Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Wilders Launching Australian PVV Party - The Australian Liberty Alliance

Wilders Launching Australian PVV Party - The Australian Liberty Alliance

March 4, 2014

PVV-leider Geert Wilders heeft een nieuwe Australische politieke partij aangekondigd die op de PVV moet gaan lijken. De Australian Liberty Alliance moet volgens Wilders, net als de PVV in Nederland, opkomen voor de eigen cultuur.

In een videoboodschap zegt de Nederlandse politicus dat hij volgend jaar naar Perth gaat, waar de partij het levenslicht zal zien. Wilders ontmoette de Australische oprichters vorig jaar tijdens zijn bezoek aan Melbourne. Sindsdien hebben ze plannen gemaakt voor een 'Australische PVV', aldus Wilders.

'Veel van u zijn teleurgesteld door de huiduige politieke partijen, en hebben genoeg van politici die onze westerse samenleving in de uitverkoop doen', zegt Wilders in de video. De PVV-leider zegt dat het soms lijkt alsof de ontwikkelingen niet meer tegengehouden kunnen worden, maar dat zijn partij in Nederland waarschijnlijk de grootste wordt bij de volgende verkiezingen.

Wilders nam het filmpje op voor de Australische organisatie Q Society, die zeer kritisch is over de islam. Vorig jaar ging de PVV-leider op uitnodiging van de organisatie naar AustraliŽ. Hij gaf toen een aantal lezingen. Leiders van Q Society zijn bij de oprichting van de nieuwe partij betrokken.

De officiŽle lancering van de partij in AustraliŽ zal volgens Wilders in 2015 zijn. Dan wil hij er ook bij zijn.

Click on link for video of Wilders speaking in english:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11018/PVV/article/detail/3607184/2014/03/04/Wilders-lanceert-Australische-PVV.dhtml

Printer-friendly version   Email this item to a friend