Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Dutch Police Raid Homes In Jihad Investigation In The Hague

Dutch Police Raid Homes In Jihad Investigation In The Hague

August 7, 2014

Inval Haagse woningen voor jihad-onderzoek DEN HAAG -

De invallen in vier woningen in Den Haag woensdagavond zijn gedaan op verzoek van de Belgische autoriteiten. De adressen waren naar voren gekomen in een onderzoek naar een groep jihadisten, meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

  Volgens het Belgische OM richt het onderzoek zich op Nederlanders van Turkse origine die banden zouden hebben met het Ąjihadistisch milieu". De verdachten wonen in Den Haag, maar houden zich vaak op in BelgiŽ.

  Op luchthaven Zaventhem bij Brussel zijn woensdagavond twee Turken uit Den Haag aangehouden. Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Dendermonde.

  Jihadisme

  Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft in de Haagse woningen beslag gelegd op gegevensdragers en jihadistisch materiaal. Bij huiszoekingen in Brussel zijn woensdagavond onder meer vuurwapens en kogelvrije vesten en ook jihadistisch materiaal aangetroffen.

  ,,De dreiging van jihadisme blijft actueel", zegt de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof in een reactie via Twitter. Volgens Schoof tonen de huiszoekingen in Den Haag de noodzaak aan van internationale samenwerking door veiligheidsdiensten, politie en Openbaar Ministerie.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22941932/__Inval_Haagse_woningen__.html

  Printer-friendly version   Email this item to a friend