This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7121

Geert Wilders And PVV Want Parliament To Return From Recess For Urgent Debate On How To Prevent Terrorism

August 24, 2015

PVV: Kamer terugroepen voor terrorismedebat

DEN HAAG - De PVV wil dat de Tweede Kamer terugkomt van reces om deze week nog te praten over de poging tot een aanslag in een Thalys. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag gezegd. Hij stelt dat er veel mis is met de aanpak van terreur en dat terroristen ieder moment ook in Nederland kunnen toeslaan.

Daarom wil hij niet wachten tot de Tweede Kamer eind augustus terugkomt van vakantie. Volgens de PVV moet het kabinet meer doen aan de beveiliging van onder meer stations, luchthavens en winkelcentra en kunnen teruggekeerde Syriëgangers ook in Nederland aanslagen plegen.

Wilders wil daarover met de voltallige Kamer debatteren met premier Mark Rutte, minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. Coalitiepartners PvdA en VVD hebben geen behoefte aan een debat voor komende week. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt verwijst naar een debat over terrorisme dat begin september op de agenda staat in de Kamer.

Om nu stations en andere drukke punten nog meer te gaan beveiligen noemt hij een vorm van schijnveiligheid. „Je kunt niet alles beveiligen." Hij wil meer inzetten op voorkomen van terroristische aanslagen. „We zijn zo sterk als de zwakste schakel. In dit geval waren we volledig afhankelijk van Frankrijk. Daar had men de terrorist wel op de korrel, maar onvoldoende."

De VVD wil extra beveiliging inzetten als uit analyse van inlichtingendiensten blijkt dat er sprake is van een toegenomen dreiging op bepaalde plekken. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24405143/__PVV__Kamer_terug_voor_debat__.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/7121