Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Geert Wilders Threatened With Death By Pakistani Taliban In New Film Clip

Geert Wilders Threatened With Death By Pakistani Taliban In New Film Clip

August 11, 2014

Geert Wilders Threatened In Bullet Film

Geert Wilders was once again threatened, this time by the Pakistani Taliban. An online magazine showed a short film with a photograph of the PVV leader, where a bullet is shot through it.

MIM: Geert Wilders had this to say about the latest threat on his life.

"I wouldnt wish this on my worst enemy but I will always continue to go on"

"No threat will shut me up"

"...This is a new low point for Wilders, who has lived with permanent security details since 2004. 'After almost 10 years of security these kind of threats still affect me deeply' reacted the PVV chairman when asked."It shows that criticism of Islam is still life threatening, but also very necessary. The price which you pay for this is high, because you completely lose your freedom. I wouldnt wish this on my worst enemy, but shall always continue to speak the truth about Islam, whatever the consequences."

Geert Wilders bedreigd in kogelfilmpje

Deborah Jongejan en Axel Veldhuijzen
11-8-14 - 06:37

Geert Wilders wordt opnieuw bedreigd, ditmaal door de Pakistaanse taliban. Een online magazine toont een filmpje met een foto van de PVV-leider, waar een kogel doorheen wordt geschoten.

Ik gun dit mijn grootste vijand niet, maar zal zelf altijd doorgaan
Geert Wilders
© Screenshot video in Azan.
Dit soort signalen worden altijd meegenomen in de maatregelen rond de heer Wilders
De Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)

Het filmpje duurt nog geen 20 seconden, maar de boodschap is glashelder. Wie op play klikt, ziet foto's van Geert Wilders en andere bekende politici zoals de Amerikaanse president Obama en de IsraŽlische premier Netanyahu. Daarna klinken er pistoolschoten en worden er kogels door de hoofden gejaagd. Tot slot de dreigende zin: 'Aan doelwitten geen gebrek.'

Nieuw dieptepunt
Het is een nieuw dieptepunt voor Wilders, die al sinds oktober 2004 met permanente bewaking leeft. 'Na bijna 10 jaar beveiliging blijven dit soort bedreigingen me diep raken', reageert de PVV-voorman desgevraagd. 'Het toont aan dat islamkritiek nog steeds levensgevaarlijk is, maar ook hard nodig. De prijs die je daarvoor betaalt is hoog, want je raakt je vrijheid totaal kwijt. Ik gun dit mijn grootste vijand niet, maar zal zelf altijd doorgaan met het spreken van de waarheid over de islam - wat de consequenties ook zijn.'

Het filmpje staat in het online magazine Azan, het Arabische woord voor gebedsoproep, dat begin deze maand op internet is geplaatst. Het magazine verspreidt radicale islamitische ideeŽn in het Engels en kan daardoor een groot publiek bereiken. De Pakistaanse taliban, actief in het noordwesten van Pakistan aan de grens met Afghanistan, lijkt erachter te zitten. 'De wortels van de vernedering kunnen niet verpletterd worden, behalve met een regen van kogels,' citeert het blad Osama bin Laden.

De Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kent het dreigfilmpje. Of het reden is voor extra beveiliging wordt niet bekendgemaakt. 'Dit soort signalen worden altijd meegenomen in de maatregelen rond de heer Wilders. Maar daar doen we uiteraard geen mededelingen over', zegt een woordvoerder.

Heftige bedreigingen
Met enige regelmaat duiken filmpjes op waarin Geert Wilders met de dood wordt bedreigd. Zeker sinds hij in het buitenland meer bekendheid heeft gekregen, ontvangt hij heftige bedreigingen. Vorig jaar nog dreigde een Vlaamse jihadstrijder dat Wilders moest oppassen voor een autobom. In 2010 zou er een aanslag vanuit de Kaukasus zijn verijdeld. Ook komt de naam van Wilders voor op dodenlijsten van aan al-Qaeda verbonden organisaties.

Het is voor Wilders allemaal geen reden om zijn toon te matigen. 'Geen bedreiging zal me de mond snoeren.' Waar Wilders begin dit jaar voornamelijk de publiciteit zocht met een pleidooi voor vertrek uit de Europese Unie, is hij nu weer terug bij zijn oude speerpunt: de gevaren van de islam.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3716506/2014/08/11/Geert-Wilders-bedreigd-in-kogelfilmpje.dhtml

Printer-friendly version   Email this item to a friend