Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Former "Dutch" Career Soldier Of Turkish Origin NowTraining Jihadists In Syria

Former "Dutch" Career Soldier Of Turkish Origin NowTraining Jihadists In Syria

January 26, 2014

"A former Dutch career soldier is training jihadists in Syria. The man, Yilmaz, who wears his Dutch army uniform for this , can be seen this evening in a reportage from the TV program News Hour.

It is the first time that a Dutch jihadist has let themselves be interviewed and filmed in Syria. Shown is how he gives masked jihadists shooting lessons and how he maintains contact with his family in Holland via Skype."

Een Nederlandse oud-beroepsmilitair traint jihadstrijders in SyriŽ. De man, Yilmaz, draagt daarbij zijn Nederlandse legeruniform, is vanavond te zien in een reportage van het tv-programma Nieuwsuur.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse jihadstrijder zich in SyriŽ heeft laten interviewen en filmen. Te zien is hoe hij gemaskerde jihadstrijders schietles geeft en hoe hij via Skype contact heeft met zijn familie in Nederland.

-------------------------------------------------------------------------------------

MIM: More proof that 'integration' of Muslims into Western society is impossible and that they exploit Western institutions which are intended to educate and help them better themselves to promote Islamism.

Oud-militair leidt jihadisten op

zondag 26 jan 2014, 19:59 (Update: 26-01-14, 20:14)

Landmacht

Yilmaz was Soldaat der Tweede Klasse bij de Koninklijke Landmacht. In 2012 ging hij naar SyriŽ om te vechten tegen het regime van president Assad.

Hij ziet daar geen kwaad in. "Als het Nederlandse leger een eenheid of soldaten zou sturen om het Syrische volk te helpen, zou ik me meteen aanmelden. Maar niemand doet iets. Dus als iemand dan wel iets doet om te helpen en iets te betekenen, is dat dan een probleem? Ben ik dan een verrader? Dat slaat nergens op."

Gevaar

In SyriŽ vechten volgens schattingen van de veiligheidsdienst AIVD ongeveer 120 Nederlanders. Bij terugkeer in Nederland kunnen ze een gevaar vormen voor de samenleving, denkt de AIVD.

Yilmaz zegt dat hij niet van plan is terug te gaan. "Het klinkt misschien hard, maar we zijn gekomen om te sterven. Dus teruggaan is niet iets waar we ons mee bezighouden. Waarom zou ik aan Nederland denken? Dat hoofdstuk is afgesloten."

Al_Qaida

Yilmaz is naar eigen zeggen geen lid van al-Qaida. Wel strijdt hij voor het vestigen van een islamitische staat in SyriŽ.

Omdat het in SyriŽ gevaarlijk is voor buitenlandse journalisten, heeft een tussenpersoon de vragen van Nieuwsuur aan Yilmaz gesteld.

Nieuwsuur, vanavond om 22.00 uur op Nederland 2.

http://nos.nl/artikel/602549-oudmilitair-leidt-jihadisten-op.html?npo_cc_skip_wall=1&npo_cc=na&npo_rnd=813919113

Click on link for video of interview:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177445

Printer-friendly version   Email this item to a friend