Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Muslims Shouting "Allah Is Great" Throw Stones And Attack Police During Anti ISIS Demonstration In The Hague

Muslims Shouting "Allah Is Great" Throw Stones And Attack Police During Anti ISIS Demonstration In The Hague

August 10, 2014

ME grijpt in bij anti-ISIS-betoging

In Den Haag is de mobiele eenheid in actie gekomen tijdens een anti-ISIS-betoging. Een grote groep tegendemonstranten gooide onder meer stenen naar de politie.

De ME heeft de groep verjaagd en zes verdachten opgepakt. De politie bestudeert beelden van de confrontatie en verwacht meer verdachten te arresteren.

Camera vernield

Zo'n tweehonderd betogers protesteerden tegen aanhangers van terreurbeweging ISIS, moslimradicalen en antisemitisme. Ze werden in de Schilderswijk opgewacht door islamitische jongeren die "Allah is groot" riepen. De betoging werd omgeleid.

Tijdens de onrust werd ook de camera van een verslaggever van persbureau Novum vernield. Zelf bleef hij ongedeerd, twittert hij.

In de Schilderswijk werd vorige maand tijdens een pro-Gaza-demonstratie "dood aan de joden" geroepen en gezwaaid met onder meer de ISIS-vlag.

Rechts-radicalen

Het protest is georganiseerd door Pro Patria (Voor het vaderland), een gelegenheidsbeweging met daarin een aantal mensen uit het rechts-radicale milieu.

"Dit is een mars tegen de fundamentalisten die hun wetten aan ons willen opdringen. Wij willen de vrijheid behouden om te leven zoals wij zelf willen", staat op de Facebookpagina van de club.

http://nos.nl/artikel/684835-me-grijpt-in-bij-antiisisbetoging.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend