Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Gretta Duisenberg's phone number found with jailed Hofstadgroep terrorist whose wife ran banned Al Aqsa 'charity'

Gretta Duisenberg's phone number found with jailed Hofstadgroep terrorist whose wife ran banned Al Aqsa 'charity'

February 26, 2006

MIM: Gretta Duisenberg, the widow of the ex EU bank president, is lying when she said she does not know Azzouz's wife who was the director of the Al Aqsa terror 'charity' which wa shut down by the Dutch government. During a rally at which Duisenberg spoke, funds were actively solicited for Al Aqsa.

'Samir A. had nummer van Gretta Duisenberg' | © Trouw

Translation by Beila Rabinowitz director of MIM

'Samir A had the number of Gretta Duisenberg

The police have found the phone number fo the Gretta Duisenberg with the Hofstad suspect Samir Azzouz. A paper on which the number stood, has been included in Azzouz's police dossier. The words 'phone' 'work together' 'invitation' and 'after 3 o'clock' were written in the note, wrote The Parool on Saturday. According to the paper the widow of the old banker and minister Wim Duisenberg knows nothing about this situation. "I do not know the man and have never had contact with him. Of course not".

The telephone number of Duisenberg, who is active on behalf of Palestinians, is not in the phone book. Gretta Duisenberg told the newspaper that she did not know how Samir A. got her number. According to Het Parool the paper is part of a secret police dossier on Samir A. which was found by a house search in 2004. The wife of Samir Azzouz. Abida K. says in the dossier that she met Duisenberg at a demonstration in the Oosterpark in Amsterdam. She must have given the number to Samir A. Gretta Duisenberg denied to the paper that she knows Abida A and says she was never approached by the police.

The widow of Duisenberg has told the paper that she will probably file a complaint against the AIVD security services, because they are tapping her phone. It is not clear if the possible tapping has to do with the finding of the paper with her phone number,according to the paper.

http://www.trouw.nl/novumnieuws/laatstenieuws/article231184.ece/'Samir+A.+had+nummer+van+Gretta+Duisenberg'

A. had nummer van Gretta Duisenberg' (Novum) -

De politie heeft bij Hofstadverdachte Samir A. het telefoonnummer gevonden van Gretta Duisenberg. Een briefje waarop het nummer stond, is opgenomen in het politiedossier van A. De woorden 'bellen', 'samenwerken', 'uitnodigen' en 'na drie uur' stonden op de notitie, schrijft Het Parool zaterdag.

Volgens de krant weet de weduwe van oud-bankier en -minister Wim Duisenberg niets van de zaak. Zij zegt in de krant: "Ik ken die hele man niet en ik heb nooit contact met hem gehad. Natúúrlijk niet." Het telefoonnummer van Duisenberg, die actie voert voor de Palestijnen, staat niet in het telefoonboek. Gretta Duisenberg laat in het dagblad weten dat ze niet weet hoe A. aan haar nummer is gekomen.

Volgens Het Parool maakt het briefje over Duisenberg deel uit van een vertrouwelijk politiedossier over Samir A. en is het gevonden bij een huiszoeking in 2004. Uit het dossier zou blijken dat onderzoek is gedaan naar de contacten van Duisenberg. De vrouw van Samir A., Abida K., zou in het dossier zeggen dat ze Duisenberg had ontmoet bij een demonstratie in het Oosterpark in Amsterdam. Zij moet het nummer aan Samir A. hebben gegeven. Gretta Duisenberg ontkent in de krant dat zij Abida kent en zegt dat zij nooit door de politie benaderd is.

De weduwe Duisenberg heeft volgens de Amsterdamse krant vrijdag laten weten dat zij mogelijk een klacht indient tegen de veiligheidsdienst AIVD, omdat deze haar zou afluisteren. Het is niet duidelijk of het mogelijk afluisteren en de vondst van het briefje met het telefoonnummer met elkaar te maken hebben, meldt de krant.

-------------

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article230402.ece


zaterdag 25 februari 2006 uur.
Gretta Duisenberg dient klacht in tegen AIVD
Van onze verslaggever Jan Hoedeman

AMSTERDAM - Gretta Duisenberg gaat een klacht indienen bij de Amsterdamse politie omdat ze wordt afgeluisterd door de AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst). Dat zegt ze in een interview met de Volkskrant.

‘Ik zou wel eens willen weten welke minister toestemming heeft gegeven voor die telefoontap: Donner of Remkes.' Het is in Nederland gebruikelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken toestemming geeft aan de inlichtingendienst een telefoontap te plaatsen als daartoe aanleiding is. De AIVD zegt in een reactie hierover geen mededelingen te kunnen doen.

Gretta Duisenberg, de vrouw van de vorig jaar overleden Wim Duisenberg, voormalig president van de Europese Centrale Bank, stoort zich zeer aan de telefoontap.

‘Zelfs op mijn portable en op mijn vaste lijn in Frankrijk' wordt Duisenberg afgeluisterd, zegt ze. ‘Nadat ik begin te praten hoor ik een echo of een klik, dat is evident. Dan zeg ik: genieten jullie, jongens?'

Duisenberg zegt door de Israëlische Veiligheidsdient Mossad te zijn gevolgd in de bezette gebieden toen ze vorig jaar de Hamasleider Yussef Hassan bezocht in het kader van haar pro-Palestijnse activiteiten voor de beweging Stop de Bezetting. De AIVD en Mossad wisten volgens haar dat zij Hamasleider Yussef Hassan ging bezoeken.

In mei 2005 heeft de AIVD haar thuis bezocht en geadviseerd niet naar bezet gebied in Palestina af te reizen omdat ze er waarschijnlijk niet in zou komen. Duisenberg is vorig jaar na doodsbedreigingen op verzoek van de AIVD een maand lang bewaakt. ‘Ze hebben ook gedemonstreerd. Ik zei, goed zo jongens, dan leren jullie dat ook eens.'

Als de aanklacht wegens vermeend antisemitisme in de televisie-uitzending van Het Zwarte Schaap van de baan is, zal ze stappen ondernemen tegen het afluisteren. Onlangs is er proces-verbaal opgenomen.

Het wordt Duisenberg verweten dat zij de joden als ‘ze' heeft omschreven. Duisenberg werpt de aanklacht verre van zich. ‘Het gebeurt ook in de Tweede Kamer. Minister Verdonk heeft het over ‘wij' als Nederlanders en ‘zij' als asielzoekers.'

Duisenberg vertelt in het interview voor het eerst openhartig over de dood van haar man. Ze windt zich op over de commotie vanuit joodse hoek tegen het feit dat de Palestijnse vlag weer op haar terrein hangt. Vorige week heeft ze hem opgehangen omdat de Israëliërs de Jordaanvallei sloten en de bewegingsvrijheid van twee miljoen mensen beperkten.

Ze verwondert zich erover dat joodse bewoners van Amsterdam-Zuid onaangenaam getroffen worden door de Palestijnse vlag. Juist in deze buurt, waar veel joden zijn afgevoerd in de oorlog. Dat kan ze zich voorstellen, zegt Duisenberg. ‘Je wordt er dagelijks aan herinnerd. Als je weet wat er in de Gerrit van de Veenstraat is gebeurd* Maar als je dat zo moeilijk vindt, ga dan in het Gooi wonen, of in Bloemendaal!'


Printer-friendly version   Email this item to a friend