This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6548

Wilders Demands Removal Of Koran From Parliament - Calls It "A Declaration Of War And A License To Kill"

September 17, 2014

wo 17 sep 2014, 10:49

Wilders eist verwijdering Koran uit Kamer

DEN HAAG -

PVV-leider Geert Wilders eist - opnieuw - dat de Koran verdwijnt van de tafel van de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Hij deed dat woensdag aan het begin van de algemene beschouwingen, het jaarlijkse debat over de kabinetsplannen voor het jaar erna.

Wilders kreeg geen steun van andere fractievoorzitters, maar eiste een hoofdelijke stemming over zijn voorstel. Hij heeft daar volgens de regels van de Kamer ook recht op. Vervolgens verwierp een overgrote meerderheid in de Kamer het voorstel van Wilders en de zijnen.

'Oorlogsverklaring'

Wilders eiste al eerder verwijdering van de Koran van het bureau van de Kamervoorzitter maar kreeg ook toen nul op het rekest. Volgens Wilders heeft terreurgroep Islamitische Staat het vrije westen de oorlog verklaard en beroept zich daarbij op de Koran. „Een oorlogsverklaring, een license to kill."

SGP-leider Kees van der Staaij zei in een aparte stemverklaring dat ook wat de SGP betreft er geen Koran op de tafel van Van Miltenburg hoeft te staan. Maar wat Wilders woensdagochtend deed is volgens Van der Staaij misbruik van procedures in de Tweede Kamer om een punt te maken. Om die reden stemde de SGP tegen.

http://www.telegraaf.nl/feed/23091323/___Koran_uit_de_Kamer___.html

This item is available on the Militant Islam Monitor website, at http://www.militantislammonitor.org/article/id/6548