Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Muslims In Holland Up In Arms Against Counter Jihad Measures Proposed By Government - Hizb ut Tahrir To Spread 1 Million Flyers

Muslims In Holland Up In Arms Against Counter Jihad Measures Proposed By Government - Hizb ut Tahrir To Spread 1 Million Flyers

September 3, 2014

MIM: Muslims in Holland are in an uproar after the Dutch government proposed that anyone going to fight jihad abroad will lose their Dutch nationality. This is a perverse irony in that Muslims in Holland despise the country and want to see it Islamized. Hizb ut Tahrir a radical Islamist movement striving for a worldwide Caliphate is planning to distribute one million flyers to protest the proposed counter jihad measures.

The second article details the measures which the Dutch government intends to implement against anyone who joins or is planning to join a jihad group abroad.

For more on Hizb ut Tahrir see:

"Hizb ut-Tahrir - A dangerous anti-Semitic and terrorist organization"http://www.militantislammonitor.org/article/id/3364

Moslims in het geweer tegen jihadmaatregelen kabinet

Carla van der Wal & Robbert Salome
2-9-14 - 06:05

Moslimorganisaties komen in het geweer tegen het beleid van het kabinet, dat met harde maatregelen het jihadisme wil bestrijden. De fundamentalistische moslimorganisatie Hizb ut Tahrir gaat 1 miljoen pamfletten verspreiden om het kabinetsbeleid aan de kaak te stellen.

De flyers zullen de komende tijd in de Randstad worden verspreid. 'We willen laten zien dat het maatregelenpakket niet alleen tegen de extremisten is gericht, maar tegen alle moslims," zegt woordvoerder Okay Pala. 'Er wordt naar ons allemaal gekeken als potentiële jihadgangers.'

Het kabinet kondigde vrijdag aan dat jihadgangers het Nederlanderschap kwijtraken.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3733659/2014/09/02/Moslims-flyeren-tegen-jihadmaatregelen.dhtml

Zo kan het kabinet jihadisten hun Nederlanderschap afpakken

Anne-Marie Spermon

Het kabinet gaat actie ondernemen om jihadisme tegen te gaan. Het wordt gemakkelijker om de Nederlandse identiteit van een jihadist af te pakken en strijders die terugkeren van hun jihad moeten harder kunnen worden aangepakt.

Er waren al geruchten, en vandaag maakten ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) het dan inderdaad bekend: de twee hebben de handen ineengeslagen om jihadisme en radicalisering aan te pakken. 'In Nederland is geen ruimte voor haatzaaien of extremisme', laten ze in een brief aan de Tweede Kamer weten.

De ministers noemen de 'jihadistische beweging' het tegenoverstelde van de Nederlandse democratie en willen met hun pakket maatregelen het jihadisme in Nederland onderuit halen. Wat zijn de belangrijkste plannen van het kabinet?

Een jihadist raakt zijn paspoort vanaf dit najaar sneller kwijt. Jihadgangers die zich aansluiten bij een terroristische strijdgroep, zoals bijvoorbeeld IS, kunnen direct hun Nederlandse identiteit moeten inleveren. Nu is nog een veroordeling in een strafzaak nodig, voordat hun Nederlanderschap mag worden afgenomen.

Ook instructeurs, die jihadstrijders opleiden, of Nederlanders die een opleiding tot strijder volgen in een trainingskamp, kunnen hun Nederlandse identiteit verliezen. Over deze laatste groep moet volgende week al een wetsvoorstel komen.

* Het kabinet gaat strijders die na hun jihad terugkeren naar Nederland scherper in de gaten houden. Asscher en Opstelten denken aan verschillende tijdelijke manieren om te voorkomen dat de terugkeerders verder radicaliseren. Onder meer een periodieke meldplicht en een contactverbod met bepaalde mensen of groepen staan op het lijstje.

* 'Jihadistische informatie' op sociale media wil de regering in de kiem smoren. De identiteit en persoonlijke gegevens van mensen die 'radicaliserende, haatzaaiende of gewelddadige' informatie delen, wordt vastgesteld en doorgespeeld aan de politie.

Een speciaal politieteam krijgt vervolgens de taak om de online jihad te bestrijden en strafbare uitspraken op te sporen.

Tot slot zouden Asscher en Opstelten graag voorkomen dat mensen zich aansluiten bij jihadistische groepen als IS. Als iemand ervan wordt verdacht naar een conflictgebied te willen reizen, om aan de kant van die groepen mee te vechten, krijgt hij of zij een zogenaamd uitreisverbod.

Het Nederlands paspoort is dan niet meer geldig en de (vermoedelijke) strijder kan niet meer met behulp van dit paspoort buiten de Europese Unie reizen.

http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/8/Zo-kan-het-kabinet-jihadisten-hun-Nederlanderschap-afpakken-1587413W/

Also see: Christian Democratic Appel Party Wants Ban On Muslim Group Hizb ut Tahrir

do 04 sep 2014, 00:27

CDA wil verbod op moslimgroep Hizb ut Tahrir

AMSTERDAM -

Het CDA vindt dat de radicale islamitische beweging Hizb ut Tahrir in Nederland moet worden verboden. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma woensdagavond in het televisieprogramma Pauw.

  CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. Foto: ANP

  „Een organisatie die de grondslagen van waar wij allemaal voor staan - vrede, vrijheid, geweldloosheid - onderuit wil schoffelen met geweld, die heeft hier geen plaats", zei hij. Buma wees erop dat Hizb ut Tahrir zelfs in Pakistan, maar ook in bijvoorbeeld Duitsland is verboden. De internationale moslimbeweging Hizb ut Tahrir (Partij van de Bevrijding) streeft een islamitische staat na, waar de sharia (islamitische wet) geldt.

  De programmamakers wilden aanvankelijk ook woordvoerder Okay Pala van Hizb ut Tahrir Nederland uitnodigen in de uitzending, maar Buma weigert met hem in debat te gaan. Volgens Buma vertegenwoordigt Pala een organisatie die geweld propageert en het kalifaat wil. „Ik wil er niet aan bijdragen dat zo iemand een podium krijgt", zei Buma.

  De Tweede Kamer debatteert donderdag over de maatregelen die het kabinet wil nemen om extremisme en jihadisme te bestrijden. Het CDA vindt verder onder meer dat verheerlijking van het terrorisme strafbaar moet worden.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23041867/__CDA__verbod_op_moslimgroep__.html

  -------------------------------------------------------------------

  Jihadvlaggen te koop

  BEVERWIJK -

  De Zwarte Markt in Beverwijk is opnieuw in opspraak geraakt. Op de Bazaar zou de zwarte 'jihadvlag' te koop zijn, die door extremistische islamitische groepen zoals ISIS en al-Qaeda wordt gebruikt. Een vlag kost slechts een tientje. De Bazaar heeft in samenwerking met de politie enkele vlaggen verwijderd.

  "Dit is in overleg gegaan met de ondernemers van de Bazaar. Besloten is om deze vlaggen te verwijderen om onrust en misstanden te voorkomen. Deze jihadvlaggen zijn overigens niet bij wet verboden," zegt de politie.

  "De vlag waar het om gaat is een vlag met een tekst uit de Koran," stelt de Bazaar. "Deze vlag heeft een vriendelijke boodschap en hangt al dertig jaar bij dit restaurant op het kruidenplein. Deze vlag zet geenszins aan tot Jihad. Om verwarring te voorkomen is deze vlag vandaag verwijderd."

  Verder zegt de Bazaar zwarte vlaggen die onder de toonbank worden verkocht te zullen opsporen en verwijderen.

  Op de Bazaar zouden niet alleen jihadvlaggen worden verkocht, maar ook boeken die oproepen tot oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homoseksuelen. „We onderzoeken nog of de twee islamitische boekhandels op de Bazaar boeken hebben die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's, zoals het geval zou zijn," zegt een woordvoerder tegen het Noordhollands Dagblad.

  sizcache02473850119507554="6.0.149">Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat hij de verkoop "absoluut onverantwoord" vindt. "Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken." Er is nog geen verbod op de vlag, maar ChristenUnie, SGP en PvdA willen hier wel voor zorgen.

  De vlag wordt door diverse extremistische groeperingen gebruikt, zoals ISIS, al-Qaeda, de Taliban, al-Nusra, Hizb-ut-Tahrir en al-Shabaab. Ook de versie van de vlag die Hamas gebruikt, is te koop op de Zwarte Markt. Het is dezelfde vlag, maar dan in het groen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23050750/__Jihadvlaggen_te_koop__.html

  Printer-friendly version   Email this item to a friend