roermonds raadslid die met Selcuk Öztürk heeft samengewerkt. De bij de PvdA vertrokken Limburgse Turk blijkt in zijn thuisprovincie al lang bekend te staan om zijn 'niet Nederlandse manier' van politiek bedrijven.

  In 2012 werd Öztürk door PvdA-leider Samsom met bloemen verwelkomd in de Tweede Kamer. In 2012 werd Öztürk door PvdA-leider Samsom met bloemen verwelkomd in de Tweede Kamer. Foto: ANP

  Oud-wethouder van Roermond en huidig senator van GroenLinks Tof Thissen herinnert zich de opvattingen van Öztürk nog goed. „We zouden dat cliëntelisme noemen. Voor je stem hoor je wat terug te doen. Ik weet nog dat ik als wethouder een map van Öztürk kreeg overhandigd met allemaal cv's van Turken daarin. Ik moest er zoveel mogelijk aan een baan helpen. Ik heb hem even duidelijk gemaakt dat het zo niet gaat. Maar dat was wel de politieke cultuur van waaruit hij werkte. In Limburg ook weer niet zo vreemd, want er zijn ook andere partijen waar dat aan kleeft, dat iets terug doen voor je achterban."

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23338244/__Pvda_gewaarschuwd_voor_Ozturk__.html?google_editors_picks=true

  MIM: The listing on The Dutch House Of Representatives website for the "Turkish nationalist Islamo Supremacis" political party Group Kuzu/ Ozturk.

  Group Kuzu/Öztürk

  Number of seats: 2 Abbreviation: GrKÖ
  Name First name Party City Age Gender Seniority
  Kuzu, T. (GrKÖ) Tunahan GrKÖ Rotterdam 33 Male 803 days

  http://www.houseofrepresentatives.nl/parliamentary-parties/group-kuzuöztürk

  Printer-friendly version   Email this item to a friend