Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Seven arrested in Switzerland for financing attack on EL AL plane members of Salafist Group for Preaching of Violence

Seven arrested in Switzerland for financing attack on EL AL plane members of Salafist Group for Preaching of Violence

June 9, 2006

http://www.ad.nl/buitenland/article392733.ece

Zwitserse terreurverdachten financierden aanslagen

BERN - Zeven terreurverdachten die in Zwitserland zijn gearresteerd omdat ze een aanslag op een vliegtuig van de IsraŽlische luchtvaartmaatschappij El Al zouden willen uitvoeren, financierden eerder terreuracties in Algerije en MauritaniŽ. Dat heeft persbureau Europapress gemeld.

De zeven zouden hebben samengewerkt met de Algerijnse extremisten van de Salafistische Groep voor Prediking en Geweld (GSPC). Ze zouden in 2005 aanslagen in MauritaniŽ en Algerije hebben gefinancierd, waardoor in totaal 27 militairen om het leven kwamen.

Het Zwitserse openbaar ministerie liet donderdag weten dat de politie sinds 12 mei een reeks arrestaties in verscheidene Zwitserse steden heeft verricht. Zeven van de arrestanten zitten nog altijd vast omdat zij plannen zouden hebben gehad voor een aanslag op een El Al-toestel.

Gerechtshof

Er zijn geen wapens of explosieven gevonden. Zeker een van de leden van de terroristische cel had volgens justitie contacten met de Marokkaan Mohammed Achraf. Zwitserland leverde hem begin vorig jaar uit aan Spanje. Hij zou betrokken zijn geweest bij plannen om het speciale gerechtshof in Madrid, de Audiencia Nacional, op te blazen.

In het onderzoek naar de terreurcel heeft Zwitserland naar eigen zeggen nauw samengewerkt met de autoriteiten in andere Europese landen, met name Spanje en Frankrijk. Ook de Europese organisaties Europol en Eurojust hebben volgens Bern een belangrijke rol gespeeld in het onderzoek.

(ANP)

Printer-friendly version   Email this item to a friend