Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Amsterdam Refuses Permit To Islamist School After Board And City Council Member Expressed Support For ISIS

Amsterdam Refuses Permit To Islamist School After Board And City Council Member Expressed Support For ISIS

August 1, 2014

The SIO (Foundation for Islamic Education) caused a furor in June due to comments by Hague city council member Abdoe Khoulani,who sits on the board of the foundation. On his Facebook page Khoulani expressed support for the radical Islamist terror organisation ISIS.

Lawmaker Simone Kukenheim (D66 Education) wrote:

"A board member who makes such comments, and a board which does not emphatically distant themselves from them can according to the committee not bear responsponsibility for the students in our city."

MIM: More proof of the "perversity of diversity". Abdoe Khoulani appears to still be a member of The Hague City Council. It will be a surprise if there will be any calls for his resignation since anyone who does so will be labelled a "racist" and "Islamphobe". The party most likely to call for him to leave the city council is Geert Wilders PVV.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De gemeente Amsterdam ziet de komst van een nieuwe omstreden islamitische scholengemeenschap in de stad niet zitten. De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) krijgt dan ook geen huisvestingsverklaring.

Wethouder Simone Kukenheim (D66, Onderwijs) heeft dat vrijdag geantwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Steun

In juni kwam de SIO in opspraak door uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani, die in het bestuur zit van de stichting. Op zijn Facebook-pagina betuigde Khoulani steun aan de radicaalislamitische terreurorganisatie ISIS.

'Een bestuurder die dergelijke uitspraken doet, en een bestuur dat zich daarvan niet uitdrukkelijk distantieert, kan volgens het college geen verantwoordelijkheid dragen voor de leerlingen in onze stad,' schrijft Kukkenheim.

Er zouden bovendien nog meer vaagheden zijn volgens Kukenheim. Zo is er onduidelijkheid over de samenstelling van het bestuur en het bevoegde gezag. Verder is onduidelijk met hoeveel leerlingen de school wil beginnen en er ontbraken relevante stukken bij het verzoek van de SIO.

Vergunning

De gemeente benadrukt niet tegen islamitisch onderwijs te zijn. 'Wel is het collega tegen kwalitatief ondermaats onderwijs.'

Vorig jaar weigerde het college van de hoofdstad ook al een vergunning aan de SIO. De stichting wilde toen een scholengemeenschap startten op de plek waar het Islamitisch College Amsterdam was gevestigd. Deze school moest de deuren sluiten wegens slecht onderwijs.

http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/8/Amsterdam-weert-nieuwe-omstreden-islamitische-school-1570391W/

---------------------------------------------------------------------------------

MIM: Khoulani is the head of the Islamist 'Party of Unity' in The Hague.

do 19 jun 2014, 15:57

Abdoe Khoulani: leve ISIS!

DEN HAAG -

De lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag heeft zijn sympathie betuigd aan de extremistische terreurgroep Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS). "Leve ISIS", schrijft Abderazak Khoulani op zijn Facebookpagina. "Op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken."

    Fractievoorzitter Abdoe Khoulani Fractievoorzitter Abdoe Khoulani Foto: DenHaag.nl

    Jihiadsten van ISIS zijn al dagen in gevecht met het Iraakse regeringsleger, blijkbaar tot blijdschap van Khoulani. De VN-top heeft zich uitgesproken tegen het aanhoudende geweld in Irak. Dat zou een grote bedreiging zijn voor de soevereiniteit van het land, aldus de VN-top. Het geweld heeft tientallen levens geŽist.

    Khoulani bezweert niet te willen provoceren. Hij noemt het 'hypocriet' dat "tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade", schrijft het raadslid op Facebook. "Maar o weeeee als je de waarheid wil verkondigen."

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22760669/__Haags_raadslid__leve_ISIS___.html

    Printer-friendly version   Email this item to a friend