Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Jailed Hofstad Group Member Plotted Terror Attack From Cell

Jailed Hofstad Group Member Plotted Terror Attack From Cell

September 20, 2012

Samir Azzouz held for preparing attack

Samir A. aangehouden vanwege voorbereiden aanslag

donderdag 20 september 2012 18:04

De Nationale Recherche heeft de veroordeelde terrorist Samir A. aangehouden in zijn cel op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland.

Samir A. zou een aanslag hebben willen plegen Samir A. zou een aanslag hebben willen plegen

Lees meer over Samir A. in het Elsevier-dossier over de Hofstadgroep

Hij zou daarbij medewerking hebben gezocht van andere gevangenen, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Voorbereiding verstoord
'Met de aanhouding heeft de politie de voorbereidingen in een vroeg stadium verstoord,' laat het landelijk parket van het OM weten.

Samir A. zit momenteel vast in de Rotterdamse gevangenis De Schie. Hij zit daar een straf uit van negen jaar.

'Onzinnige verdenking'
'Hij wist daar heimelijk communicatie met een medegevangene op gang te brengen. Die communicatie is onderschept,' legt het OM uit. 'Op basis daarvan is de verdenking ontstaan dat Samir A. plannen maakte voor een aanslag in Nederland, die hij na het uitzitten van zijn gevangenisstraf wilde plegen.'

Volgens advocaat van Samir A., Victor Koppe, is het een 'onzinnige verdenking'. 'Deze verdenking komt voort uit een verklaring van één gedetineerde, die daar in de gevangenis door niemand serieus wordt genomen,' zegt Koppe.

Uitruil
De volgens de advocaat valse belastende verklaring is afgelegd door een medegedetineerde die tot twaalf jaar is veroordeeld. Koppe vermoedt dat justitie deze man iets heeft geboden in ruil voor zijn beschuldiging.

Volgens de advocaat wil Justitie zo voorkomen dat A. binnenkort vrijkomt.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/350020/Samir-A.-aangehouden-vanwege-voorbereiden-aanslag.htm

Group Samir Azzouz Wanted To Make Bomb Belts

Groep Samir A. wilde bomgordels maken

vrijdag 20 oktober 2006 19:52

De terreurgroep rond Samir A. wilde aanslagen plegen op iedereen die het niet eens was met hun radicale ideologie. Met dat doel waren ze bezig bomgordels te maken.

Dit verklaarde getuige L.B. vrijdag voor de rechtbank in de zaak tegen Samir A., Nourriddin El F. en vier andere verdachten. L.B. is een voormalig lid van de zogeheten 'Piranha-groep' rond Samir A.

Samir A.
Bezoekers van de rechtszaak vrijdag tegen de Piranha-groep blijven liever onherkenbaar

Zelfmoordaanslagen
De 28-jarige L.B. zei dat de terreurgroep zeker van plan was aanslagen te plegen. Het ging daarbij niet alleen om landelijk bekende politici, maar om iedereen met een afwijkende ideologie.

Samir A. zou L.B. gevraagd hebben hoe de bewaking van de Nederlands-Duitse grens was. In Duitsland wilden de terreurverdachten de ingrediënten halen om bomgordels te kunnen maken. Ze hadden een cd-rom met daarop instructies voor het maken van gordels om zelfmoordaanslagen mee te plegen.

Bang
L.B. zei jarenlang met Samir A. en diens 'broeders' te zijn opgetrokken. Zelf is L.B. ook verdacht, maar het is nog niet zeker of justitie hem ook gaat vervolgen.

L.B. wordt door justitie beschermd, maar heeft niet de status van 'beschermde getuige'. Hij gaf aan bang te zijn voor Samir A. en de andere verdachten, maar zei het ook als zijn plicht te zien als getuige op te treden.

'Als ik dit niet doe, wie moet het dan doen? Ik doe het gewoon. Ik word nu beschermd en hoop dat dat zo blijft. Ik zie wel waar het schip strandt,' aldus de getuige.

'Volstrekt onbetrouwbaar'
Advocaten van de verdediging zeiden dat L.B. liegt over zijn rol in de Piranha-groep. Om aan vervolging door justitie te ontkomen zou hij nu veinzen spijt te hebben van zijn betrokkenheid aan de terreurgroep.

Ook zou hij veel radicaler zijn geweest, en zelfs een leidende rol hebben gespeeld in de groep rond Samir A. Zijn verklaring was kortom, 'volstrekt onbetrouwbaar' volgens de advocaten van de terreurverdachten.

Dossier Hofstadgroep

Door Robbert de Witt

http://www.elsevier.nl/web/1096728/Nieuws/Nederland/Groep-Samir-A.-wilde-bomgordels-maken.htm

Printer-friendly version   Email this item to a friend