Home      |      Weblog      |      Articles      |      Satire      |      Links      |      About      |      Contact


Militant Islam Monitor > Articles > Moroccan Muslims intimidate Dutch residents who flee homes - -Amsterdam Mayor warns situation is "about to explode "

Moroccan Muslims intimidate Dutch residents who flee homes - -Amsterdam Mayor warns situation is "about to explode "

January 18, 2006

MIM: In his last article Theo van Gogh wrote about a couple in the Diamond neighborhood who had been intimidated by Muslim Moroccan youth into leaving- and ended with the words "How long until no Dutch people will be welcome in Amsterdam"?

Translation by Beila Rabinowitz director of MIM

"Moroccan Youth chase residents away once again"

Again a couple has been forced to flee the Amsterdam Diamond neighborhood due to being continually terrorised by Moroccan youths. This was declared by the chairman of the district Amsterdam South Emile Jansch, after an urgent meeting with 13 of his colleagues from other districts with Mayor Cohen. The couple, two homosexuals, have been harrassed both at home and in the street.

The same thing happened to the Jewish resident of the Diamond neighborhood, who had a box full of fireworks thrown into his house. The man was chased down the street with anti semitic slogans.

Jansch called the intimidation "Disturbing". He confessed that the government was powerless against it. "Alas we don't have any ready made answers for the growing intimidation in this part of the city". There will be an investigation to see if there are similiar forms of discrimination in other parts of the city."

Minster Donner announced Tuesday that he would give 5 million euros to four cities to keep Moroccan youths on the "right path". According to the Mayor Amsterdam can really use the money since there has been new unrest in the city in the last month. Car windows have been shattered. "According to Cohen- there are just a few small things needed for the situation to explode".

------------------------------------------------------
woensdag 18 januari 2006 uur.

Marokkaanse Diamant-jeugd jaagt opnieuw bewoners weg

Van onze verslaggever Willem Beusekamp
http://www.volkskrant.nl/binnenland/1137477816568.html

AMSTERDAM - Opnieuw dreigt een echtpaar de Amsterdamse Diamantbuurt te moeten verlaten wegens aanhoudende terreur door Marokkaanse jongeren. Dit verklaarde dinsdag Emile Jaensch, voorzitter van het stadsdeel Oud-Zuid na afloop van het spoedberaad met zijn collega?s van de dertien overige stadsdelen en burgemeester Cohen.


Het echtpaar, twee homoseksuelen, wordt al geruime tijd thuis en op straat lastiggevallen. Hetzelfde geldt voor de joodse bewoner van de Diamantbuurt, bij wie eerder deze maand een doos met vuurwerk naar binnen werd gegooid. De man wordt op straat met antisemitische leuzen achtervolgd.

Stuitend, noemde Jaensch de intimidatie. Hij erkent dat de overheid vrijwel machteloos staat. Helaas hebben we geen pasklaar antwoord op de groeiende intolerantie in dit deel van de stad.? Onderzocht gaat worden of in andere stadsdelen eveneens sprake is toenemende discriminatie. Minister Donner van Justitie maakte dinsdagmiddag bekend dat hij voor de komende twee jaar vijf miljoen euro ter beschikking stelt aan de vier grote steden om de Marokkaanse jeugd op het rechte spoor te houden. Amsterdam kan het geld goed gebruiken, want volgens burgemeester Cohen is er in de hoofdstad sinds een maand sprake van nieuwe onrust.

Zo worden dagelijks in de hele stad autoruiten vernield. Er zijn maar een paar kleine dingen nodig om het tot een uitbarsting te laten komen, aldus Cohen. Een duidelijke verklaring voor de onrust heeft hij niet, al vermoedt hij dat het strenge politie-optreden bij sommige jeugdgroepen irritatie en onlust heeft opgewekt. De politie wijkt echter niet, zo onderstreepte Cohen herhaaldelijk.

De dood vorige week van een 17-jarige Marokkaan die met zijn scooter op de vlucht was voor een agent in burger en daarbij tegen een lantaarnpaal reed, was zon incident dat ternauwernood in de hand kon worden gehouden door eendrachtig optreden van politie, stadsdeel Slotervaart en buurtbewoners. Een jaar geleden leidde de dood van een tasjesdief ook bijna tot een volksoproer en in de Diamantbuurt wordt het verongelukken van een 18-jarige autodief vorig jaar november door sommige bewoners nog steeds de politie in de schoenen geschoven. De overlast, niet uitsluitend, maar voor een groot deel veroorzaakt door jeugd van Marokkaanse orgine, is volgens de burgemeester extra lastig te bestrijden vanwege de aanwezigheid van ?een groep van minstens honderd geestelijk- en gedragsgestoorden

. Er zijn vooralsnog te weinig opvangmogelijkheden om deze groep ernstige overlastplegers van straat te halen. Dit betekent, zo moest Cohen toegeven, dat deze jongens voorlopig vrij spel hebben en de politie haar handen vol heeft aan het in de gaten houden van de met naam en toenaam bekende personen.
-----------------------------

Capitol cities get extra funds for young Moroccans

dinsdag 17 januari 2006 uur.

Randstad krijgt extra geld voor jonge Marokkanen
ANP
http://www.volkskrant.nl/binnenland/1137477742582.html

DEN HAAG - De vier grote steden mogen de komende twee jaar 5 miljoen euro extra verdelen waarmee ze maatregelen kunnen nemen om Marokkaanse jongeren op het rechte pad te houden. De jaren daarna krijgen ze van het Rijk structureel 6 miljoen voor dit doel.

Dat heeft minister Donner van Justitie onlangs aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht laten weten. Het ministerie heeft dat dinsdag naar buiten gebracht.

Aanleiding voor het extra geld is het relatief veel voorkomen van crimineel gedrag onder Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst. Donner noemt dit een ‘hardnekkig en persistent probleem, dat wordt beïnvloed door enerzijds sociaal-economische factoren van een deel van de populatie en anderzijds door culturele factoren.'

Volgens de bewindsman is een opstapeling van problemen ontstaan in delen van de grote steden. Hij wil dat de steden de probleem zowel bestuurlijk als strafrechtelijk gaan aanpakken. Het is een aanvulling op het veelplegersbeleid waarmee de afgelopen jaren is begonnen. Daarbij worden criminelen die regelmatig de fout in gaan sneller en intensiever aangepakt.

Samen met de hoofdofficieren van justitie moeten de gemeenten maatwerk gaan bedenken voor de Marokkaanse jongeren. Ook moeten volgens Donner de Marokkaanse gemeenschap en buurten nadrukkelijk bij de plannen worden betrokken.

Het extra geld wordt verdeeld op basis van het aantal Marokkaanse inwoners van 12 tot 24 jaar per stad. Amsterdam krijgt met 2 miljoen euro verreweg het grootste deel van het geld (44 procent). Rotterdam krijgt ruim 1 miljoen, Den Haag 750.000 euro en Utrecht 690.000 euro.

Donner wil dat de grote steden aanvullende prestatieafspraken met het Rijk maken over de besteding van het extra geld. Ook worden de effecten geëvalueerd.

--------------------------

MIM: Instead of sending in SWAT teams Mayor Cohen sends in the social workers. In typical Dhimmi fashion he has called a meeting which he urges all Moroccan groups and representatives to attend in order to discuss why they may feel offended and try to find ways of acommodating them.

" Cohen meets with Moroccans to discuss the tension in Amsterdam".

vrijdag 20 januari 2006 uur.
Cohen overlegt met Marokkanen over spanning in Amsterdam
ANP

AMSTERDAM - Burgemeester Cohen van Amsterdam gaat zondag met Marokkaanse organisaties om de tafel om te praten over de huidige gespannen situatie in de stad. Afgelopen week riep hij alle stadsdeelvoorzitters bijeen omdat er volgens hem sprake is van een onrustige sfeer in de wijken. Hij doelde daarmee onder meer op enkele incidenten met Marokkaanse jeugd.

Een aantal mensen vanuit de Marokkaanse gemeenschap heeft nu het initiatief genomen om te kijken wat ze zoal kunnen doen om de rust in de hele stad te doen weerkeren.

‘Een aantal organisaties heeft in Slotervaart de afgelopen dagen de benen uit het lijf gelopen om de rust in de buurt te houden', aldus een van de organisatoren. Tientallen jongeren reageerden hun woede over de dood van een 17-jarige Marokkaanse jongen, die verongelukte met zijn scooter, af op de politie.

Ook in de Diamantbuurt in het zuidelijke deel van De Pijp veroorzaakten Marokkaanse jongeren onrust. Ze sloegen rond Oud en Nieuw de ruiten aan diggelen van tientallen auto's. Bovendien heeft een aantal bewoners in dit stadsdeel last van stelselmatige treiterijen door groepen jongeren. Cohen zei deze week dat door de hele stad dit soort incidenten plaatsvinden, die niet allemaal de media halen.

Volgens de Marokkaanse initiatiefnemers ‘suddert' het al langere tijd door de stad. ‘Als actieve Marokkaanse burgers en organisaties hebben wij een verantwoordelijkheid richting deze jongeren. Het zijn onze kinderen en ze zijn onze toekomst', schrijven ze in een verklaring.

Het is de bedoeling dat de Marokkaanse gemeenschap zondag zo breed mogelijk is vertegenwoordigd. ‘We hebben heel veel organisaties aangeschreven, jongeren, vrouwen, moskeeën, imams. Het is de bedoeling dat jong en oud aanwezig zijn', aldus de zegsman.Printer-friendly version   Email this item to a friend