Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Bags of weapons belonging to Samir Azzouz found- jailed Hofstadgroep member started new Piranha group

Bags of weapons belonging to Samir Azzouz found- jailed Hofstadgroep member started new Piranha group

September 7, 2006

http://www.ad.nl/binnenland/article629797.ece

Video Samir A.: ‘taal van het zwaard'

HILVERSUM - ,,Ik zeg jullie dat er tussen ons en jullie alleen de taal van het zwaard zal gelden tot jullie de moslims...

met rust laten en de weg van de vrede kiezen."

Die woorden sprak Samir A. op een afscheidsvideo, die gisteravond werd vertoond in het televisieprogramma Nova. De terreurverdachte, die half oktober vorig jaar werd gearresteerd, was op de video gekleed in een traditioneel islamitisch gewaad.

Naast hem in beeld staat een automatisch vuurwapen. En daarmee vertoont de video van Samir A. grote overeenkomsten met de videoboodschappen van Osama bin Laden, zijn grote voorbeeld.

-------------------------------------------------

donderdag 7 september 2006 12:18

Wapens gevonden in onderzoek naar Samir A.

In een gemeenschappelijke kelderruimte van een aantal portiekwoningen in Den Haag heeft de Nationale Recherche vuurwapens gevonden, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) waarschijnlijk toebehoren aan het terreurnetwerk rond Samir A.

De vuurwapens, onder meer een Smith & Wesson revolver en een kleine pistoolmitrailleur van het merk CZ Scorpion 61, zaten in twee plastic zakken. Verder werden er ook Arabische teksten in de tassen aangetroffen. De 23-jarige Soumaya S., vrouw van de veroordeelde terrorist Nouridinne el F., is na de vondst opgepakt. Zij woont in een van de portiekwoningen (lees Ook Soumaya S. verdachte terreurgroep Samir A.).

Wapens gevonden van Samir A.
'Wapens gevonden van Samir A.

Piranhagroep

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/nieuwsbericht/asp/artnr/113991/


De 20-jarige Samir A. zit sinds oktober vorig jaar vast op verdenking van het voorbereiden van aanslagen en deelname aan een terroristische organisatie, de Piranhagroep.

Bij A. thuis werd een videoboodschap gevonden, waarin hij afscheid neemt van familie en vrienden en verwijst naar een 'daad' (lees Samir A. maakte video-testament). Dat was voor justitie aanleiding om hem en zes anderen op te pakken. Het proces tegen deze vermeende terreurgroep is begonnen in april van dit jaar.

A. is al twee keer eerder gearresteerd. Op 17 oktober 2003 werd hij voor het eerst aangehouden, op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Bij A. thuis werden zoutzuur en kunstmest gevonden, waarmee explosieven kunnen worden gemaakt. Hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

De tweede keer, op 30 juni 2004, werd A. gearresteerd nadat de supermarkt in Rotterdam waar hij werkte, werd overvallen. Volgens het OM had A. de overvallers geholpen het filiaal van de Edah binnen te komen.

Plattegronden
Bij huiszoeking werden vervolgens patroonhouders, zelfgemaakte explosieven en plattegronden en gegevens over de bewaking aangetroffen van onder meer vliegveld Schiphol, de Tweede Kamer, het hoofdkantoor van de AIVD en de kerncentrale in Borssele. Op 18 november 2005 werd A. in hoger beroep vrijgesproken van het voorbereiden van aanslagen (lees Hof spreekt Samir A. vrij in hoger beroep). De zaak ligt nu bij de Hoge Raad (lees OM in cassatie tegen vrijspraak Samir A.).

De behandeling van de Piranhazaak gaat verder op 16 oktober.

----------------

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht/asp/artnr/68988/index.html

maandag 17 oktober 2005 18:39

Samir A. maakte video-testament

Terreurverdachte Samir A. (19) heeft een videoboodschap gemaakt waarin hij afscheid neemt van familie en vrienden. Op de band verwijst hij naar 'een daad' die hij zou verrichten. De band was voor justitie aanleiding om hem en zes anderen vrijdag op te pakken.

De Nationale Recherche beschikt over een kopie van de acht minuten durende videoboodschap. Justitie is ervan overtuigd dat de daad waarnaar Samir A. verwijst een aanslag is.

Het voorarrest van Samir A., Jermaine W. en de overige vijf terreurverdachten die vrijdag zijn opgepakt, is verlengd met veertien dagen. Zij blijven allen vastzitten op verdenking van lidmaatschap van terroristische organisatie de Hofstadgroep en het voorbereiden van aanslagen. Dat heeft een woordvoerder van de rechter-commissaris in Rotterdam maandagavond bekendgemaakt.

Samir A
Samir A. net na zijn vrijlating in april

Gasmaskers
Samir A. werd vrijdag aangehouden in Leiden. In zijn huis vond de politie twee gasmaskers en een zak gevuld met bivakmutsen (lees Politie vindt gasmaskers in huis Samir A.). Volgens informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) was de 19-jarige A. op zoek naar vuurwapens en explosieven. Die zijn bij de huiszoekingen niet aangetroffen.

Advocaat Charles Starmans denkt dat justitie geen zaak heeft tegen zijn cliėnt Jermaine W. Hij zegt dat W. zijn verbazing over de arrestatie deelt. Zijn 18-jarige cliėnt werd al eerder opgepakt wegens betrokkenheid bij het vermeende terreurnetwerk, maar hij werd in mei vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs (lees Verdachte Hofstadgroep Jermaine W. vrijgelaten en Jermaine W. eist 30.000 euro schadevergoeding). W. werd vrijdag opgepakt in Almere.

De overige arrestaties hadden plaats na invallen in huizen in Den Haag en Amsterdam. De Nationale Recherche heeft op verschillende adressen computers en documenten in beslag genomen.

Met de arrestaties van de zeven verdachten vrijdagochtend, in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar, is volgens minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) een 'acute dreiging' weggenomen (lees 'Verdachten hadden het gemunt op politici').

Handgranaat
Jermaine W.'s broer Jason zit sinds 10 november vorig jaar vast. Vanuit het huis in het Laakkwartier in Den Haag waar Jason W. verbleef, werd een handgranaat gegooid waardoor een agent ernstig gewond raakte. Jason W. en twaalf andere terreurverdachten staan vanaf 5 december voor de rechter.

Publicatiedatum: 17 oktober 2005

------------

MIM:Fugitive Syrian Reduoan Al -Issar ,who instigated Van Gogh murder and fled on morning of the attack, was travelling drug dealer and Imam who operated in Germany and Holland. According to the Dutch Security Services he was also a member of Tafkir Al Hijra.

vrijdag 19 november 2004 13:43

'Gezochte Syriėr was een drugscrimineel'

De Syriėr Redouan Al-Issar, die wordt gezien als de mentor van de moordenaar op filmmaker Theo van Gogh, pendelde sinds 1997 als drugshandelaar en rondreizend imam tussen Duitsland en Nederland. Dat meldt het Duitse weekblad Stern deze week. Justitie is naarstig op zoek naar de 43- of 45-jarige Syriėr, omdat hij Mohammed Bouyeri zou hebben aangezet tot de moord op Van Gogh.

Hij zou de spil zijn van het terroristische Hofstad-netwerk waartoe Mohammed Bouyeri en de van terrorisme verdachte tiener Samir A. behoren.

Al-Issar was de koranleraar en mentor van de groep. Hij ontmoette de jongens, die hem ‘de sjeik' noemden, regelmatig in de Amsterdamse woning van Bouyeri.

Vrijgelaten
In oktober 2003 zat de Syriėr samen met vier anderen, onder wie zijn pupil Samir A., al vast op verdenking van terroristische activiteiten. Zij waren opgepakt wegens hun contacten met de Spaans-Marokkaanse terrorist Abdeladim Akoudad, die zelf onlangs voor de Spaanse rechter een relatie met de groep ontkende. De vijf verdachten werden eind oktober vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.


'De Syriėr' was vanuit asielzoekerscentrum actief als drugshandelaar

Justitie zette Al-Issar, die illegaal in Nederland verbleef, uit naar Duitsland. In dat land had hij in december 1994 politiek asiel aangevraagd. Sinds die tijd woonde de Syriėr met onderbrekingen in een asielzoekerscentrum in Olsberg, dat zo'n 200 kilometer van de Limburgse grens ligt.

Volgens Stern reisde hij regelmatig naar Nederland, waar hij niet alleen als imam, maar ook als drugshandelaar actief was.

Onveilig
Duitsland had Al-Issars asielaanvraag in het voorjaar van 2003 voor de tweede keer afgewezen. Maar de Duitse justitie kon hem niet naar Syriė terugsturen, omdat dat land toen als te onveilig gold.

Al-Issar is volgens de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) lid van de moslimextremistische Takfir Wal Hijra-beweging. Takfir Wal Hijra werft op sekteachtige wijze nieuwe aanhangers, zo meldde minister Piet-Hein Donner (CDA) van Justitie in 2003 aan de Tweede Kamer.

Criminaliteit
Volgens de AIVD zijn enkele tientallen aanhangers in Nederland actief. Om niet op te vallen kleden velen zich als westerlingen en gedragen zij zich ook zo. Zij laten zich in met kleine criminaliteit ter ondersteuning van moslimterrorisme.

Aanhangers van de Takfit Wal Hijra-beweging vermoordden in 1981 de Egyptische president Anwar Sadat.

Of Al-Issar, die ook bekend staat als Abu Khaled, zich nog in Duitsland ophoudt, is niet bekend. Hij staat op de internationale lijst van gezochte personen.

Gerelateerd

Politie vindt gasmaskers in huis Samir A.

'Verdachten hadden het gemunt op politici'

Bouyeri ook vervolgd voor rol Hofstadgroep

Politie volgt en stoort terreurverdachten

Bouyeri kreeg geheim AIVD-stuk onder ogen

Nederland niet klaar voor aanslag of ramp

Remkes: Campagne tegen terreur AIVD bewust te kijk gezet in strijd terrorisme

Politie was Samir A. dagenlang kwijt

Terreurverdachte Samir A. vrijgesproken

OM eist zeven jaar cel tegen Samir A.


Printer-friendly version   Email this item to a friend