Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Radical Islamist Terrorist Radio Station Broadcasting Jihad Propaganda In Holland

Radical Islamist Terrorist Radio Station Broadcasting Jihad Propaganda In Holland

February 11, 2014

di 11 feb 2014, 08:38

Zorgen om Nederlandse jihad-zender

AMSTERDAM -

Een radicale islamitische radiozender verspreidt sinds enkele weken vanuit Nederland jihadistische propaganda. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) maakt zich grote zorgen en probeert de zender uit de lucht te halen.

Schoten en knallen op haatradio

Op de website van Radio Ghurabaa zijn Engels- en Nederlandstalige speeches te horen, van onder andere terrorist Anwar al-Awlaki. Volgens de NCTV worden jongeren daarin opgehitst om naar Syrië af te reizen om daar een heilige oorlog te voeren.

De NCTV stuurde een bezorgde mail over de inhoud van Radio Ghurabaa naar provider Versio. Die stuurde de mail vervolgens weer door naar het radiostation, dat het schrijven op de eigen site zette. ,, De gewelddadige strijd (jihad) wordt op deze kanalen als een religieuze en individuele verplichting (fard ‘ayn) aangemerkt", schrijft de NCTV in de mail. ,,Moslims worden gewezen op de vele zegeningen van de jihad. Individuen die naar een jihadistisch strijdtoneel willen afreizen worden aangemoedigd om te gaan."

Ook worden terroristische organisaties door Radio Ghurabaa verheerlijkt. Dat gebeurt op geniepige wijze, schrijft de NCTV. ,,Op het eerste gezicht zou het kanaal niet als jihadistisch te typeren zijn. Hierin schuilt het grote risico van een dergelijk kanaal. Door zich als ‘islamitisch internetradiostation' te profileren waarop koran, religieuze zang en lezingen te vinden zijn kan de nietsvermoedende luisteraar worden gelokt. De aard van de lezingen en de predikers die een podium wordt geboden zijn echter meer en minder bekende jihadistische ideologen. Dit zou de luisteraars ontvankelijk kunnen vinden voor dit militante, haatdragende gedachtegoed."

Een woordvoerder van de NCTV noemt het in een reactie aan NRC.next vervelend dat de mail is uitgelekt, maar onderschrijft de inhoud. ,,Het past in ons beleid om providers erop te wijzen als zij werken met een website die dergelijke boodschappen verspreidt."

De PVV heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. De partij wil dat de zender zo snel mogelijk uit de lucht wordt gehaald.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22288142/__Zorgen_om_NL_se_jihad-zender__.html

Printer-friendly version   Email this item to a friend