Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Dutch VVD Party Wants To End Sending Of Welfare And Child Subsidy Payments To Morocco

Dutch VVD Party Wants To End Sending Of Welfare And Child Subsidy Payments To Morocco

March 11, 2014

MIM: Another instance of how Muslims look upon infidels to be exploited and plundered of their wealth and in this case with official Moroccan government sanction and assistance. This is a classic case of dhimmitude versus Islamist supremicism.

"How long should we dance to Morocco's tune? ... Schut added that as far as she was concerned this is about "disrepect from Morocco towards the Dutch government".

VVD: verdrag Marokko opzeggen

De VVD wil dat het Sociale Zekerheidsverdrag met Marokko onmiddellijk wordt opzegd. Het verdrag regelt dat Nederlandse uitkeringen, zoals de kinderbijslag, in Marokko ontvangen kunnen worden. Al eerder heeft het kabinet besloten dat die uitkeringen moeten worden verlaagd en aangepast moeten worden aan het welvaartsniveau in Marokko.

VVD-Kamerlid Anoushka Schut zegt vandaag in het televisieprogramma EenVandaag: "Drie jaar lang zijn we nu al aan het onderhandelen met Marokko, om dat verdrag aan te passen, om de uitkeringen te kunnen verlagen, maar dat wil Marokko helemaal niet. Dan zit er maar één ding op, en dat is het verdrag per direct opzeggen."

Disrespect

Minister Asscher van Sociale Zaken wil ook de uitkeringen in Marokko verlagen en onderhandelt daarover met de Marokkaanse overheid. Volgens Schut duurt dat allemaal te lang. "Hoe lang moeten we nog naar het pijpen van Marokko dansen? Het overleg is tijdens het vorige kabinet al met deze onderhandelingen begonnen en dat heeft niets opgeleverd." Schut voegt er aan toe dat het wat haar betreft gaat om "disrespect van Marokko naar de Nederlandse overheid."

Volgens EenVandaag gaat het om enkele tienduizenden Marokkanen die in Marokko een Nederlandse uitkering krijgen. Er is tussen de 5 en 10 miljoen euro mee gemoeid.

Volgende week donderdag is er in de Tweede Kamer een debat over deze kwestie.

http://nos.nl/artikel/621975-vvd-verdrag-marokko-opzeggen.html?npo_cc_skip_wall=1&npo_cc=na&npo_rnd=844193601

Printer-friendly version   Email this item to a friend