Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Denial of terror in Holland? : "Man of 'North African appearence' attacks employees in welfare office with butcher knife

Denial of terror in Holland? : "Man of 'North African appearence' attacks employees in welfare office with butcher knife

October 10, 2006

MIM: Until now almost all of the newspaper reports scrupulously ignored the nationality of the attacker , an omission which speaks volumes,since if he had been a Dutchman it would have been stressed that he was Dutch ("van Nederlands origin'), in order to defuse speculation that the attacker was a foreigner or Muslim. Besides the conservative paper De Telegraaf ,who quoted an eyewitness saying that the attacker "appeared to be North African" (Moroccan) the total omission of the attackers nationality has to be deliberate, and shows that political correctness has trumped honest reporting in Holland. According to the Telegraaf which is reliable, a witness said the attacker was North African - Morrocan.

" A witness said, There were about 15 employees and several visitors in the hall. I was sitting behind a computer looking at job advertisements. Suddenly panic erupted. A man with a North African appearence started to stab people at the counter. There was blood everywhere. Of course everyone tried to get away. Rather naively, I just remained sitting. But after seeing the look in the eyes of the attacker I also ran out the door." In the confusion the suspect was also able to run outside where he ran into Danielle Jacobs from the neighborhood of Duurstede. "I had an appointment in the building and was walking towards the building and suddenly a man was standing in front of me with a bloody kitchen knife. He screamed at passersby and grabbed me tight. I couldnt make out what he was screaming, I was focused on the knife. I stepped backward and he let me go, and walked in the direction of the police station. I quickly dialed 112 and the police told me to follow at a safe distance. He was subdued by policemen a bit past the police station."

Een getuige zegt: "Er waren zo'n vijftien medewerkers en een aantal bezoekers in de hal. Ik zat achter een pc de vacatures door te nemen. Opeens brak paniek uit. Een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk stak met een mes in op de mensen bij de balie. Overal was bloed. Iedereen probeerde natuurlijk weg te komen, zelf bleef ik nog wat naef zitten. Maar, na een blik in de ogen van de dader ben ook ik de deur uitgerend."

De verdachte wist in de verwarring eveneens naar buiten te gaan, daar stuitte hij op Danille Jacobs uit Wijk bij Duurstede.

"Ik had een afspraak bij de sociale dienst en liep naar het gebouw, toen er opeens een man met een bebloed keukenmes voor me stond. Hij schreeuwde tegen omstanders en greep me vast. Wat hij riep drong niet echt tot me door, ik keek slechts naar het mes. Toen stapte ik achteruit, hij liet me los en liep richting politiebureau. Snel heb ik 112 gebeld, de politie vroeg me de man op veilige afstand te volgen." Even voorbij het bureau werd de verdachte door agenten overmeesterd.

According to the news reports "the man is 21 and his motives are unclear. I have gone through all the reports so far and have not seen one mentioning his origin or nationality but the comments below the first article indicate that some of the employees who were interviewed spoke of a North African and Moroccan. If that is the case, which I suspect it is, (due to what appears to be a gag order on anything which could identify the attacker's background) then this is case of denial of terrorism. It is also worth noting that Mohammed Bouyeri the killer of Theo van Gogh , had threatened to attack workers in a welfare office telling one that "he would cut their head off".

Translated excerpt by MIM:
According to one witness: "The man targetted the employees for stabbing. Just the employees. With a huge butcher knife. He first attacked the guard with the knife. Then he forced his way behind the counter,there he stabbed the female employee from behind in the neck. Very deliberately. He seemed to be totally aware of what he was doing. Not on drugs or drunk.He wanted to target and kill. A bit later he walked further into the building brandishing the knife. He was looking for more employees." Die man stak doelbewust op de medewerkers in. Alleen medewerkers. Met zo'n groot slagersmes. Hij viel eerst de bewaker aan met dat mes. Toen drong hij achter de balie. Daar stak hij een baliemedewerkster van achteren in haar hals. Heel doelbewust. Hij leek ook helemaal bij bewustzijn, niet onder invloed van drank of drugs. Hij wou die mensen doelbewust vermoorden. Even later liep hij met getrokken mes verder het gebouw in. Op zoek naar andere medewerkers.

maandag 9 oktober 2006 19:31

Steekpartij sociale dienst Zeist: drie gewonden

Op het 'werkplein' van het kantoor van de sociale dienst in Zeist zijn maandagmiddag drie personen neergestoken. De politie heeft een 21-jarige verdachte aangehouden.

De portier van het gebouw en een baliemedewerkster zijn zwaargewond, ze liepen zware steekwonden op. Een andere baliemedewerkster raakte lichtgewond, ze kreeg en klap op haar hoofd.


De man liep met een groot mes het kantoor binnen

De verdachte, een 21-jarige man uit Zeist, hield zich na de steekpartij schuil tussen de mensen die buiten het kantoor stonden en had een mes bij zich. Wat hem bezielde is nog onduidelijk. Groot mes
Volgens RTV Utrecht hebben ooggetuigen de man zien lopen met een groot mes. Met zijn mes viel hij eerst de portier aan, en vervolgens de baliemedewerkster. Daarna sloeg hij een medewerkster van het CWI op haar hoofd. Het is nog niet bekend of de verdachte een clint is van het CWI of het UWV - beide diensten zijn in het gebouw gevestigd - maar geweld tegen medewerkers van de sociale dienst komt vaker voor. In Amsterdam is daarom vorig jaar besloten om agressieve uitkeringsgerechtigden te korten op hun uitkering (lees ook Agressief aan loket? Uitkering kwijt). Door Jan Kooistra MIM: The comments below point to the attackers being North African /Moroccan. One comment says:"Alas, one of our North African friends has a butcher knife. There is nothing to discuss. It was a North African" Another question reads: "Is the nationality of the perpetrator known? It is better to say this directly..." Publicatiedatum: 9 oktober 2006

Laatste reacties

Laat ik beginnen door de medewerkers van de sociale dienst...Helaas heeft onze Noord-Afrikaanse vriend zijn slagersmes...Staat niet ter discussie.Het is een Noord-Afrikaan...Ad,RTl nieuws 10.40 uur, intervieuw met...Is de afkomst van de dader al bekend?Het is beter dit direct... Bekijk alle reacties (totaal 8 reacties http://www.elsevier.nl/Opinie/Reacties.asp?PostID=119722&ReactieID=119758 ----------------------

09-10-2006 Bloodbath after stabbing attack at the welfare office

Bloedbad bij steekpartij sociale dienst

ZEIST - Een 21-jarige man heeft vanmiddag in Zeist bij het centrum voor werk en inkomen Werkplein aan Het Rond... ...twee medewerkers neergestoken met een groot slagersmes en n neergeslagen. De dader is aangehouden. Het wapen is nog niet gevonden. Volgens ooggetuigen kwam de man rond kwart over n het gebouw binnen. Hij slaagde er in in de ruimte van de sociale dienst binnen te dringen. Volgens een getuige, een man uit Zeist, stak hij eerst een portier neer en ging vervolgens doelbewust op de medewerkers van de dienst af. En medewerkster werd vrijwel onmiddellijk van achteren met een slagersmes in de hals gestoken. Deze twee mensen zijn zeer ernstig gewond geraakt, aldus burgemeester Janssen van Zeist. Het derde slachtoffer kreeg een klap op haar hoofd. De leeftijden van de slachtoffers zijn niet vrijgegeven.
Meteen ontstond een chaotische toestand. De dader rende weg in de richting van de Slotlaan. Op het zebrapad bedreigde hij nog een meisje. Zij raakte niet gewond. Ze belde meteen 112 en loodste via de telefoon agenten naar de man. Volgens de jonge vrouw maakte de dader een hysterische indruk.

09-10-2006 http://www.ad.nl/utrecht/stad/article697558.ece

'Ik schrok me dood'

ZEIST - 'Je wilt het eerst niet geloven, maar dan zie je een man die echt met een levensgroot slagersmes... ...loopt te zwaaien."

Een ooggetuige die anoniem wil blijven, kan het maar moeilijk bevatten. Een uur daarvoor is hij getuige van een gruwelijke steekpartij in het gebouw van Regionale Sociale Dienst van Zeist, waarbij twee medewerkers ernstig gewond raken en n minder ernstig. Het gebeurt allemaal maandagmiddag in een paar minuten op het Rond in het centrum van Zeist.

Hij ziet voor zijn ogen hoe de verdachte het bloedbad aanricht. ,,Die man stak doelbewust op de medewerkers in. Alleen medewerkers. Met zo'n groot slagersmes. Hij viel eerst de bewaker aan met dat mes. Toen drong hij achter de balie. Daar stak hij een baliemedewerkster van achteren in haar hals. Heel doelbewust. Hij leek ook helemaal bij bewustzijn, niet onder invloed van drank of drugs. Hij wou die mensen doelbewust vermoorden. Even later liep hij met getrokken mes verder het gebouw in. Op zoek naar andere medewerkers. Ik had twee jonge vrouwen net met pauze zien gaan. Die hebben echt alle geluk van de wereld gehad. Toen ben ik het gebouw uitgevlucht."

Een jonge vrouw verklaart hoe ze op het zebrapad op de kruising van de Slotlaan en de Dorpsstraat liep, toen de verdachte haar ineens bij haar arm greep. ,,Ik schrok me dood. Op dat moment zag ik ook dat grote mes, onder het bloed. Ik wist me los te trekken en ik begon te rennen tot aan de overkant van de straat. Hij was toen al de andere kant op gelopen. Ik belde 112 en kreeg te horen dat ik de man op veilige afstand moest volgen, omdat ik de enige was die wist hoe hij eruit zag. Ik aarzelde wel even, maar ik ben hem toen toch maar achterna gelopen. Hij liep in de richting van het politiebureau. Daar werd hij opgepakt door agenten. Ik bleef opmerkelijk kalm, maar het was achteraf natuurlijk doodeng." Door NILS DE KRUIJFF EN EDME KOORSTRA


Printer-friendly version   Email this item to a friend