This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5311

Dutch To Deploy Extra Police To Combat Increased Moroccan Muslim Criminality During Ramadan

July 13, 2012

PVV wants 'Ramadan Thugs' Dealt With

PVV leader Geert Wilders wants the extra costs of the police deployment during Ramadan this summer to be borne by what he calls the 'Ramadan Thugs'. He pleaded for this in during Lower House questions to Minister Ivo Opstelten from Security and Justice.

The AD reported Friday morning that the police corps in Utrecht and The Hague are preparing themselves that Moroccans who are staying this summer in Holland to celebrate Ramadan will go on a criminal path.

Extra police will be deployed in both cities during the fasting period which begins on July 20th. Many Moroccans are staying in Holland this summer because fasting in warmer Morocco is much harder...

...Wilders wants to know from Opstelten what the total costs of the extra deployment are and if the Minister finds that there is a link between Ramadan and criminality. He also wants to know how much the total criminality decreased in the summers of 2010 and 2011 at the moment that Moroccans went to Morocco during vacation.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12553691/___Pak_ramadantuig_aan___.html

PVV wil aanpak 'ramadantuig'

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders wil dat de politie de extra kosten van politie-inzet tijdens de ramadan deze zomer verhaalt op wat hij noemt het 'ramadantuig'. Hij pleit daarvoor in Tweede Kamervragen aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Het AD berichtte vrijdagochtend dat de politiekorpsen in Utrecht en Den Haag zich erop voorbereiden dat Marokkanen die de ramadan deze zomer in Nederland vieren, zich op het criminele pad begeven. In beide steden wordt volgens het AD tijdens de vastenperiode, die op 20 juli begint, extra personeel ingezet. Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen bevestigt dat roosters van de politie in wijken waar veel moslims wonen worden aangepast. „Net als rond andere grote evenementen in de stad, hebben we voor de periode van de ramadan maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat die periode veilig en ordelijk verloopt." Rond het Suikerfeest, aan het eind van de ramadan, is er extra aandacht op locaties waar in het verleden problemen zijn geweest. In 2009 moest de politie bioscopen in Rotterdam en Amsterdam ontruimen omdat jongeren daar voor overlast zorgden op de dag waarop het einde van de vastenmaand wordt gevierd. Wilders wil van Opstelten weten wat de totale kosten van de extra inzet zijn en of de minister ook vindt dat er een verband is tussen de ramadan en criminaliteit. Hij wil verder weten in hoeverre de totale criminaliteit in de zomers van 2010 en 2011 afnam op het moment dat Marokkanen naar Marokko gingen voor vakantie.

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/5311