This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6582

Moroccan Muslim Arrested In Amsterdam For Planning Terror Attack Against Police

October 18, 2014

Man in Amsterdam opgepakt voor voorbereiden aanslag op agenten

De politie heeft afgelopen woensdag in Amsterdam een 26-jarige Marokkaan opgepakt wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag tegen agenten. Dat laat het Openbaar Ministerie zojuist weten.

Het onderzoek naar de man is volgens het OM gestart met informatie van de AIVD. De Marokkaan verblijft illegaal bij familie in Amsterdam. Bij het doorzoeken van de woning zijn sim-kaarten, usb-sticks, een notitieboek, een mobiele telefoon en een tablet computer in beslag genomen.

ZIE OOK: 'Meer mensen in Nederland bereid tot plegen aanslag'

Omdat de verdenkingen tegen de man, waaronder aanwijzingen voor voorbereidingen van terroristische misdrijven tegen politiemensen, verder moeten worden onderzocht is hij vandaag door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De man zit in elk geval de komende twee weken vast.

Na de aanhouding van de man en de doorzoeking van zijn woning zijn geen wapens of concrete plannen voor aanslagen gevonden. De man is woensdagmiddag op straat opgepakt. De politie wil verder niets over de man zeggen.

In Nederland zijn de laatste tijd meer extremisten opgepakt, maar zij wilden zich mogelijk aansluiten bij de jihad in het Midden-Oosten. Anderen zouden mensen hebben geronseld voor de strijd in Syrië en Irak.

RTL Nieuws http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/man-amsterdam-opgepakt-voor-voorbereiden-aanslag-op-agenten

MIM: Mohamed B. remains longer in custody.

Mohamed B. blijft langer vastzitten

Gepubliceerd: Update:

De 27-jarige Mohamed B., die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische aanslag, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.

Hij zou hebben geprobeerd om vuurwapens en explosieven te bemachtigen om een terroristische aanslag te plegen. Verder is er in zijn woning een handleiding voor het maken van bommen aangetroffen en is er een brief gevonden waarin hij een eventuele aanslag opeist in naam van IS (Islamitische Staat).

De Marokkaanse man verbleef illegaal in Nederland. Hij werd in oktober vorig jaar in Amsterdam opgepakt. Volgens zijn advocaat André Seebregts gedroeg hij zich niet als een extremist. B. zou veel drinken en roken en nooit over het geloof praten. Dat zegt volgens het Openbaar Ministerie (OM) niet veel. Het OM vindt dat er genoeg aanwijzingen zijn voor een serieuze verdenking.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/mohamed-b-blijft-langer-vastzitten/

Also see: His lawyer claims that Mohamed B is not a jihadist because he smokes and drinks. This is a typical ploy endorsed by radical clerics and a group called Takfir Al Hijra which sanctions "non Muslim" behaviour in order to deflect suspicion of one's jihadist intentions and was employed by the 9/11 hijackers some of who visited a bar and strip club the night before the attacks. Mohamed B's lawyer is taking a page from the jihadist playbook and exploiting it to defend a terrorist wanabee.

http://en.wikipedia.org/wiki/Takfir_wal-Hijra

"...According to Dr. Mamoun Fandy, (an Egyptian-born professor of politics and senior fellow at the Baker Institute of Public Policy), followers are allowed to shave their beards, drink alcohol, visit topless bars and commit crimes against Westerners — all under the cloak of subterfuge. "They are the mothers and fathers of sleeping cells."[5] They believe that the ends justify any means and, that killing other Muslims can be justified in their cause and that Western society is heathen and it is their duty to destroy it.[5]..."

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3835225/2015/01/22/Mohamed-B-is-geen-jihadist-want-hij-rookt-en-drinkt.dhtml

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6582