Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > NL government want investigation into Hague cleric who preached Van Gogh should die- Imam : Cursing is part of Islamic culture"

NL government want investigation into Hague cleric who preached Van Gogh should die- Imam : Cursing is part of Islamic culture"

November 1, 2006

Preek
In de preek zei de imam onder meer over Van Gogh: "O God bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet."

Behalve Van Gogh werd ook Hirsi Ali door de imam vervloekt: "God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker (amen). O God, bezorg haar een tongkanker."


Video bij dit bericht As Soennah moskee: geen oproep tot geweld
Imam Fawaz van de As-Soennah-moskee in Den Haag heeft nooit opgeroepen tot geweld, maar wel uitgehaald naar Ayaan Hirshi Ali en Theo van Gogh. Dat maakte een woordvoerder van de moskee bekend.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/69958

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/123339/

Tweede Kamer wil imam Haagse moskee aanpakken

dinsdag 31 oktober 2006 20:30

(Novum) - Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek moet doen naar de uitspraken van imam Sjeik Fawaz Jneid van de Haagse As-Soennah-moskee. Twee jaar geleden, voor de moord op cineast Van Gogh, zou de imam in een preek God opgeroepen hebben Theo van Gogh een ongeneeslijke ziekte te bezorgen.

Mohammed Bouyeri, die is veroordeeld voor de moord op Van Gogh, zou bij de preek aanwezig zijn geweest. De imam zou ook haatdragend over Ayaan Hirsi Ali hebben gesproken. CDA, PvdA en VVD willen dat de imam wordt uitgezet als blijkt dat hij deze uitspraken heeft gedaan.

Burgemeester van Den Haag Wim Deetman (CDA) onderneemt geen actie naar aanleiding van de uitspraken van de sjeik. Deetman stelt dat de teksten oud zijn en dat hij Fawaz in een eerder gesprek eind vorig jaar heeft gezegd dat dergelijke uitspraken niet door de beugel kunnen. De teksten van Fawaz kwamen in het nieuws tijdens het Piranha-proces tegen vermeende moslimterroristen.

In zijn gebed vroeg Fawaz aan God om Van Gogh en Hirsi Ali te belasten met woede en verachting. 'Bezorg Van Gogh een ziekte waarbij alle bewoners van de aarde niet in staat zullen zijn hem te genezen. Bezorg hem ellende waarbij hij naar de dood verlangt. Verblind het zicht van Hirsi Ali, bezorg haar hersens een kanker.'

Deetman heeft volgens zijn woordvoerder aangifte gedaan bij het OM over uitspraken van Fawaz die in strijd zijn met de grondwet. Dat heeft nog niet geleid tot strafrechtelijke vervolging. Onbekend is of de uitspraken over Van Gogh en Hirsi Ali bij de aangifte horen.

Printer-friendly version   Email this item to a friend