Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > A'dam Mayor Cohen "tries to hold it together" works to help planned mosque as go between for Milli Gorus and housing complex

A'dam Mayor Cohen "tries to hold it together" works to help planned mosque as go between for Milli Gorus and housing complex

Freedom party leader Geert Wilders demands Cohen stop helping mosque tied to Muslim Brotherhood group
March 21, 2007

MIM: In a piece written shortly after 9/11 murdered filmmaker Theo van Gogh criticised Mayor Jaap Cohen for denying the Islamist threat and wrote that the Amsterdam Mayor was so obsessed with "keeping it together" and sustaining the multi cultural illusion that he went to a radical mosque to reassure the congregants that they were welcome in Holland. "Instead of going to tell them they belonged why didnt he ask them what they were doing here?" Three years after Theo van Gogh was slaughtered on an Amsterdam street by a Dutch born Muslim Cohen is still running to show his dhimmitude and help pave the way for another radical mosque an obscene attempt to "keep it together" and establish another foothold for terrorism in Islamsterdam.

wo 21 mrt 2007,

Cohen bemiddelt in ruzie Westermoskee AMSTERDAM - Burgemeester Job Cohen van Amsterdam probeert achter de schermen de partijen die betrokken zijn bij de bouw van de veelbesproken Westermoskee in stadsdeel De Baarsjes weer bij elkaar te brengen.

De bemiddelingspoging moet er toe leiden dat woningcorporatie Het Oosten en de Turkse religieuze beweging Milli Görüs weer tot elkaar komen, liet een woordvoerder van de gemeente woensdag weten.

Begin maart adviseerde Arthur Verdellen, regisseur sociale cohesie in de hoofdstad, dat Het Oosten zich beter kan terugtrekken uit het moskeeproject en alleen nog verder gaat met de bouw van de ernaast gelegen woningen. De verhouding tussen de woningcorporatie en Milli Görüs is zo veel verstoord dat samenwerking niet meer mogelijk lijkt, concludeerde Verdellen. Het Oosten ligt al enige tijd met de Turkse beweging overhoop omdat ze bang is dat de moskee een radicale koers gaat varen.

Ook stadsdeel De Baarsjes wordt weer betrokken bij de gesprekken over de bouw van de moskee. Het stadsdeel liet eerder weten zich te beperken tot zijn wettelijke taak, nadat verdere samenwerking onmogelijk leek. Zo kreeg Manderen BV, de beleggingsmaatschappij van Milli Görüs, een vergunning voor de bouw van de moskee. De Baarsjes onderzoekt nog wel de financiële positie van Manderen BV na verhalen over illegale geldstromen. http://www.telegraaf.nl/common/jsp/print/printTemplate.jsp?artId=60717971&secId=9141

http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=788&Itemid=74

PVV wil Cohen terugfluiten om Westermoskee - Telegraaf.nl
donderdag 12 april 2007
Telegraaf - Partijleider Geert Wilders van de PVV vindt dat burgemeester Job Cohen van Amsterdam niet langer mag bemiddelen bij de bouw van de Westermoskee. Cohen moet volgens Wilders worden teruggefloten, omdat is gebleken dat een van de initiators van de moskee in Amsterdam-West in het verleden banden heeft gehad met de omstreden Moslimbroederschap.

De fractieleider van de PVV kondigde donderdagavond aan dat hij de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hiervoor dinsdag naar de Tweede Kamer wil roepen tijdens het traditionele vragenuurtje. Mocht dat niet lukken, dan vraagt Wilders een interpellatiedebat aan waarin hij de ministers zal vragen om Cohen te corrigeren.

Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad in Amsterdam heeft Cohen donderdag gezegd dat hij weet dat Milli Görüs in het verleden banden heeft gehad met de Moslimbroederschap, die te boek staat als een fundamentalistische organisatie. Milli Görüs is betrokken bij de nog te bouwen Westermoskee. Dagblad De Telegraaf meldde vorige maand dat Milli Görüs nog altijd onder invloed staat van de Moslimbroederschap.

Tweede Kamerlid Wilders wil weten waarom Cohen niet eerder heeft gemeld dat hij op de hoogte was van contacten tussen Milli Görüs en de Moslimbroederschap. Volgens hem is dat een reden om de bouw van de Westermoskee te blokkeren.

De raadsfracties van de oppositiepartijen CDA en VDD in Amsterdam hebben Cohen donderdag gevraagd om zijn bemiddelingspogingen rondom de bouw van de Westermoskee te staken tot diverse onderzoeken zijn afgerond. Onder andere de financieel toezichthouder AFM doet momenteel onderzoek naar zwendel in moskeeën van Milli Görüs. Cohen heeft aangegeven dat hij geen aanleiding ziet om te stoppen met bemiddelen in het conlict tussen Milli Görüs en woningbouwcorporatie Het Oosten, dat de bouw van de moskee in Amsterdam-West in een impasse heeft gebracht.

Printer-friendly version   Email this item to a friend