Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Muslim "Dutch" Politician "May Allah Punish You" 2 Turkish Members Of Labour Party Leave To Start Muslim Political Party After Integration Dispute

Muslim "Dutch" Politician "May Allah Punish You" 2 Turkish Members Of Labour Party Leave To Start Muslim Political Party After Integration Dispute

November 14, 2014

Nederlands parlement anno 2014. Turks Kamerlid tegen Marokkaans Kamerlid: "Moge Allah je straffen" . #ikwilnederlandterug

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) 14 november 2014

MIM: How's that integration working out for you?

Two Turkish members of the Dutch Labour Party have left the faction after one of them send a text to a Muslim colleague and faux moderate Ahmed Marcouch who is in charge of the party's integration policy with the words "May Allah Punish You". The two Turkish politicians were incensed that the government's integration policy had declared that the Turkish Milli Gorus movement was a radical Islamist organisation. The two Turkish politicians have announced their intentions to start a Muslim party. It should also be noted that the Minister of Domestic Affairs Lodewijk Asscher who is one of the architects of the integration policy is Jewish.


Ex-PvdA'er: Moge Allah je straffen door Paul Jansen en Wouter de Winther

DEN HAAG -

„Moge Allah je straffen." Na die woorden van Kamerlid Öztürk is gisteravond het ingelaste PvdA-fractieberaad ontploft. De dreigende tekst was geadresseerd aan zijn collega Marcouch, die namens de partij het woord voert over Integratie. Öztürk en zijn collega Kuzu weigerden zich neer te leggen bij de integratie-koers van minister Asscher en de fractie.

Ze zijn zelf uit de fractie gestapt, zeggen PvdA'ers. De twee willen zelfstandig in de Kamer doorgaan. „Tot de laatste snik", aldus Öztürk.

„Ze wilden niet aan de eisen van de fractie voldoen. Daarmee scheiden onze wegen", sprak PvdA-leider Samsom na urenlang spoedberaad met de fractie.

Woedende collega's van het duo eisten excuses, vanwege uitspraken rond het integratiebeleid van minister Asscher (Sociale Zaken). Er werd tijdens de spoedvergadering een klemmend beroep gedaan op de twee om zich te voegen naar de fractiekoers. De Turken zeggen dat de PvdA hen een verklaring wilde laten ondertekenen waar ze niet achter stonden. „De partijtop probeerde ons monddood te maken", aldus Kuzu. „Het debat (over integratie, red.) is verruwd en verrechtst." De twee willen zelfstandig verder in de Kamer. De PvdA-fractie verliest hierdoor twee zetels, maar de meerderheid van de coalitie is niet in gevaar. VVD en PvdA hebben nog 77 van de 150 zetels.

Het Turkse duo ondernam eerder deze week een kamikazeactie richting vicepremier en 'kroonprins' van de PvdA Asscher. De bewindsman had kanttekeningen geplaatst bij de transparantie van bepaalde Turkse verenigingen. Volgens Asscher was „het bijna onmogelijk om te bepalen of en hoe deze organisaties de integratie van Turkse Nederlanders beïnvloeden".

Irritatie

Dit was tegen het zere been van Kuzu en Öztürk, die in op Nederlandse Turken gerichte media suggereerden dat zij de minister 'ontboden' hadden in de Tweede Kamer. Fractieleden waren verbijsterd dat de twee de publiciteit zochten over de integratiekoers van de PvdA en daarmee afstand namen van de eigen collega's. Diverse Kamerleden vroegen zich achter de schermen af of de loyaliteit van de twee collega's nog wel bij de PvdA lag of meer bij Turkse belangengroepen. Partijleider Samsom probeerde eerder op de dag het conflict nog weg te wuiven, door te suggereren dat de media de woorden van de twee verkeerd hadden opgetekend. Die poging mislukte jammerlijk, gezien het urenlange fractieberaad dat en het vertrek dat volgde.

De breuk vormde het slotstuk voor een rampzalige dag voor de toch al kwakkelende PvdA. Het partijbestuur kondigde gisterochtend aan dat PvdA'ers verplicht zouden worden om 25 procent van de werktijd buiten de deur te besteden, om met mensen te praten. Het voorstel werd genadeloos neergemaaid door de eigen Kamerleden.

„Als je zegt dat we meer de straat op moeten, impliceer je dat we dat nu niet doen. Ik zou zeggen we doen niet anders", zei Kamerlid Servaes. Zijn collega Ypma betwistte dat zij en haar partij het contact met de straat kwijt zijn. „Absoluut niet. Ik ga elke maandag en vrijdag op werkbezoek en zie dat mijn collega's daar ook goed mee bezig zijn." Kamerlid Oosenbrug: „Ik hou er niet van als zoiets zo wordt opgelegd."

PvdA'er Jacobi, die deze week haar 8000e bezoeker in de Kamer verwelkomde, denkt dat het probleem van haar partij dan ook niet bij de zichtbaarheid op straat ligt. „De verwijdering tussen PvdA'ers en de gewone man op straat is al heel lang zo. Ze kiezen namelijk bestuurders en geen mensen die midden in de samenleving staan. Diederik stuurt de partij ook niet aan om de straat op te gaan. Als je leider bent, moet je wel zorgen dat die warmte door de hele partij gaat", zegt het Kamerlid over haar baas.

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken), die eerder een warm pleidooi hield voor het beginnen van een moestuin om geld te besparen, had ook nu een oplossing voor haar partijgenoten. Ze raadde hen aan om per tandem te reizen, zoals zij zelf ook doet. „Die tandem is goud, dan spreek je veel meer mensen dan als je met een dienstwagen reist. Ik ben heel erg in contact met de straat en als iemand me aanhoudt als ik langs fiets, wat heel vaak gebeurt, sta ik die ordentelijk te woord."

PvdA-leider Samsom vond de commotie maar vervelend. „Het gaat constant over óns. En dat is vast onze eigen schuld."

Niemand sprak dat gisteren tegen.

Lees alles over de onrust binnen de PvdA in de krant van vandaag

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23329405/___Moge_Allah_je_straffen___.html

Turkse ex-PvdA'ers beginnen eigen beweging

DEN HAAG -

De uit de PvdA gestapte Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk beginnen een eigen beweging. Kuzu meldt dat vrijdag op Facebook. In de loop van de dag komen ze met een nadere verklaring.

„Wij hebben hectische en bewogen dagen achter de rug. Wij bedanken iedereen voor de vele steunbetuigingen. Daardoor voelen wij ons gesterkt om te bouwen aan een beweging waar Nederland naar snakt, gericht op acceptatie van een ieder in de samenleving die wil bouwen aan een toekomst waarin iedereen echt gelijkwaardig wordt behandeld", schrijft Kuzu.

De twee Kamerleden van Turkse komaf stapten donderdag uit de fractie na een conflict over het integratiebeleid van PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Asscher is volgens hen te kritisch over conservatieve Turkse organisaties als Milli Görüs.

Het lijkt nu wel zeker dat Kuzu en Öztürk hun Kamerzetel zullen meenemen. De PvdA houdt dan nog 36 zetels over. Samen met regeringspartner VVD komt de coalitie dan uit op 77 van de 150 Kamerzetels.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23331878/__Eigen_beweging_Turkse_ex-PvdA_ers__.html

Experts in Discussion: A Muslim Party Now Has Chance Of Sucess

http://www.volkskrant.nl/opinie/een-moslimpartij-heeft-nu-kans-van-slagen~a3790219/

Printer-friendly version   Email this item to a friend