Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Satire > Abou Jah Jah: Desperately seeking shuhadah - Vlaamse Blok demands head of AEL be barred from returning to Belgium

Abou Jah Jah: Desperately seeking shuhadah - Vlaamse Blok demands head of AEL be barred from returning to Belgium

July 28, 2006

http://frontpage.fok.nl/nieuws/66839

Als het aan het Vlaams Belang ligt wordt de Libanese Belg Dyab Abou Jahjah niet meer tot BelgiŽ toegelaten. Begin deze week toonde het tv-programma NOVA beelden van Abou Jahjah uit Libanon. Hij zei daar werkzaam te zijn voor de Hezbollah-beweging. Wat hij exact deed, daarop wilde de leider van Arabisch Europese Liga (AEL) niet ingaan: "Elke daad is een daad van verzet", zo zei hij. Voordat Abou Jahjah naar Libanon vertrok liet hij weten naar zijn moederland te vertrekken om de wapens op te nemen tegen IsraŽl. Hij zei bereid te zijn aan de zijde van Hezbollah als martelaar te sterven

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter vindt dat Abou Jahjah, met zijn steun aan een islamitische fundamentalistische "terreurorganisatie", zich aan de zijde van de vijand bevindt. "Ik zie hem liever daar aan het werk dan hier. In Libanon hoort hij thuis. Opgeruimd staat netjes. Ik hoop dat hij daar blijft, hij heeft in elk geval nog veel werk want het land moet weer helemaal opgebouwd worden", aldus Dewinter. Hij hoopt dat Abou Jahjah de Belgische nationaliteit kan worden ontnomen.

De topman van het Vlaams Belang deed zijn uitspraken in een interview met het actualiteitenprogramma TweeVandaag. Dat gesprek wordt vrijdagavond uitgezonden.

http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=artikelen.details&achtergrond_id=1082

Diab Abou Jah Jah

Is: voorvechter van Arabische moslimmigranten en de voormalige leider van de Arabisch Europese Liga (AEL) in BelgiŽ.


Achtergrond: Jahjah wordt in 1971 geboren in Hanin, een dorp in Zuid-Libanon. IsraŽliŽrs bombarderen in de jaren tachtig Jahjahs geboortedorp. Jahjah komt in 1990 naar BelgiŽ als student politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij krijgt daar een verblijfsvergunning als hij trouwt met de Antwerpse Peggy P. Het huwelijk duurt slechts drie maanden.

Tijdens en na zijn studie zet Jahjah zich in voor de belangen van migranten. Zo is hij onder andere lid van het Platform van Allochtone Jeugdwerking en vakbondscoŲrdinator voor de migrantenwerking. De Arabisch Europese Liga leidt ondertussen al jaren een slapend bestaan als belangenorganisatie van Arabieren in BelgiŽ.

Samen met vier andere Belgen van mediterrane afkomst richt Jahjah in februari 2000 in Brussel Al Rabita op. In de praktijk is dit de AEL. Ruim een jaar later verhuist de AEL naar Antwerpen. Opmerkelijk, want Antwerpen is ook de thuisbasis van het Vlaams Blok (nu: Vlaams Belang), dat door de Liga als racistisch wordt betiteld. Filip de Winter van het Vlaams Belang ziet de komst als een provocatie en sindsdien is het 'oorlog' tussen de twee partijen.

Visie: De AEL pleit voor een politieke en economische Arabische eenheidsstaat op de lange termijn. De Liga heeft als doel het behartigen van de belangen van de Arabische gemeenschap in Europa en de emancipatie en participatie van de Arabische gemeenschap binnen Europa. Hoog in het vaandel staat bovendien de bestrijding van racisme en vooroordelen.

Jahjah wil verder een einde aan de structurele achterstelling van Arabieren in Europa, omdat hij vreest dat de Arabieren anders worden wat de zwarten zijn in de Verenigde Staten: paria's. het gevolg is volgens hem dat er een generatie ontstaat die niets meer te verliezen heeft: "Die generatie staat klaar om zijn zaak op elk moment in de straten te bevechten."

Opmerkelijk:
Het grote voorbeeld van Jahjah is Malcolm X, de militante Afro-Amerikaanse activist die in de jaren zestig werd doodgeschoten. De drie mannen die voor de moord zijn veroordeeld behoren tot de Zwarte Moslimbeweging.

---------------


breedband 03-03-03 Nederlandse AEL opgericht
breedband 25-01-03 Nederland Kiest: Abou Jahjah

De ambities van de Arabisch-Europese Liga

www.lauramansfield.com/j/02142006.asp

February 8, 2006: Coming to America: Dyab Abou Jahjah to speak at PSM Conference at Georgetown

The man, photo shown above, whose website posted a cartoon showing Adolf Hitler in bed with Anne Frank is one of the speakers at the upcoming Palestinian Solidarity Movement conference at Georgetown University.

According to an email received from one of the organizers, Dyab Abou Jahjah will be one of the speakers at the conference, scheduled for February 17-19 at Georgetown University.

Abou Jahjah, who, in an interview with Flemish newspaper Het Laatste Nieuws, said "I consider every death of an American, British or Dutch soldier as a victory," is also a strong advocate of the implementation of Islamic Shari'a law in Europe.

Even the state-run news agency IRNA seems to approve of Abou Jahjah's statements. In October 2005, they quoted his comments in defense of Iran's President Mahmoud Ahmadinezhad statements calling for Israel to be wiped off the map:

The president of the Arab-European League (AEL), Dyab Abou Jahjah, says the statement made by Iranian President Mahmoud Ahmadinejad on Israel is "intellectually defendable."

"The commentaries of the Iranian president that the Zionist entity (Israel) will be wiped out of the map may not be the smartest move in a strategic moment when Iran is trying to resist efforts by the US to isolate it. Nevertheless, the foundation of Mr. Ahmadinejad's reasoning is intellectually defendable, and despite the fact that his regime is no perfect example of political morality, I argue that his position on this matter is the only possible moral one," wrote Abou Jahjah in an article published on the AEL's website.

Why is Georgetown University allowing a man, who called the 9-11 attacks "sweet revenge", and considers the destruction of the State of Israel as the "only moral option", being allowed to speak at this conference?

Why is he even being allowed to enter this country?

Printer-friendly version   Email this item to a friend