Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Study: 87 % Of Turkish Muslim Youth In Holland Support ISIS - View "Syria Goers" As Heroes

Study: 87 % Of Turkish Muslim Youth In Holland Support ISIS - View "Syria Goers" As Heroes

November 13, 2014

MIM: It should be noted that the Turkish Muslims in Holland are considered to be the most "moderate".

Politieke onrust door onderzoek naar IS-steun onder Turken

door Elif Isitman

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) is Ďverontrust' over de uitkomsten van een onderzoek naar de opvattingen van Turks-Nederlandse jongeren over Islamitische Staat (IS).

Ook de partijen VVD en CDA reageren geschokt op de resulaten van een onderzoek van Motivaction naar de opvattingen van Turks- en Marokkaans-Nederlandse jongeren over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Volgens de minister is de 'enorme steun' onder Turks-Nederlandse jongeren voor IS 'een nieuw geluid over Turkse jongeren'.

'Helden'

Het onderzoek laat zien dat 87 procent van de Turks-Nederlandse jongeren het goed vindt dat de jihadistische beweging 'zorgt voor verandering' in de regio. Daarnaast vindt 80 procent het geen probleem als Nederlandse jihadstrijders terugkeren. Het onderzoek werd in 2011 en 2014 gedaan in opdracht van Forum, een instituut voor multiculturele vraagstukken, onder Turkse en Marokkaanse Nederlanders tussen de 18 en 35 jaar.

Een eerder onderzoek liet zien dat driekwart van de Nederlandse moslims SyriŽ-gangers als 'helden' ziet. Asscher vindt dat Turks-Nederlandse jongeren zich niet moeten afkeren van de samenleving: 'we moeten niet isoleren en van ons afduwen, maar ondersteunen'.

Volgens onze bloggers

Afshin Ellian: Radicaliserende moslims achten iedereen schuldig behalve zichzelf

In gesprek

Hij gaat nu kwalitatief onderzoek laten doen om 'de waarheid achter de cijfers' te achterhalen. Het onderzoek van Motivaction is volgens de minister een kwantitatieve peiling 'zonder duiding'. Ook wil de minister in gesprek met Turkse organisaties en de jongeren zelf om te voorkomen dat jihadistische ideeŽn zich verder verspreiden.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), een samenwerkingsverband van 380 moskeeŽn, heeft aangegeven 'ontsteld' te zijn over het onderzoek. Volgens het CMO contrasteren de bevindingen met de uitkomsten van eerdere onderzoeken naar de radicalisering van Turks-Nederlandse jongeren.

Het Contactorgaan wil dan ook snel een debat over het onderwerp en vraagt om meer nuancering van de bevindingen. De organisatie leverde eerder kritiek op minister Asscher over de 'eenzijdigheid' waarmee het onderwerp integratie wordt behandeld.

http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/11/Politieke-onrust-door-onderzoek-naar-IS-steun-1641407W/?masterpageid=158493

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Click on blue link below for complete 18 page study.

Terreursympathisanten Het Land Uit!

De PVV is verbijsterd door het Motivaction-onderzoek onder Nederlandse moslimjongeren.

Het is angstaanjagend dat 90% van de jonge Turkse Nederlanders beweert dat moslims die in SyriŽ vechten helden zijn en dat slechts de helft (53%) van de jonge Marokkaanse Nederlanders het daarmee oneens is. Het is schokkend dat 87% van de Turkse jongeren in Nederland het goed vindt dat er steun is van Nederlandse moslims voor groepen zoals IS en dat 80% het niet verkeerd vindt om geweld te gebruiken tegen niet-gelovigen of anders-gelovigen.

Geert Wilders: "Deze cijfers zijn onaanvaardbaar. Onze veiligheid staat op het spel. Sympathie voor terreur mag nooit worden geduld. Deze jongeren horen in ons land niet thuis en moeten snel ophoepelen. Het wordt hoog tijd om Nederland te de-islamiseren."

Tweede Kamerlid Machiel de Graaf zal hierover zo spoedig mogelijk een debat aanvragen met minister Asscher.

Klik hier om het volledige Motivaction-onderzoek te lezen

http://www.pvv.nl/index.php/36-fj-related/geert-wilders/7998-terreursympathisanten-het-land-uit.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend