This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7435

Muslim Terrorist Wannabe Arrested In Holland - Weapons, ISIS Flag Found - "Surprised Neighbors": "He Was A Nice Boy"

Brother Tells Journalists: "Everyone Has A Weapon These Days, Don't They?
December 11, 2016

Het wapen dat het OM in beslag heeft genomen Openbaar Ministerie

"The brother of Jaouad, Bilal A. told the Algemeen Dagblad that his brother had nothing to do with terrorism and wasn't planning an attack. "He is very pious. He prays five times a day, but is not a terrorist"

The brother doesn't find it strange that the man had an automatic weapon in the house. "Everyone has such a weapon these days, don't they?" He said in the AD."

Buren Rotterdamse terreurverdachte: een aardige jongen

De buren van Jaouad A. die woensdag in Rotterdam werd opgepakt voor het voorbereiden van een aanslag, zijn verbaasd. "Hij zei altijd gedag en ik zocht niks achter hem. Maar dat is meestal. De buren weten niks", zegt buurman Piet. Hij en zijn vrouw Pia kennen de 30-jarige A. al zijn hele leven.

Vroeger woonde A. met zijn ouders naast Pia en Piet in Rotterdam-West. Nu woont A. met vrouw en kind aan de overkant. Pia was thuis op het moment van de de politie-inval. "Wij stonden ook met vraagtekens boven ons hoofd van: wat gebeurt hier?", zegt ze tegen RTV Rijnmond. De buren omschrijven A. als "een aardige jongen".

IS-vlag

De politie-inval volgde nadat informatie was binnengekomen van de veiligheidsdienst AIVD. De Rotterdammer zou een terroristische aanslag voorbereiden. In het huis vond de politie een kalasjnikov en twee volle magazijnen. Ook lagen er vier dozen met zeer explosief vuurwerk, een groot schilderij van een IS-vlag, mobiele telefoons en 1600 euro contant.

"Ik sprak hem weleens en dat ging dan over die kleine jongen", zegt buurvrouw Pia. "Maar ja, stille wateren hebben diepe gronden."

Broer

De broer van Jaouad, Bilal A., zegt in het AD dat zijn broer niets met terrorisme te maken heeft en geen aanslag wilde plegen. "Hij is wel gelovig. Hij bidt vijf keer per dag, maar hij is geen terrorist."

De broer vindt het niet vreemd dat de man een automatisch vuurwapen thuis had. "Iedereen heeft toch een wapen?", zegt hij in het AD.

http://nos.nl/artikel/2147549-buren-rotterdamse-terreurverdachte-een-aardige-jongen.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7435