Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Moroccan 'Youth Gang' Targetted Only Non - Muslims In Crime Spree In Dutch Town

Moroccan 'Youth Gang' Targetted Only Non - Muslims In Crime Spree In Dutch Town

January 9, 2014

MIM: The group consisted of about 50 "primarily" Moroccan youth who took turns during a wave of break ins. They committed more then 196 break ins and "left Moroccan households alone".

Eisen tegen jeugdbende Culemborg

Het Openbaar Ministerie heeft straffen tot 50 maanden geŽist tegen vier leden van een jeugdbende uit Culemborg. De verdachten zijn nu tussen de 17 en 21 jaar.

Volgens de openbaar aanklager vormden ze met twee anderen de harde kern van een groep van zo'n 50 overwegend Marokkaanse jongeren die in wisselende samenstelling betrokken waren bij een inbraakgolf in Culemborg. Ze worden verdacht van zeker 196 inbraken.

Aanvoerders

De zes aanvoerders bepaalden volgens justitie wie zich mochten inkopen bij de 'strijders' en wie 'met pensioen' moest.

De bende veroorzaakte veel gevoelens van onveiligheid bij de inwoners van Culemborg. Vooral in de wijk Terweijde sloegen ze hun slag. Alleen al in de eerste helft van 2012 liep het aantal inbraken daar op tot 73.

In sommige woningen werd zes keer ingebroken, Marokkaanse huishoudens werden met rust gelaten. Bewoners waren terughoudend om naar de politie te gaan omdat ze dan een steen door hun ruit konden krijgen, of te maken kregen met een autobrand.

Auto's

Volgens de aanklager opereerde de bende vanuit drie auto's van meerderjarige bendeleden. Ze reden ermee naar de inbraken en keken vanuit de auto of er geen politie in de buurt was.

In mei werden de hoofdverdachten aangehouden.

Tijdens het onderzoek werden de bendeleden afgeluisterd en geobserveerd. Volgens het OM kloppen de verslagen van de afgeluisterde gesprekken over de inbraakplannen en de buit met de aangiftes en de vermiste goederen. Ook zijn de stemmen van de afzonderlijke verdachten herkend.

Vrijdag komen de advocaten aan het woord. Volgende week staan de twee andere verdachten terecht.

http://nos.nl/artikel/595547-eisen-tegen-jeugdbende-culemborg.html?npo_cc_skip_wall=1&npo_cc=na&npo_rnd=425693742

Printer-friendly version   Email this item to a friend