This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5923

Thief Of Exams In Huge Dutch Scandal Is Son Of Teacher At Islamic High School Which Used Government Funding For Trips To Mecca

June 19, 2013

One of the suspects in the theft of fifteen examens is the son of a teacher of natural science at the Ibn Ghaldoun School. The teacher was director of the school for around seven years.

This was reported by the Algemeen Dagblad. The public prosecutor confirms that one of the suspects has 'a family tie' with one of the teachers at Ibn Ghaldoun.

Mekka

The suspect Abass B. (18) was arrested after Safae K (18) and Kamal el B (19) arrested in connection with the theft of the vwo- French exam at the Islamic school in Rotterdam.

The Ibn Ghaldoun school came onder scrutiny in 2007 under the former school director, the father of B. The Islamic school community used government subsidies to travel to holy places in Saudi Arabia with almost 200 people, including parents and outsiders.

Een van de verdachten van de diefstal van vijftien examens is de zoon van een docent natuurkunde op de Ibn Ghaldoun-school. Die leraar was ruim zeven jaar de directeur van de school.

sizset="false">Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat een van de verdachten 'een familieband' heeft met een docent van het Ibn Ghaldoun.

Mekka

sizset="false">De verdachte, Anass B. (18) werd na Safae K. (18) en Kamal el B. (19) gearresteerd in verband met de diefstal van het vwo-examen Frans op de islamitsche school in Rotterdam.

Onder de voormalige schooldirecteur, de vader van B., kwam de Ibn Ghaldoun-school in 2007 in opspraak. De islamitische scholengemeenschap zou overheidssubsidie hebben gebruikt om met bijna tweehonderd personen, inclusief ouders en buitenstaanders, naar heilige plaatsen in Saudi-Arabië te reizen.

Volgens Elsevier

last-child" sizcache0016070855525095184="10.0.50" sizset="false">Lees het commentaar van Arthur van Leeuwen: Ibn Ghaldoun spot met Nederlandse waarden en moet worden gesloten

Vijftien examens

sizset="false">Dinsdag werd bekend dat de examendiefstal veel groter is geweest: in totaal werden vijftien examens gestolen. Het gaat om vmbo-t economie, havo Frans, Arabisch, Engels, Nederlands, geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde, vwo Frans, management en organisatie, biologie, scheikunde en wiskunde-A.

sizset="false">De leerlingen van de islamitische school moeten alle gestolen examens opnieuw doen tussen 19 en 21 juni. Leerlingen in het hele land van het vmbo-t die economie in hun pakket hebben, moeten een dag langer wachten op de uitslag.

last-child" sizcache0016070855525095184="10.0.53" sizset="false">Lees ook: Vermoedelijk circuleerden de gestolen examens al enkele jaren in kleine kring op de school. Ook op de onderzoeks-redactie van Elsevier vielen de hoge examencijfers op de school op.

Onderzoek

Een kopie van de sleutel die toegang gaf tot de kluis waar de examens bewaard worden, is al in 2010 kwijtgeraakt. De vraag is hoe het zover heeft kunnen komen dat jaren later nog steeds hetzelfde slot werd gebruikt, en of er eerder examens zijn gestolen.

sizset="false">De onderwijsinspectie onderzoekt het bestuurlijk handelen van de school. De Ibn Ghaldoun-school staat al onder financieel toezicht en twee vmbo-richtingen worden door de inspectie als ‘zwak' beoordeeld.

sizset="false">http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/6/Examendief-blijkt-zoon-docent-Ibn-Ghaldoun-1281092W/

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5923