This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7265

Muslim Terrorist Who Stormed Paris Police Station Lived In Asylum Seekers Center In Germany - Drew ISIS Flags

January 11, 2016

Aanvaller Parijs zat vast in Duitsland


De man die donderdag in Parijs werd doodgeschoten bij een aanval op een politiebureau, blijkt een crimineel verleden in Duitsland te hebben. Hij verbleef in een asielzoekerscentrum in Recklinghausen.

Uwe Jacob, het hoofd van de recherche in Noordrijn-Westfalen, maakte vandaag bekend dat de man zich bediende van zeven identiteiten en dat hij wegens verscheidene misdrijven een maand heeft vastgezeten. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan geweldpleging, overtreding van de wapenwet en drugshandel.

Identiteiten

De man deed zich onder andere voor als TunesiŽr, Marokkaan, SyriŽr en GeorgiŽr. Voor de Franse autoriteiten staat het vast dat hij een TunesiŽr is.

Volgens Franse en Duitse bronnen was zijn naam Tarek Belgacem. Opmerkelijk genoeg werd op dezelfde dag van de aanval op het Parijse politiebureau, op 7 januari, iemand met diezelfde naam bij verstek door een rechtbank in Frankrijk tot 15 jaar cel veroordeeld.

De Duitse recherche is nog altijd niet zeker van zijn ware identiteit en doet daar intensief onderzoek naar. Jacob liet wel weten dat de man in 2013 voor het eerst in Duitsland kwam na een illegaal verblijf in Frankrijk van vijf jaar.

IS-tekeningen

In het asielzoekerscentrum in Recklinghausen zijn in de kamer van de man twee door hem gemaakte tekeningen van de IS-vlag aangetroffen. Jacob zei daarvan dat zoiets nog geen 24-uursbewaking rechtvaardigt.

De Duitse en de Franse autoriteiten gaan ervan uit dat de man een geradicaliseerde eenling was.

TunesiŽ

Een Tunesisch echtpaar zei zaterdag op de Tunesische radio dat de gedode man hun zoon is. De moeder verwijt de Franse politie dat die haar zoon heeft doodgeschoten zonder dat hij iets gedaan had. Het paar bevestigde dat hun zoon in Duitsland zat. Hij zou naar Parijs zijn gegaan voor een uittreksel uit het geboorteregister.

Volgens de lezing van de Parijse politie was de man twee politieagenten met een bijl te lijf gegaan, onder het roepen van "Allah is groot". De agenten schoten hem dood.


http://nos.nl/artikel/2079718-aanvaller-parijs-zat-vast-in-duitsland.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7265