This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6746

Jihadi Returned From Fighting In Syria Jailed For Nearly Four Years In Germany

December 5, 2014

Bijna 4 jaar cel voor Duitse jihadstrijder

Een rechtbank in Frankfurt heeft een 20-jarige jihadstrijder die uit SyriŽ is teruggekeerd, tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank achtte bewezen dat Kreshnik B. in 2013 lid was van de extremistische Islamitische Staat (IS).

Het was het eerste proces in Duitsland tegen een jihadstrijder die na een verblijf in SyriŽ in het land is teruggekeerd. De officier van justitie had vier jaar cel geŽist. Kreshnik B. is in Duitsland geboren uit Kosovaarse ouders. Hij bracht vorig jaar zes maanden in SyriŽ door.

De man heeft tijdens het proces toegegeven dat hij in SyriŽ heeft gevochten, maar sprak tegen dat hij op mensen heeft geschoten. Hij heeft twee keer trouw aan IS beloofd en wilde zich laten scholen tot sluipschutter. Bij terugkeer op de luchthaven van Frankfurt een jaar geleden werd hij aangehouden.

Volgens de advocaat van de man is B. naar SyriŽ gegaan om inwoners van dat land te helpen in de strijd tegen president Bashar al-Assad. Hij bepleitte een gevangenisstraf van niet meer dan drie jaar en drie maanden.

In Duitsland lopen nog twee zaken tegen mensen die van steun aan IS worden verdacht. In Stuttgart zijn drie mannen daarvoor aangeklaagd. In DŁsseldorf is een aanklacht ingediend tegen twee vrouwen en een man.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3804522/2014/12/05/Bijna-4-jaar-cel-voor-Duitse-jihadstrijder.dhtml

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6746